85 találat a(z) egyéni cég cimkére

Katásként számlázni külföldi egyéni vállalkozónak Kérdés

Egyéni cég kft.-vé átalakulás és a tao Kérdés

Csed-kata-gyes Kérdés

Ezek a legfrissebb cégjogi változások Cikk

A 2022. augusztus 1-jétől hatályba lépő változások egyike, hogy a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvény kiegészül az online alapított cég fogalmával. Ez alapján online alapított cégnek gyakorlatilag az a cég minősül, amelynek törzstőkéje teljes egészében vagyoni hozzájárulásból áll, és kizárólag online, személyes megjelenési kötelezettség nélkül, elektronikus aláírással ellátottan kerül megalapításra.

Adhat-e számlát egyéni vállalkozó vagy egyéni cég a szüneteltetése alatt? Cikk

Vállalkozás azzal szembesült egy befogadott számla ellenőrzésekor, hogy a kiállító adószáma az EVNY felületén "Szüneteltetett vállalkozói tevékenység" állapotot mutat. Ráadásul az is kiderült, hogy a nevezett vállalkozó ugyan a főtevékenységén kívül még három tevékenységet végez, de azok egyikébe sem tartozik bele az a szolgáltatás, amit a számláján megjelölt, és a megrendelő kifizetett. Befogadható-e a kérdéses számla? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Adhat-e ki számlát egyéni vállalkozó vagy egyéni cég a bejelentett szüneteltetése alatt? Kérdés

Átalányadózó egyéni vállalkozó átalakulása egyéni céggé Kérdés

Egyéni cég tagjának jogviszonya Kérdés

Innovációs járulék és az egyéni cég. Kérdés

Átalakulás egyéni céggé Kérdés

Kezdő vállalkozás és hitelképesség Kérdés

Mikor lehet katás egyéni vállalkozó az, aki előtte megszüntette katás egyéni cégét? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adva van egy kisadózó egyéni cég, amely szeretné egyszerűsített végelszámolással megszüntetni egyéni cégét. Az egyéni cég törlését követően egyéni vállalkozóként szeretne tevékenykedni. Mikortól lehet kisadózó?

Közeleg a határidő! Volt evás egyéni vállalkozók adóbevallása Cikk

Az egyszerűsített vállalkozói adó, közismertebb nevén az eva megszűnt. Azoknak a volt evás egyéni vállalkozóknak, akiknek az adóalanyisága 2019. december 31-én – az eva törvény hatályon kívül helyezése miatt – megszűnt, 2020. február 25-éig kell benyújtaniuk a 1943-as bevallást. A 19SZJA bevallás benyújtására nyitva álló határidő ezen adózói kör esetében is 2020. május 20.

Egyéni cég beolvadása kft.-be Kérdés

Adott egy egyéni cég, melynek vagyonában az egyéni vállalkozói minőségben elnyert pályázaton felépített ingatlan (lóistálló, lovasturisztikai központ) 9 ló, napkollektoros rendszer és fogat van (pályázataktiválása 2014.05. hó, 5 év fenntartási idő letelt). Az egyéni vállalkozás is áfás volt, és az egyéni cég is az, a beruházás áfáját visszaigényelték. Van minimális tagi hitele. A tulajdonos nem szeretné tovább a céget fenntartani. Kérdés, hogy ilyen esetben adózási szempontból a megszűnés vagy a tovább működés a kifizetődőbb? Illetve felmerült, hogy a tuladonos élettársának van egy kft.-je, ami be be is olvadhatna – ők talán ezt szeretnék legjobban. Nem fordult még elő ilyen a gyakorlatunkban, ezért nem szeretnék meggondolatlan tanácsot adni.

Cég öröklése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fuvarozó egyéni vállalkozást mindenképp egyéni cégként vagy egyszemélyes kft.-ként szeretné folytatni a vállalkozó. Szeretné azt is figyelembe venni, hogy ha vele történik valami (például haláleset). Ez esetben az egyéni cég vagy az egyéni kft. öröklése egyszerűbb? Ebből a szempontból melyik cégforma a kedvezőbb? Tanácsát, szempontjait előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Apport kivonása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Pénzforgalmi áfás időszak zárása

Bunna Erika

adótanácsadó

Vissza nem szállított raklap kezelése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs