119 találat a(z) fiktív számla cimkére

Csaló munkaerő-kölcsönzők buktak le Cikk

Közép-Dunántúlon az idén másodszorra csaptak le a NAV munkatársai olyan bűnözői csoportra, amely munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozott. A most lebuktatott csapat „ügyeskedései” révén több mint 160 millió forint adót csalt el.

Számlagyáros bűnszervezet tagjait vették őrizetbe Cikk

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói műtrágyával és fonallal üzletelő bűnszervezetre csaptak le. A költségvetési csalás miatt kihallgatott gyanúsítottakat őrizetbe vették.

Egy adócsaló ne legyen mohó! Mikor gyanakodjon a könyvelő? Cikk

Mikor kezdjen el a könyvelő gyanakodni – eltekintve azoktól, akik részesei, netán irányítói az illegális tevékenységnek –, hogy ügyfele rosszban sántikál, adót csal? Egy adóhatósági hír ürügyén hívjuk fel a könyvelők figyelmét arra, hogyan vehetik észre az árulkodó jeleket.

Fiktív számlákkal bukott le Cikk

Fizetésképtelen cégeket vett át egy kecskeméti férfi, majd a társaságok nevében fiktív számlákat állított ki. A nála tartott házkutatáskor egy jól elrejtett nejlonszatyorból 500 darab kiállított számla és bélyegzők kerültek elő. A pénzügyi nyomozók őrizetbe vették - közölte a NAV.

Tizenkétmilliárdos fiktív számlával próbált adót visszaigényelni egy szegedi cég Cikk

Költségvetési csalás kísérlete és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt indított eljárást a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV), miután egy szegedi gazdasági társaság egy több mint 12 milliárd forint értékű fiktív számlával próbált általános forgalmi adót visszaigényelni - közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

NAV: fiktív számlákkal 800 millió forinttal károsították meg az államot Cikk

Fiktív számlák kiállításával több mint nyolcszáz millió forint kárt okozott egy budapesti könyvelőcég és a számlákat befogadó vállalkozások a költségvetésnek - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága.

Fiktív számla: elszámolható-e az áfa ráfordításként? Cikk

Alapesetben a számlán szereplő általános forgalmi adó összege a számlát befogadó társaság előzetesen felszámított általános forgalmi adójának összegét növeli, de a számla hiteltelensége esetén ez az áfa nem levonható. Kérdés, hogy a partnernek megfizetett és végül a költségek/ráfordítások között elszámolt áfa összege figyelembe vehető-e, mint adózás előtti eredményt csökkentő tétel, azaz mint a vállalkozás érdekében felmerült ráfordítás.

Fiktív számla: így kerülhetjük el, hogy vétlenül bírságoljanak minket Cikk

A fiktív számlázásos ügyletek elterjedését az adójogi jogkövetkezményeinek súlyosbításával próbálják visszaszorítani, de ezen szankciók jellemzően nem a szándékosan fiktív számlát kiállító személyt sújtják, hanem azt a vétlen befogadó felet, aki jóhiszeműségből, vagy egyszerűen figyelmetlenségből nem fordított kellő figyelmet partnerének megválasztására, és kontrollálására. Íme néhány hasznos tanács azoknak, akik üzleti partnereik felróható magatartása miatt kerültek nehéz helyzetbe.

Fiktív üzemanyagszámlákat adott ki egy benzinkút Cikk

Fiktív számlákat bocsátott ki a zombai benzinkút, az ügyben adócsalás miatt indított eljárást a Vám- és Pénzügyőrség Dél-dunántúli Regionális Nyomozóhivatala - erősítette meg a Tolnai Népújság információját a hivatal sajtófelelőse.

Adócsaló gabonakereskedőt buktatott le az APEH Cikk

Fiktív számlákkal soha fel nem vásárolt gabonát adott el egy betéti társaság a Dunántúlon; a cégnél az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) Nyugat-Dunántúli Regionális Igazgatósága egy ellenőrzés során 83 millió forint adókülönbözetet állapított meg, ezért feljelentést tett.

Áfaemelés, utazási irodák, számlázás: mi változik 2009-ben? Cikk

Júliustól 20-ról 23 százalékra emelik az áfakulcsot, de az emelés nem vonatkozik az 5 százalékkal adózó gyógyszerekre, könyvekre, újságokra, illetve a vakok segédeszközeire - ez 2009-ben a legjelentősebb változás az általános forgalmi adótörvényben. Feltéve, ha a két hét múlva benyújtandó kormányjavaslatot megszavazzák a parlamentben. A már életbe lépett változások közül a legfontosabb az utazási irodákat, az utazásszervezéssel foglalkozókat érinti.

Ítéletet hoztak egy 100 milliós adócsalás ügyében Cikk

Fiktív számlák segítségével követtek el százmillió forintot meghaladó értékű adócsalást egy üzleti csoport tagjai, akiket pénteken letöltendő, illetve felfüggesztett jogerős szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

Lebukott a szigetvári számlagyáros Cikk

Az adóhivatal hatvanmillió forint megfizetésére kötelezte és a rendőrségen feljelenti azt a szigetvári férfit, aki tizennégy éve megszűnt vállalkozása nevében állított ki fiktív számlákat

Mit ne tegyen az eladósodott vállalkozó? Cikk

Adóhatósági ellenőrzés alanya és büntetőügy szereplője is lehet az a kisvállalkozó, aki úgy szeretne megszabadulni tartozásaitól és a tartozásokat felhalomozó cégtől, hogy azt eladja. A vevők gyakran fantomizálódnak, de előtte még fiktív számlákkal is üzletelnek, a vállalkozó köztartozásai pedig az adás - vétel ellenére megmaradnak. Mire kell odafigyelni? Dr. Marosi Andrea, az Adózóna szakértője foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ekho minimálbér alatti jövedelem esetén, arányosítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Rendezvénybelépő elszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Jövedéki termék értékesítése fesztiválon

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink