170 találat a(z) csok cimkére

Mi a teendő a csokkal és a Babaváróval válás esetén? Cikk

Sajnos amikor minden kötél szakad és válásra kerül a sor nem csak az érzelmi hátterével nehéz megküzdeni, hanem a vele járó pénzügyi következményekkel is. Kétségkívül az állami lakástámogatásoknak számos előnyei vannak, viszont egyes esetekben a negatív oldalával is kénytelenek vagyunk szembesülni. Ilyen eset lehet az is, amikor elválunk, de nézzük át mivel is jár ez a lépés – olvasható a Bankmonitor.hu szerdai összefoglalójában.

Így változnak a CSOK szabályai szeptember elsejétől Cikk

A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) előírásait módosítja a kormány szeptember elsejétől. Az erre vonatkozó rendelet augusztus 30-án éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben. A Bankmonitor szakértői szerint a változás pozitívan érinti azokat, akik vállalt gyermek után szeretnék kihasználni a lakástámogatást.

Visszatérnek a 7 százalék alatti kamatok a lakáshiteleknél Cikk

A bankok között egyre nagyobb a verseny a jó ügyfelekért, ami miatt a hitelkamatok is végre csökkenésnek indultak. Ezen az úton fontos mérföldkő a Bankmonitor szakértői szerint, hogy újra 7 százalék alatti kamatokkal találkozhatunk a lakáshiteleknél. Utoljára tavaly októberben kaphattunk hasonló ajánlatokat – írja közleményében a Bankmonitor.

Bankválasztás: nem mindegy, melyik pénzintézettől igényel csokot, egyéb támogatott hitelt Cikk

Sokan gondolják azt, hogy a kamatmentes babaváró hitelnél, vagy éppen a fix 3 százalékos kamatozású csok-hitelnél nem számít, melyik bankot választják, hiszen a kondíciók mindenhol azonosak. Ez azonban óriási tévedés, a Bankmonitor szakértői szerint a pénzintézet kiválasztásán akár az igénylés sikere is múlhat.

Kamatakciók várhatják majd a lakást vásárló fiatal családokat ősszel Cikk

Két év után emelkedett 1 százalék fölé a 10 évre fixált jelzáloghitelek átlagos kamatfelára. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint emiatt a bankok ősztől komolyabb lakáshitel-akciókba kezdhetnek – a jövőre változó csok és babaváró támogatást ősszel igénylőkre bizonyosan kedvező ajánlatok várnak majd – derül ki a BiztosDöntés.hu elemzéséből.

5 százalékos áfa tetőtérbeépítéses csok esetében Kérdés

Megszűnik az élelmiszerárstop és a városi csok, nő a falusi csok kerete, változik a babaváró hitel Cikk

Változnak a babaváró hitel feltételei, továbbá a csok keretei – döntött szerdai ülésén a kormány. Az infláció további csökkenésére számít a kormány, ezért az élelmiszerárstopot csak 1-jéig tartja fenn.

Módosítás a CSOK és a támogatott lakás beköltözési szabályain Cikk

A május 12-én éjjel megjelent kormányrendelet szerint módosultak a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) szabályai. Az elérhető összeg és az igénylési feltételek nem változtak, ugyanakkor néhány család élete könnyebbé válhat – írja a Bankmonitor.hu.

CSOK-hozzátartozó lehet-e alvállalkozó kivitelező Kérdés

Változhatnak a csok szabályai? Cikk

Egy tervezet értelmében módosulhatnak a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bizonyos feltételei. Megnyugtathatunk mindenkit inkább apróbb változásokról van szó, a támogatás összege és a főbb elvárások nem módosulnak – írja a Bankmonitor.hu.

Ingatlan illeték eladás és vásárlás esetén Kérdés

SZÉP-kártya, 30 év alatti anyák kedvezménye, csok – 30 új kormányrendeletet és további jogszabályokat hirdettek ki Cikk

A Magyar Közlöny 218. számában harminc új kormányrendelet, egy belügyminiszteri rendelet, továbbá kilenc kormányhatározat jelent meg.

Változik a csok 2023-ban: mire számíthatnak a családok? Cikk

Jövőre célzottabbá tenné a kormány a családtámogatási rendszert, ennek alapján pedig hozzányúlhatnak a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) támogatáshoz is – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek adott karácsonyi interjúban Orbán Viktor miniszterelnök. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták, hogy – a jelenleg elérhető információk alapján – miként módosulhat a támogatás.

Csak hajszálnyi engedményt kaptak az otthonfelújítási támogatás igénylői Cikk

Meghosszabbította a kormány az otthonfelújítási támogatás igénylésének határidejét három hónappal, de csak speciális esetekben. Ha ennél nem lesz több változás, akkor ez a támogatás valóban megszűnik az eredetileg tervezett határidővel, december 31-én – írja a Bank360.hu nyomán a hvg.hu.

Illetékváltozások 2023-tól Cikk

2023-tól az illetéktörvény csak pár helyen változik, de annál fontosabb kérdésekben. Ilyen a csokkal érintett, hozzáépítéssel létrejött ingatlanok illetékmentessége, illetve a kapcsolt vállalkozások közötti ingatlanátruházás szigorodása. Kisebb módosítás, hogy 2024-ig teljesen kivonják az illetékbélyeget (bár az adóhatóságnál és az okmányirodáknál 2014 óta nem is lehetett használni), illetve az egyes büntetőeljárási illetékek változásai.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR-kódok

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Ingatlan átruházásának adóvonzata

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingóság értékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1