119 találat a(z) fiktív számla cimkére

Vádat emeltek egy számlagyár ellen Cikk

Vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy bűnszervezet ellen, amely fiktív számlákat állított ki a megrendelőknek, adófizetési kötelezettségük csökkentéséért – közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Fiktív számlázásra használták parlamenti képviselők adatait Horvátországban Cikk

Fiktív számlázásra használta föl több tucat horvát parlamenti képviselő személyes adatát egy fiumei (Rijeka) cég – közölte a helyi sajtó szerdán.

11 milliárd forintos csalást gyanít egy bűnszervezetnél a NAV Cikk

Autóversenyzéshez kapcsolódó színlelt reklámtevékenységgel csalt el több mint 11 milliárd forintot 2012 és 2016 között az a bűnszervezet, amelynek 75 tagja ellen javasol vádemelést Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölték a szervezet Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának vezetői szerdán, sajtótájékoztatón Pécsen.

Fiktív számla 20 millióról: 300 ezer forint pénzbüntetéssel megúszta a volt pártelnök Cikk

Húszmillió forintos költségvetési csalás miatt ítélték el jogerősen egy parlamenten kívüli párt elnökét – közölte ma a Fővárosi Főügyészség.

Öt év börtön adócsalás miatt Cikk

A Tatabányai Törvényszék adócsalásért jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélt egy kereskedőt, aki háztartási gépek áfájának eltitkolásával 300 milliós kárt okozott a költségvetésnek – közölte a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

Fiktív számlát talált a NAV: lehet sztornózni? Cikk

Áfaellenőrzés során derült ki, hogy egy jutalékszámlát nem a kft.-nek, hanem az ügyvezetőjének kellett volna kiállítania. Az áfát korábban a kft. megfizette. Sztornózhatja-e a kft. a számlát? – kérdezte olvasónk. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Fiktív számla sztornózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nél a bevallások utólagos vizsgálatára irányuló ellenőrzés során áfa adónemben a 2016. évre vonatkozóan a vizsgálat egy kibocsátott számláról megállapította, hogy nem a kft.-nek kellett volna kiállítania a jutalékszámlát, hanem a kft. ügyvezetőjének, aki áfás magánszemély és magánszemély minőségében végezte el a feladatot. A kft. annak idején bevallotta és megfizette a számla áfáját. A 2018 elején kézhez kapott NAV-os határozat alapján a kft. sztornózni szeretné a fiktívnek minősített számlát, az áfás magánszemély pedig kiállítaná a vevőnek visszamenőleges teljesítésre vonatkozóan a helyes számláját. Legyenek szívesek tájékoztatni, hogy megteheti-e a számla sztornózását a kft., és terheli-e tájékoztatási kötelezettség a számla sztornózása előtti a volt vevőjével szemben, valamint hogy hogyan, milyen módon kell eljuttatnia részükre a sztornó számlát. Mielőbbi válaszukat nagyon köszönjük!

Bűnbandákat gyanúsít fiktív számlázással a NAV Cikk

Két bűnszervezet és egy bűnszövetség ellen javasolnak vádemelést a NAV pénzügyi nyomozói. A gyanúsítottak majd kilencmilliárd forint értékű, műanyagtermékek alapanyagául szolgáló granulátumról állítottak ki fiktív számlát, a bűncselekményből származó pénz egy részét tisztára mosták.

Lebuktak az őrző-védők, hatszázmilliós a kár Cikk

Őrző-védő cégek vezetői ellen javasolnak vádemelést a NAV pénzügyi nyomozói. A cégláncolat több mint hatszázmillió forint kárt okozott az államnak, nemcsak az adót, hanem a dolgozók után fizetendő járulékot is elcsalták.

Hibajavítóval tüntették el az áfát Cikk

Jellemzően borral kereskedtek és fuvarozással foglalkoztak azok a gazdasági társaságok, amelyek a bevallásaikban szereplő áfát hibajavítóról és relékről szóló fiktív számlákkal csökkentették. A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói a mintegy kettőszázmillió forint kárt okozó bűnszervezetet felszámolták és vádemelést javasolnak velük szemben.

700 milliós áfacsalás! Lebukott a fiktív számlákat gyártó bűnbanda Cikk

Több mint hárommilliárd forintról állított ki fiktív számlákat az a bűnszervezet, amelyet az állami adóhatóság dél-alföldi pénzügyi nyomozói és Bács-Kiskun megyei revizorai felszámoltak. A bűnszervezet vezetőit és tagjait őrizetbe vették – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatla (NAV).

Számlagyárat épített ki, börtönnel fizet érte Cikk

Másodfokon négy év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy kecskeméti férfit, aki fiktív cégek felhasználásával számlagyárat hozott létre és így mintegy 756 millió forintos kárt okozott a költségvetésnek.

Bűnözéshez használták a munkára jelentkezők adatait Cikk

Fiktív számlákkal több mint négyszázmillió forint áfát akart visszaigényelni egy dél-alföldi férfi – közölte Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Bevétel eltitkolás, költségvetési csalás – előzetesben a gyanúsítottak Cikk

Több mint hétszázmillió forintos bevétel eltitkolásával gyanúsít a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága egy gumiabronccsal kereskedő céget, melyet Komárom-Esztergom megyében jegyeztek be, de Pest megyében működött – tájékoztatta a szervezet sajtóreferense kedden az MTI-t.

300 milliós áfacsalás! Lebuktak az étolaj-kereskedők Cikk

Étolaj-kereskedő bűnszervezetet lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói; az okozott kár több mint 300 millió forint – tudatta közleményében az adóhatóság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó őstermelő

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő helyi iparűzési adó 2023

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő iparűzési adó megosztása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink