6 találat a(z) díjfizetés cimkére

Beteg gyermek mellett kórházban tartózkodó szülő díjfizetése – megszólalt a minisztérium Cikk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyetértett azzal, hogy a szülők gyermekük melletti tartózkodását a kórházakban nem lehet külön díjfizetéshez kötni, és azzal is, hogy szükség van az elhelyezés körülményeit, komfortfokozatát rögzítő általános szabályozás létrehozására, aminek a kidolgozását a minisztérium megkezdte – közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

Több újdonság lesz jövőre az autópályás díjfizetésben Cikk

Sok újdonságot hoz a jövő év az autópályás díjfizetésben – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. az MTI-hez eljuttatott közös közleményében szombaton.

Astrások figyelem: sürgősen be kell nyújtani a díj- és kárfizetési kérelmeket Cikk

Megkezdte a román garanciaalap (FGA) a károk kifizetését azon ügyfeleknek, akik már benyújtották kárkifizetési kérelmüket. Akik ezt még nem tették meg, már csak július 27-éig (a kárkifizetési kérelem nyomtatványon) nyújthatják be az FGA-hoz azt bármilyen biztosítás – így a kgfb – esetében a befizetett, de a biztosító által meg nem szolgált díjaikra vonatkozóan. Ugyaneddig az időpontig adhatják be a román Astra Biztosító nem kgfb-s károsultjai is az FGA-nál a kárkifizetési kérelmeiket.

Kérhet valamit a NAV-tól Cikk

Hozzáférhetők a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által kezelt elektronikus adatbázisokban tárolt közérdekű adatok.

Ne dőljön be, ne fizessen! Cikk

Az elmúlt időszakban elterjedt gyakorlat szerint főleg külföldi cégek kéretlen díjfizetési felszólításokat küldenek közvetlenül védjegyjogosultaknak, olyan látszatot keltve, mintha hivatalos számláról lenne szó. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) is igen részletesen foglalkozik a gyakorlattal, mely több százezer forintos kárt is okozhat a gyanútlan áldozatok számára.

Ezt jó, ha tudja az úthasználattal arányos díjfizetési kötelezettségről Cikk

Kamionokkal gurulnak az útdíj-bevételek, „bejött” a megtett úttal arányos díjfizetés (útdíj) július 1-jei bevezetése. Az Állami Autópályakezelő Zrt. (ÁAK) tájékoztatása szerint máris több mint 16 milliárd forintot fizettek be a fuvarosok. Ez az éves szinten várt 150 milliárd bevétel időarányos részénél jobb eredmény, bár valószínű, hogy most még tartalmazza a legrövidebb útvonalak kiválasztásával és a jegyes fizetés helyett alkalmazható fedélzeti eszköz beszerzésével később majd lefaragható tételeket. Milyen szabályokat kell betartani?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlabefogadás

Nagy Norbert

adószakértő

Közösségen belüli szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close