119 találat a(z) fiktív számla cimkére

Adócsalás, hitelkártyacsalás, fiktív számlák a bűnlajstromon Cikk

Bírósági eljárás indult Rodrigo Rato, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egykori spanyol vezetője ellen, akit 65 más személlyel együtt azzal vádolnak, hogy összesen több mint tizenötmillió eurót (4 milliárd 660 millió forint) költött el saját célra a harmadik legnagyobb spanyol bank, a Caja Madrid pénzéből tíz éven át hitelkártyacsalás révén – közölte spanyol központi büntetőbíróság hétfőn.

Fiktív számlák gyártásával vádolják a cég volt vezetőjét Cikk

Több mint százmillió forintos adócsalás miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség egy hódmezővásárhelyi cég korábbi vezetőjével szemben – tájékoztatta a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Rafinált fiktív számlák, a Kúria átlát a szitán Cikk

Az adóhatóság ellenőrzés során azt tárta fel, hogy az adózó-felperes egy számlaláncolat részeként fiktív számlákat állított ki azért, hogy megteremtse a láncolatban őt követő személy jogszerű adó-visszaigénylésének látszatát. Kinek van igaza? A Kúria döntött.

Szegény gyerekek pénzét lopták el! Vádemelést javasol a NAV Cikk

Vádemelést szorgalmaznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói egy Békés megyei közhasznú egyesület vezetőjével és társaival szemben, akik a gyanú szerint visszaéltek a hátrányos helyzetű fiatalok helyzetének javítására fordítható támogatással.

Áfacsalás NAV-os segítséggel: vád az adóhatóság embere ellen Cikk

Kilencvenmillió forintos áfacsalásban vehetett részt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyik volt osztályvezetője, aki ellen a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt hivatali vesztegetés elfogadása, költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt – tájékoztatta a főügyész hétfőn az MTI-t.

Fiktív számlákkal, strómanokkal csalták az áfát Cikk

Több mint ötvenmillió forint áfa elcsalásával gyanúsít egy Heves megyei bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – tájékoztatta a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-t.

Öt millió eurós csalás fiktív számlákkal Cikk

5,3 millió euró (1,5 milliárd forint) adót csalhattak el a Nemzetközi Valutaalap volt spanyol vezetőjéhez, Rodrigo Ratóhoz köthető cégek az elmúlt öt évben – idézi az El Mundo című napilap hétfői számát az MTI.

Áfacsalásból édesítették életüket Cikk

Kiskőrösről és Akasztóról irányították azt a bűnszervezetet, amely külföldről származó cukorral 1,2 milliárd forint áfát csalt el. A Nemzeti Adó‐ és Vámhivatal akciójának mérlege: 60 helyszín, 23 gyanúsított, 11 őrizetbe vétel, valamint két milliárd forint értékű vagyonzárolás – írja a szegedma.hu.

Fiktív számlákkal óriási összegeket csaltak Cikk

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói egy baranyai fémkereskedő családi vállalkozás ügyében. A megalapozott gyanú szerint a családtagok és a kapcsolódó cégek fémhulladék szabálytalan adásvételével és valótlan költségek fiktív számlák alapján történő elszámolásával 400 millió forintot csaltak el.

Kihez megy idén az adóellenőr? Itt van a NAV ellenőrzési irányelve Cikk

Továbbra is hangsúlyos területe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési tevékenységének az általános forgalmi adó. Revizorokra számíthatnak a fodrászok, a gázszerelők, a biztosítási ügynökök, a weboldal-szerkesztők és még sokan mások.

Óriási adócsalással buktak le Cikk

Ötmilliárd forint adót csalt el egy húskereskedelemmel foglalkozó bűnözői csoport, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói harminchárom embert hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben - közölte az adóhatóság bűnügyi szóvivője pénteken az MTI-vel.

Jól termelt a számlagyár Cikk

Tatabányai számlagyárat számoltak fel a NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói. Az elcsalt adóból a bűnöző csoport irányítójának többek között luxusautóra és nemesfémekre is jutott. A számlagyárban érintett cégek 110 millió forint adóhiányt okoztak a költségvetésnek.

Áfacsalás, feketemunka, fiktív számla: a NAV és a büntetőügyek Cikk

A fiktív számláról a vállalkozók úgy vélekednek, hogy az „szükséges rossz”, amely nélkül nem tudnak akkora nyereséget realizálni, mint amekkorát szeretnének. Igen gyakori a cégek körében a bejelentés nélküli, úgymond feketefoglalkoztatás.Nem ritka az sem, hogy a cégtulajdonosok és ügyvezetők egyszerűen hátrahagyják tartozásokkal teli cégeiket, és átíratják azokat külföldi magánszemélyekre vagy lakcímen nem található személyekre. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, mi számít úgynevezett költségvetési csalásnak.

Számlagyárosok vád alatt Cikk

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint társasági adó és áfa adónemekben mintegy 413 millió forinttal rövidítette meg a központi költségvetést az a kiskunhalasi számlagyár, amelyet egy 38 éves szegedi férfi és negyven társa üzemeltetett – írja a baon.hu.

Fiktív számlák miatt börtönnel fizethetnek Cikk

Több mint százmilliós adócsalással vádol az ügyészség egy siófoki vállalkozót és három társát - írta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-nek hétfőn megküldött közleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jövedéki termék értékesítése fesztiválon

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

2017 előtt kötött céges biztosítások adója

Surányi Imréné

okleveles közgazda

SZÉP-kártya 2024.01.01-től

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink