175 találat a(z) foglalkoztatás cimkére

Foglalkoztatási szabályok a turizmus-vendéglátás területén Cikk

Közeledik a turisztikai főidény, amit ebben az évben is jelentős munkaerőhiány kísér. Fontos tehát áttekinteni mindazon munkajogi lehetőségeket, melyek a vállalkozások számára a munkaidőbeosztás vagy a bérezés területén mozgásteret biztosítanak. Lássuk, mely rendelkezések a legfontosabbak, és mi azok gyakorlati haszna!

Foglalkoztatáshoz kapcsolódó kedvezmények kivaalanynál Kérdés

Tisztelt Szakértő! A szociális hozzájárulási adóról szóló 2019-es rendelkezések újraszabályozták azokat a kedvezményeket, amelyeket a foglalkoztatottak után a munkáltatók igénybevehetnek. Például a munkaerőpiacra lépők utáni 24+12 hónapos szocho mentesség a minimálbér összegéig stb. Nem találtam arra vonatkozóan utalást, hogy a korábbi évek előírásaihoz hasonlóan ezek a kisvállalati adóalanyoknál is érvényesíthetőek lennének. Jól gondolom, hogy idén már szó szerint csak a szociális hozzájárulási adóból érvényesíthetőek ezek az adókedvezmények, és a kivából nem? Köszönöm a választ.

Őket érte tetten a NAV be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása miatt Cikk

Összesen 4307 adózó szerepel a NAV be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztatók legfrissebb (januári) listáján.

Önkéntes tevékenység Kérdés

Tisztelt Hunyadné Szűts Veronika! Köszönöm a válaszát: https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_30_Onkentes_foglalkoztatas_yob A kft. nem közérdekű tevékenységet végez, ezért nem vonatkozhat rá a Köt. Egyéb módon tud foglalkoztatni önkénteseket a rendezvényein, edzésein? Köszönöm.

Kft.-tag nyugdíjasok foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. 50-50 százalékos tulajdonosai, akik már nyugdíjasok, foglalkoztathatók-e a nyugdíjasok foglalkoztatására vonatkozó új szabályok szerint (csak szja-t fizetnek)? A kft.-nek van külön ügyvezetője.

Több diákot és nyugdíjast foglalkoztatnak az ünnepek előtt a kereskedelemben Cikk

Az ünnepek előtti csúcsforgalomban jellemzően több diákot és nyugdíjast foglalkoztatnak a kiskereskedelmi áruházláncok – derül ki az MTI által készített körképből.

Ösztöndíjprogram indul a nők foglalkoztatására Cikk

Ösztöndíjprogramot indít a Design Terminál nők, kismamák számára az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával.

Ők foglalkoztatnak be nem jelentett alkalmazottat Cikk

Az állami adó- és vámhatóság a honlapján a be nem jelentett foglalkoztatottat foglalkoztató adózók közzétételi listáján folyamatosan nyilvánosságra hozza azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát (adószámmal nem rendelkező természetes személy foglalkoztató nevét, lakcímét, adóazonosító jelét), akik vagy amelyek tekintetében végleges és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek – írja honlapján a NAV.

Várandós munkavállalók foglalkoztatása Cikk

A munka törvénykönyve (Mt.) külön szabályokat fogalmaz meg többek között a fiatal, a kisgyermekes és a várandós munkavállalók kapcsán. Az alábbi cikkben a várandósok foglalkoztatására vonatkozó szabályokat foglaljuk össze, kitérve a keresőképtelenségükre és a gyermek születése kapcsán igényelhető ellátásokra is.

Új típusú intézkedésekkel növelhető tovább a foglalkoztatás Cikk

Új típusú foglalkoztatáspolitikai eszközökre van szükség, hogy tovább emelkedjen a munkában állók száma Magyarországon, hiszen a foglalkoztatás szintje ebben a szerkezetben lassan eléri a maximumot – jelentette ki Varga Mihály. A pénzügyminiszter ismertette, már 4 millió 487 ezer embernek van munkája Magyarországon, a 2010-es kormányváltáshoz viszonyítva mintegy 777 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, a növekedés döntően a hazai versenyszférában következett be, ahol közel 654 ezer fővel nőtt a létszám.

Ifjúsági garancia program: 100 ezer fiatal állt így munkába Cikk

Átlépte a 100 ezret az Ifjúsági garancia programban résztvevő fiatalok száma, a program nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok munkanélkülisége harmadára csökkent 2010 óta – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Nyugdíjas foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Cím! Abban a kérdésben kérném segítségét, hogy öregségi nyugdíj mellett hogyan lehet foglalkoztatni? Továbbá kell-e bevallást készíteni és járulékot befizetni? Várom válaszát.

Nyugdíjas foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a 2018. július 26-ai törvénymódosítás a nyugdíjas foglalkoztatással kapcsolatban kiterjed-e a közszférában dolgozókra? Amennyiben nem, milyen jogszabály tiltja ezt? Tisztelettel: Temesvári Éva

Háziorvosi asszisztens jogfolytonos foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem háziorvos, tevékenységét betéti társaság keretében látja el. Praxisjogát szeptember 30. napjával átruházza kollégájára, illetve annak kft.-jére. Az asszisztensnőjét a praxist folytató kolléga tovább foglalkoztatja jogfolytonosan. Kérdésem, jár -e az asszisztensnő részére végkielégítés? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm

Tartalékok a foglalkoztatás bővítésére? Cikk

Vannak még tartalékok a hazai foglalkoztatás bővítésére – mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 esti műsorában, szerdán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Aktív időbeli elhatárolás biztosításoknál

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tanulószerződés esetén törvényes távollét

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Közvetítő által kiállított vevői számla

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs