35 találat a(z) dokumentáció cimkére

Cégtelefon magánhasználata Kérdés

Vagyoni értékű jog selejtezése Kérdés

Bérelt ingatlanon végzett beruházások Cikk

Helyes megoldás-e a lejárt ingatlanbérleti szerződést követően megmaradó már nem hasznosítható beépített eszközök leselejtezése? Olvasónk kérdéseire Sinka Júlia okleveles adószakértő válaszolt.

Kötelezettség elengedése – illeték, társasági adó Kérdés

Egyesület részére adomány Kérdés

Közösségen belüli bérmunka Kérdés

Adomány adózási kérdései Kérdés

Fellelt tárgyi eszköz rendezése Kérdés

Transzferárváltozás Kérdés

Üzleti ajándék Kérdés

Kölcsönök transzferárazása Cikk

A gazdasági szereplők közötti kölcsön is gazdasági ügylet, ezért meghatározott esetekben a kölcsönnél is transzferár-dokumentációt kell készíteni. Összefoglaltuk, hogy ennek során mire kell ügyelni.

Alvállalkozói szerződés ipa-alapban Kérdés

Céges farsangi mulatság, tombola, vetélkedő adózása Cikk

Február a farsangi mulatságok időszaka. Céges síelés, játékos vetélkedők, farsangi bál vagy a rendezvényen adott tombola, csak hogy néhányat említsek a leggyakrabban előforduló jutatások közül. A vidám pillanatok mellett ne feledkezzünk el róla, hogy a februári juttatások után a kifizetőnek március 12-én adót kell fizetnie.

MLM bónuszjóváírás kiszámlázása Kérdés

Tisztelt Cím! Van egy kft. amely az MLM rendszer keretein belül illóolajokat vásárol, a megrendelések és a besorolási fokozata után pedig bónuszpontokat írnak neki jóvá. Az MLM rendszer lényege röviden, hogy egy termék fogyasztója a terméket továbbajánlja egy másik lehetséges fogyasztónak, s így ő maga személyesen, közvetlenül részt vesz az értékesítésben. Ez alapján mint ajánlót az általa „értékesített” termékek után bizonyos javadalmazás illeti meg. Ha az ő vásárlója a terméket ismételten sikeresen továbbajánlja, s ebből következően újra vásárlás és fogyasztás történik, a tovább-ajánló személyeket jutalék illeti meg, és az eredeti ajánló ebből a jutalékból is jutalék-részesedést kap. Ezek a bónuszok a továbbiakban levásárolhatók vagy kiutalásra kerülhetnek. A kft. eddig ezekből a bónuszokból fedezte a további vásárlásait, de most jóváírtak a bankszámláján egy jelentősebb összeget a fennálló bónuszai alapján. A kérdésem az lenne hogy milyen dokumentum szükséges ennek a pénzmozgásnak az alátámasztására? Szükséges számla vagy szerződés, és ha igen, hogyan kell helyesen kiszámlázni a kapott kedvezményt? Válaszát előre is köszönöm!

Készpénz nyilvántartása pénztárgéphasználat mellett Cikk

Mi van a kasszában? Hogyan dokumentálhatók kötelező pénztárgéphasználat mellett a különböző készpénzes ügyletek? Olvasói kérdésekre Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkába járási költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Közalapítvány nonprofit kft.-t hoz létre

Pölöskei Pálné

adószakértő

Rekultiváció (?) elszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs