135 találat a(z) foglalkoztatás cimkére

Ezekre a helyszínekre mennek a NAV ellenőrei Cikk

A következő napokban a NAV munkatársai rendezvényeken és más helyszíneken ellenőrzik, hogy szabályos-e a foglalkoztatás, a számla- és nyugtaadás.

Kevesebb az álláskereső a foglalkoztatási szolgálat szerint Cikk

A nyilvántartott álláskeresők száma 5,9 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a júliusi zárónapon 274 700 álláskereső szerepelt, több mint 17 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

A diákok foglalkoztatásának adózási szabályairól tájékoztat a NAV Cikk

Információs füzetben foglalta össze a diákok foglalkoztatásának legfontosabb adózási és járulékszabályait a NAV.

Bejelentés nélkül foglalkoztattak alkalmazottakat, lebuktak Cikk

Összesen több mint 4100 olyan adózó szerepel a NAV legfrissebb, alkalmazottakat bejelentés nélkül foglalkoztatók listáján.

Foglalkoztatási feltételek: mikor kell változtatnia a munkáltatónak? Cikk

A munkavégzés alapvető feltételeit a felek a munkaszerződésben kötelesek rögzíteni. Adódhatnak azonban olyan körülmények, amelyek esetén ezen a feltételrendszeren a munkáltatónak módosítania kell. Ezeket az eseteket azért is érdemes áttekinteni, mert több, vonatkozó bírósági döntés is született a közelmúltban.

Itt ellenőrizheti, rajtakapták-e munkáltatóját bejelentés nélküli foglalkoztatáson Cikk

Összesen 4156 adózó szerepel a NAV alkalmazottakat bejelentés nélkül foglalkoztatók legfrissebb listáján.

Foglalkoztatási támogatást kaphatnak nonprofitok, szociális szövetkezetek Cikk

A kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 6 milliárd forint keretből ösztönzi a társadalmi célú vállalkozásoknál megvalósuló foglalkoztatást a felzárkózó régiókban – mondta Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára kedden, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Támogatások könyvviteli besorolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a kapott támogatások számviteli elbírálásához kapcsolódik. A főkönyvben külön kerül nyilvántartásra a (9634) Költségek, ráfordítások ellentételezésére kapott támogatás, juttatás; (9671) Költségvetésből kapott támogatás, juttatás; (9673) Elkülönített alapból kapott támogatás, juttatás. A kapott támogatás besorolása milyen ismérvek alapján történik, ha a vállalkozás (kettős könyvvitelt vezető kft.): - munkahelymegtartó támogatást kap a kormányhivataltól, - tanulók gyakorlati képzésében vesz részt tanulószerződéssel és így visszaigényelhető szakképzési hozzájárulásban részesül (záró bevallás könyvelésekor), - EU pályázaton nyer gépvásárláshoz támogatást, - EU pályázaton nyer gyakornok foglalkoztatására támogatást. A költségek ellentételezésére, illetve a fejlesztési célra kapott támogatás elkülönítése értelemszerű, de nem tudom pontosan, hogy mit takar a költségvetésből kapott és az elkülönített alapból kapott támogatás. Válaszát előre is köszönöm!

Csalók fókuszában: foglalkoztatási, kutatási támogatások, közbeszerzés Cikk

A közbeszerzés továbbra is vonzó terület a csalók számára, akik korrupció és offshore számlák segítségével követnek el csalásokat. A kutatási és foglalkoztatási támogatásokat is jól „jövedelmező” területnek tartják a csalók – derítette fel tavalyi tevékenysége során az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF).

Változik a munkáltatók száma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az Mt. szerint, ha többes foglalkoztatás esetén a munkáltatók száma 2 alá csökken, akkor a munkaviszony megszűnik és az eltérő rendelkezések szerint ettől nincsen eltérési lehetőség. Kérdésem: ha a 3 fél úgy dönt, hogy 1 munkáltató marad, akkor az megoldható-e munkaszerződés-módosítással? Másképp: az 1 munkáltató marad kitétel csak arra vonatkozik, hogy megszűnik, eladják, beolvad, csődbe megy stb.vagy bármilyen esetre? Köszönettel.

Gyes alatti foglalkoztatási kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában várom szíves válaszát: Munkavállaló 2017.12.19-ig gyesen tartózkodik, amikor is a gyermek betölti a 3. életévét. Munkavállaló jelezte, hogy már előbb vissza szeretne térni a munkába, azonban jelen pillanatban azon az osztályon, melyre ő szeretne visszatérni, nincs szabad hely. A többi osztályra pedig ő nem szeretne visszatérni. Kérdésem: kötelesek vagyunk-e őt az általa kívánt időben visszavenni? Anno a gyed-gyes igényléséhez fizetés nélküli szabadság igény írásban nem készült, ezért van bennem némi kétely, tudunk-e arra hivatkozni, hogy ő a gyes végéig van fizetés nélküli szabadságon, ezért nem vagyunk kötelesek visszavenni. Válaszát előre is köszönöm!

Veszélyes a bejelentés nélküli foglalkoztatás – van más megoldás is Cikk

A be nem jelentett foglalkoztatás a munkaügyi ellenőrzés adatai alapján vezető jogsértésnek számít, mely ráadásul sok esetben a felek akarategységén alapul. A munkáltató szeretne megmenekülni az adminisztrációs, valamint közteherviselési kötelezettségei alól, a munkavállaló pedig abban reménykedik, hogy „feketén” magasabb munkabért vihet haza, mint bejelentett foglalkoztatásban.

Ötmilliárdos foglalkoztatási program indul Cikk

Ötmilliárd forint keretösszegű programot indít a kormány a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatása érdekében – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

Gyed melletti foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozásnál egy dolgozó jelenleg gyeden van. A sok munka miatt a vállalkozás foglalkoztatná, nem rendszeresen, havi néhány napban, szükség szerint. Milyen formában teheti ezt meg, azaz milyen jogviszony lenne ez, hiszen már van egy jogviszonya ,,munkaviszony" , ami rendszeres foglalkoztatást jelent. Ez pedig egy nem rendszeres, alkalmi munka lenne? Hogyan kell ezt lejelenteni a 1741-en.? Köszönöm segítségüket!

Megalakult a Nemzeti Versenyképességi Tanács, Varga a reklámadóról is beszélt Cikk

A Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) alakuló ülésén megjelölt hat területet a gazdasági kabinet és a kormány is megtárgyalta, és jóváhagyta, hogy ezekkel kapcsolatban törvénymódosítási javaslatokkal élhessenek, ennek az előkészítése zajlik most – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön, sajtótájékoztatón Budapesten, a tanács második ülése után.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvezető nem működő cégben

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Osztalékelőleg előző év

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Import Angliából

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close