100 találat a(z) diák cimkére

Diákmunka: rugalmas és költséghatékony megoldás a munkaerőpiac kihívásaira Cikk

Magyarországon mintegy félmillió munkaképes korú diák van, aki ténylegesen munkát is vállalhat, és nagyjából 50 százalékuk él is ezzel a lehetőséggel, ami rugalmas és költséghatékony megoldást jelenthet azon foglalkoztatók számára, akik munkaerőpiaci problémákkal küzdenek. A diákok foglalkoztatásának számos előnye van, a Work Force cégcsoporthoz tartozó Job Force Iskolaszövetkezet pedig még extra tempót is diktál, hiszen a cég digitalizációs programjának köszönhetően – az igény beérkezésétől számítva – akár 20 perc alatt képes a keresett diákmunkaerő mozgósítására, és a kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátására.

Heuréka! Az Adózóna podcastsorozata – 16. rész: diákok, nyugdíjasok foglalkoztatásának adó- és járulékvonzata Cikk

Mire érdemes figyelnie a munkáltatónak adózási és járulékfizetési szempontból nappali tagozaton tanuló diák, 25 év alatti magánszemély, továbbá nyugdíjas foglalkoztatása esetén? Ki minősül munkaerőpiacra lépőnek, mi változott? Milyen speciális szabályokat fontos figyelembe venni a foglalkoztatás során? A mikrofonnál: dr. Radics Zsuzsanna Gabriella közgazdasági szakokleveles jogász és Horváthné Szabó Beáta adószakértő.

Szakképzési munkaszerződés diákkal Kérdés

Diákstátusz: mettől meddig, kinek jár az egészségügyi ellátás, szolgáltatás? Cikk

Az új tanévkezdésre is tekintettel érdemes áttekinteni, hogy a társadalombiztosítási jogszabályok szerint kit, mettől meddig, milyen feltételek mellett lehet diáknak tekinteni.

Ösztöndíj, majd bér a szakképzésben tanulóknak Cikk

Számos ösztöndíj lehetőség várja idén is a szakképzésben tanulói jogviszonnyal rendelkező diákokat. Az első időszakban általános ösztöndíj jár a tanulóknak, később a duális képzésben résztvevők az ösztöndíjak mértékét jelentősen meghaladó munkabért kaphatnak – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

Diákhitel: érdemes sietni, hogy szeptemberben pénzhez juthassanak az igénylők Cikk

Sietniük kell azoknak, akik szeptemberben hozzá szeretnének jutni a diákhitelhez. A hiteligénylést célszerű még augusztusban elindítani, hogy a pénz már az iskolakezdés hónapjában az ingyenes számlára kerüljön – hívja fel a figyelmet közleményében az Erste.

18 év alatti diák tb-járuléka Kérdés

Ingyenes jogosítványszerzés diákoknak: jövő szeptemberre ígérik Cikk

A 2024/2025-ös tanévtől válhat ingyenessé a középiskolások és szakképző intézményekben tanulók számára a “B” kategóriás jogosítvány megszerzése, írja a hvg.hu.

Vármegyebérlet diákkedvezménnyel Kérdés

A diákmunka szabályaira figyelmeztet közleményében a minisztérium Cikk

„Diák vagy és munkát szeretnél vállalni? A következőket mindenképpen érdemes tudnod!” – írja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye.

Diákok, nyugdíjasok, kismamák munkavégzésének szabályai szövetkezetben Cikk

A nyár közeledtével mind több diák vállal munkát iskolaszövetkezeten keresztül, miközben – a nyugdíjas foglalkoztatottak egyébként is kedvező adózása mellett – változatlanul népszerűek a nyugdíjas szövetkezetek is. A kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete egyelőre nem terjedt el széles körben, miközben a saját, munkaviszonyban álló kismamákra egyre több munkáltató számít saját részmunkaidős programot indítva.

HÖOK részvételi díj adózása Kérdés

Eltartott-e? Kérdés

Élőlánc az oktatásért Cikk

Országosan demonstrálnak ma az oktatás jelenlegi állapotának és a pedagógusok megbecsültségének javításáért, ezek közül a leglátványosabbnak a budapesti Nagykörút gyűrűjére szervezett élőlánc ígérkezik. A hvg.hu tudósítói a helyszínről jelentkeznek.

Október 31-éig érvényesek az előző féléves diákigazolványok Cikk

Október 31-ig érvényesek az előző félévre matricával ellátott diákigazolványok, ezért a MÁV-Volán-csoport arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról – közölte az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékká vált osztalékelőleg

Szipszer Tamás

adószakértő

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink