430 találat a(z) egyszerűsített foglalkoztatás cimkére

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

A dolgozó munkáltatónként hány napot dolgozhat egyszerűsített foglalkoztatás keretében?

Ne kockáztasson milliókat egyszerűsített foglalkoztatásnál! Cikk

Az egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozó munkavállalók közel kétharmadát érte szabálytalanság az elmúlt évben. Hogy ne kerüljünk feketelistára, érdemes betartani a szabályokat, mert a munkaügyi felügyelet az idén is éberen figyel.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elolvastam a fiatal munkavállalók (diákok) nyári foglalkoztatásával kapcsolatos összes megjelent cikket. Egyszerűsített foglalkoztatással is alkalmazható a 16. életévét betöltött, de 18. év alatti diák. Kérdésem az lenne, hogy megoldható, hogy csak szombaton és vasárnap segítsen a fürdő területén pár órában a szemetet összeszedni egyszerűsített foglalkoztatási bejelentéssel, vagy ebben az esetben is tiltja a törvény a hétvégi foglalkoztatást? Akkor is, ha egész héten nem vállal másutt munkát? Válaszukat nagyon várva, előre is köszönöm. Tisztelettel: Deimné Forgó Ibolya Tanker Hungary Kft

Szabadság kiadása egyszerűsített foglalkoztatásnál Kérdés

Az "Egyszerűsített foglalkoztatás: így kell kiszámolni, mennyi szabadság jár" cikkre vonatkozóan kérdezem, mi a szabadság elszámolásának módja? Hogyan bérszámfejtem? Ha egy hónapban többször egy-egy napot dolgozik, egyik nap 8 órát, másik nap csak 4-t, harmadik alkalommal csak 2 órát, hogyan állapítom meg, mennyi szabadság jár neki? Milyen formában és bizonylattal fizetem ki neki az 1 nap szabadságot?

Egyszerűsített foglalkoztatás és a szabadság Kérdés

Egyéni vállalkozó egyszerűsített foglalkoztatással alkalmaz kisegítőket. Van olyan személy, aki minden hónapban 10-15 napokat dolgozik. Hogyan kell elszámolni és kiadni a szabadságot? Például 30 éves egy gyermekkel, 18 éves, tanulói jogviszonnyal rendelkező. Válaszukat köszönjük.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Egy kebabot üzemeltető egyéni vállalkozó egyszerűsített foglalkoztatás keretében alkalmaz kisegítőket. Jól értelmezzük a törvényt, hogy ha vasárnapra is jelent be kisegítőt, nem kell bérpótlékot számolnia, de ha munkaszüneti napra jelenti be őket, akkor 100 százalékos bérpótlék (az alapbér kétszerese) vonatkozik rá? A kebab a hét minden napján nyitva van 10 órától 22 óráig. Van-e még más pótlékfizetési kötelezettsége? Válaszukat köszönjük.

Efo – munkaszerzodes – efo Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy, kisbuszokkal személyszállítást végző vállalkozásról van szó, belföldi és nemzetközi megbízásokat is teljesít. Az állandó munkavállalók mellett pár napos megbízással is alkalmaz sofőröket a csúcsidőszakokban. Megfelelő-e, ha az alkalmanként megbízott sofőrökkel a következő módon szerződik egy 8 napos (külföldi) kiküldetés esetén? Egyszerűsített foglalkoztatás 5 napig, majd 1 napos határozott idejű munkaszerződés és 2 napig ismét egyszerűsített foglalkoztatás. Szabályos-e ez a megoldás vagy szabálytalannak minősülhet – rendeltetésellenes joggyakorlás miatt? Megbízási szerződés köthető-e a munkavállalóval erre a munkára? Van-e jelentősége a külföldön történő munkavégzésnek ebben a példában? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: S.G.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő, kérdezni szeretném, hogy ha egy alkalmi foglalkoztatott egy adott hónapban többször jön dolgozni 2-2 napokat, akkor elszámolhatunk vele a hónap végén egyösszegben vagy minden 2 nap után el kell vele számolni? Köszönöm!

KIvaalap Kérdés

Tisztelt Szakértők! Segítséget szeretnék kérni az alábbi kérdésben. A kiva alapjába beszámít-e az egyszerűsített foglalkoztatás keretében kifizetett bér, illetve az ekho szerint adózó magánszemély részére kifizetett összeg? Köszönettel: Krcsik Eszter

Korhatár előtti ellátás és a kereset Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nők 40 éves szolgálati idő megszerzésével lehetőségem van nyugdíjba menni. Kérdésem arra irányul, hogy a 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) 83/B §-a szerinti keresetkorlát összegébe be kell számítani az egyszerűsített foglalkoztatásra tekintettel megszerzett, szja-bevallásba beállítandó adóköteles jövedelmet? Üdvözlettel: Bácsi Ferencné

Egyszerűsített foglakoztatás folyamatos nyitvatartás idején Kérdés

Dohánybolt folyamatos nyitvatartással, egyenlőtlen munkaidőkeretben foglalkoztatja alkalmazottjait. Esetenként egyszerűsített foglalkoztatá keretében külső alkalmi munkavállalót is alkalmaz. Jár -e pótlék a vasárnap vagy munkaszüneti napon dolgozó alkalmi munkavállalóknak?

Egyszerűsített foglalkoztatott napi maximális munkaideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kormányhivatal foglalkoztatási főosztály munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzési osztálya munkaügyi ellenőrzést végzett cégünknél. Cégünk vadriasztási feladatok ellátására hivatásos vadászokat alkalmaz, egyszerűsített foglalkoztatottként. A három vadász naponta váltja egymást. Naponta 0.00-24.00 között végzik a munkájukat. Az ellenőrzés napján – az időjárás és a szezonalitás miatt – éppen nem volt jelen ilyen dolgozó a cégnél, azonban az ellenőr szóban azt közölte az ügyvezetővel, ha 12 órát meghaladóan munkát végző személyt talál a cégnél, azt ő hazaküldi. (Sajnos jogszabályi hivatkozást nem említett.) Szeretnénk tudni, hogy valóban van-e joga ilyen intézkedést tenni, és ha igen, milyen jogszabály alapján. Tisztelettel: Szatmáriné

Dolgozhat-e kocsmában fiatalkorú, és lehet-e alkalmi munkás? Cikk

Tizennyolc év alatti munkavállaló dolgoztatható-e egyszerűsített foglalkoztatás keretében, illetve vállalhat-e munkát olyan vendéglátóhelyen, ahol alkoholt mérnek ki? Milyen korlátai vannak a munkavégzésnek (óraszám, pihenőidő, beosztott napok)? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértőnk válaszolt.

Minden nap számít – mikortól jár a táppénz, csed, gyes? Cikk

Munkavállaló előző évben egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozott mintegy 120 napot részben alkalmi, részben mezőgazdasági idénymunkásként. Idén januártól dolgozik munkaviszonyban. November végén szül, szeptemberben szeretne táppénzen lenni, amikor már feltehetően megterhelő lesz a munkavégzés a babára nézve. Mi alapján számítható a táppénz? Jár-e neki csed, gyed, és mi alapján számítható? Olvasónk kérdésére Dr.Radics Zsuzsanna tb-szakértő válaszol.

Nők 40 nyugdíj: hogyan számít a kereseti korlátnál az alkalmi bér? Cikk

Figyelembe kell-e venni a kereseti korlátnál az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelmet a nők kedvezményes nyugdíjában részesülő munkavállaló esetében, s ha igen, akkor a teljes kifizetett összeget vagy csak a mentesített keretösszeg feletti részt? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Biztosítás adóvonzata 2

Szipszer Tamás

adószakértő

Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Tervezett kata szigorítás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close