17 találat a(z) fizetési kedvezmény cimkére

Újabb adóügyi fizetési kedvezményeket jelentett be a NAV Cikk

A BDO szakértője gyakorlati szemszögből foglalta össze a bejelentett intézkedéseket.

Fizetési kedvezmények: itt vannak a NAV-tól az újabb részletek Cikk

2021. december 31-éig az általános szabályoktól eltérő fizetési kedvezmények is kérhetők a 318/2021. kormányrendelet 2–3. §-ai alapján, olvasható a NAV honlapján.

NAV-tájékoztató a méltányossági eljárásokról Cikk

A méltányossági jogkör gyakorlásról tett közzé útmutatót honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Magánszemélyek, egyéni vállalkozók adófizetési kedvezménye Cikk

Fizetési kedvezményekwet kérvényezhetnek adókötelezettségük teljesítésére az adózók, az elbíráláskor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket – közölte az adóhatóság.

Adófizetési kedvezmények gazdálkodó szervezeteknek Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) a fizetési kedvezményi eljárások során figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket, melyek az adózók széles körét érintik – közölte honlapján az adóhatóság.

Szja-bevallás 2020: mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat Cikk

A 2020. adóévről 2021. május 20-áig kell benyújtani a személyi jövedelemadó (szja) bevallást és megfizetni az adót. Cikkünkben a legfontosabb tudnivalókra hívjuk fel a figyelmet.

Kata, fizetési kedvezmény Kérdés

Adóvégrehajtás felfüggesztése: mire vonatkozik, és mire nem? Cikk

Olvasónk az adóvégrehajtási eljárás felfüggesztésével kapcsolatos új szabályok értelmezésében kért segítséget. Kérdéseire Kocsis Zoltán közgazdász (Dr. Szeiler és Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda) válaszolt.

Fizetési kedvezmény magánszemélyeknek, egyéni vállalkozóknak Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fizetési kedvezményi eljárások során figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket, amelyek az adózók széles körét érintik – közölte az adóhatóság a honlapján megjelent tájékoztatóban.

NAV: fizetési kedvezmények gazdálkodó szervezeteknek, egyéni vállalkozóknak Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fizetési kedvezményi eljárások során figyelembe veszi a koronavírus-járvány által okozott gazdasági nehézségeket, melyek az adózók széles körét érintik. Ezek az objektív körülmények hátrányosan befolyásolhatják az adófizetési (NAV által nyilvántartott adók, járulékok, pótlékok, bírságok és egyéb tartozások) kötelezettség teljesítését, aminek áthidalására a törvényi keretek között, kérelemre az alábbi fizetési kedvezmények engedélyezhetők: fizetési halasztás, részletekben történő megfizetés, mérséklés, illetve elengedés – olvasható a NAV honlapján.

Mit gondol luxusnak a NAV? Végrehajtás fizetési kedvezmény helyett Cikk

A bajbajutott adózók számára gyakran a 22-es csapdájának tűnik, hogy tartozásaikra fizetési kedvezményt brusztoljanak ki a NAV-tól. Egy jogeseten keresztül bemutatjuk, mitől függ, hogy ad-e könnyítést az adóhatóság, vagy sem.

Hitelezés és az áfa: hogyan kell bánni a fizetési kedvezménnyel? Cikk

Ha nem is olyan nagyvonalúsággal (felelőtlenséggel?), mint a 2008-as pénzügyi válság kirobbanását megelőzően, de piacgazdasági viszonyok között szinte természetes, hogy adásvételi és más ügyleteket gyakran kísérnek ilyen-olyan fizetési kedvezmények – legyen szó akár nagy egyedi értéket képviselő javakról (ingatlan, személygépkocsi), akár tömegárukról (mezőgazdasági termények).

Fizetési kedvezmény visszavonása Kérdés

TA következő kérdésben szeretném álláspontját kérni. Ha egy cég fizetési kedvezményt kap / 20 havi részlet + a futamidő végén pótlék elengedése /,és a kedvezményt megállapító határozatban feltételként szerepel, hogy adózó " annak futamideje alatt valamennyi adófizetési kötelezettségének maradéktalanul,határidőben tegyen eleget " , ez a kitétel valóban úgy értelmezendő, hogy amíg a futamidő tart,az adózó semmiféle más, később felmerülő tartozására nem kérhet halasztást, részletfizetést stb.,mert akkor visszavonják a kedvezményt ? / Egy kft fennálló fizetési kedvezménye alatt a 11.15-i pótléktartozásra kért mérséklést, a határozatra várva, visszavonásra került a kedvezmény,többek között ezzel az indokkal./ Hol következik ez az Art.előírásaiból,sajnos nem találom nyomát.Válaszát előre is köszönöm.

Hogyan kérjünk fizetési kedvezményt a NAV-tól? Cikk

Tavaly több, mint 170 ezren kértek fizetési kedvezményt a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. Az év elejétől változtak a kérelem benyújtásának szabályai.

A fizetési kedvezmények szabályai megváltoztak Cikk

Január 1-jétől változtak egyes, a fizetési kedvezményi eljárásokat érintő szabályok - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett tájékoztatóban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék kifizetése kivás cég esetében

Széles Imre

tb-szakértő

Gyet melletti ev.

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs