hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Csoportos társaságiadó-alany tagjainak februári adóelőlege

  • adozona.hu

Ha a NAV engedélyezte a csoportos társaságiadó-alany létesítését, az erről szóló határozatban törli a csoporttagok 2019 első félévi adóelőlegei közül azokat, amelyek a határozat véglegessé válásáig nem esedékesek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A törölt adóelőlegeket már a csoportnak kell megfizetnie. Az adóelőleg törlése és előírása kapcsán fellebbezésre, a határozat kézbesítésétől számított 15 napon belül van lehetőség.

A NAV a társasági adó összegéből a látványcsapatsport vagy filmművészet támogatására szánt, szabályos felajánlásokat februárban a tag felajánlása alapján teljesíti, ha az adóelőleget a felajánló határidőben, teljes egészében megfizette. A felajánlások zavartalan átutalásához a tagoknak február 20-áig meg kell fizetniük az adóelőleget, ha az engedélyező határozat másként nem rendelkezik. Addig ugyanis, amíg az adóelőlegek átkönyvelése kapcsán a fellebbezési határidő le nem telik, az előleg nem törölhető a tag adószámlájáról és nem írható elő a csoport adószámláján.

A február 20-ai határidő azokra a tagokra is vonatkozik, akik nem tesznek felajánlást.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Vagyoni értékű jog használatának átengedése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kiva és a kapcsolt vállalkozások

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close