23 találat a(z) felajánlás cimkére

NAV: a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát felajánlók milliárdokról dönthetnek Cikk

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

Tao-felajánlás Kérdés

Megjelent a NAV tao-felajánlásról szóló információs füzete Cikk

Megjelent csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tao-felajánlásról szóló információs füzete, melyben azokról a társaságiadó-felajánlással kapcsolatos legfontosabb információkról olvashatnak, melyek segíthetnek a társasági adó felajánlásában, illetve a jóváírás érvényesítésében.

Tudnivalók az szja 1+1 százalékáról Cikk

Az szja 1+1 százalékáról idén is egészen május 20-áig lehet rendelkezni; a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

Taofelajánlás Kérdés

Felajánlás Kérdés

Felajánláskor, szponzori számla alapján az áfa visszaigényelhető-e?

Így lehet segíteni katasztrófahelyzetben Cikk

A nemzetközi katasztrófa-segítségnyújtásban való rézvétel szigorú előírások szerint lehetséges a katasztrófavédelmi 2011. évi CXXVIII. törvény, valamint a 234/2011. kormányrendelet szerint. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Csoportos társaságiadó-alany tagjainak februári adóelőlege Cikk

Ha a NAV engedélyezte a csoportos társaságiadó-alany létesítését, az erről szóló határozatban törli a csoporttagok 2019 első félévi adóelőlegei közül azokat, amelyek a határozat véglegessé válásáig nem esedékesek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Egyházaknak felajánlott szja: így választhat másik kedvezményezettet Cikk

Múlt év óta az egyházak számára szóló szja 1 százalékának megfelelő felajánlásokat automatikusan figyelembe veszi a következő években is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A magánszemélyek idén május 20-áig visszavonhatják, illetve módosíthatják felajánlásukat – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Így lehet rendelkezni idén az szja 1+1 százalékáról Cikk

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzenek a magánszemélyek az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékáról valamely regisztrált civil szervezet, illetve technikai számmal rendelkező egyház vagy a kiemelt költségvetési előirányzat (2019-ben is a Nemzeti Tehetség Program) javára.

Ezért szünteti meg a kormány a kulturális célú társaságiadó-felajánlást Cikk

A kulturális tao-pénzek területén jelentős visszaélések voltak – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Szavai szerint a jegyeladásból befolyó összeghez kapcsolódó kritérium "nem mindig szolgálta az átláthatóságot", ezért új támogatási rendszert vezetnek be.

Kivás adóalany – tao-felajánlás egyesületnek Kérdés

Kérem szépen segítségét a következő kérdésben. A kft. 2018.01.01-től kivás adóalany lett. Most májusban a 2017. évi társasági adó terhére, a 1729-es bevallásban rendelkezett felajánlásról egyesületnek. Hibaüzenetet kaptunk, miszerint: "A bevallást (kiva) adóalany nem adhatja be (akár a bevallási időszak alatt kivás adóalany, akár a bevallási időszak végét követő 1 napon belül kerül a kiva hatálya alá)! Amennyiben 2018.01.02-től lenne csak kivaalany a kft., akkor megtehette volna a felajánlást? Így nem? Köszönöm segítségét!

Ők kapták a legtöbbet az 1 százalékokból Cikk

Összesen 1 millió 460 ezer adózó ajánlotta fel a 2016-os rendelkező évben személyi jövedelemadója 1 százalékát bevett egyháznak vagy kiemelt költségvetési előirányzatra, a felajánlott összeg 6 milliárd forint fölött volt – olvasható a NAV honlapján.

1+1 százalék: ma is lejár egy határidő Cikk

Az idén május 22-éig lehet dönteni a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról. Mintegy 660 ezer magánszemély szerdán még leadhatja rendelkező nyilatkozatait a munkáltatójának is – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Tao látványcsapatsport NAV-os felajánlás számvitele Kérdés

Tisztelt Adózóna! A Tao látványcsapatsport NAV-os felajánlás kérdésre nem kaptam választ. A válaszban a 22/c felajánlás típus van leírva, ami számunkra is érthető. A kérdés a NAV-felajánlásra vonatkozik, amikor is a támogató részéről nem történik utalás. Az alap dolgokkal tisztában vagyunk, van támogatási igazolás, van rendelkezés a 16REDNY nyomtatványon. A 24/a esetében a támogató nem utal a támogatott részére! A támogatás a NAV-on keresztül érkezik a nyilatkozat alapján. A támogató a rendes előírások alapján fizeti meg a társasági adóját, ami megjelenik a folyószámláján. A rendelkezés alapján a folyószámláján fog csak jelentkeznie az adó kedvezmény, amit könyvelnie kell a 461-96. között. A felajánlott adó (max 80%) teljes összege két részből tevődik össze 87,5% támogatás 12,5% kiegészítő támogatás. A kérdésünk az lenne, hogy a kiegészítő támogatásra kötött szponzori szerződés szerint kapott számlát miként kezelje? Az áfa része utalandó lesz a támogatott részére, de mit kezd a nettó összeggel, hiszen azt nem tudja mivel összevezetni. Hiszen ebben az esetben a felajánlott összeget nem kell könyvelnie. Számvitelileg miként kezelje a számlát? Köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kft. ingatlan (iroda) megvétele tulajdonos által

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bt. eladása osztatlan közös üzlettel – elővételi jog II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Magáncélú használat az üzemanyagszámlán – kóla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink