154 találat a(z) csok cimkére

Csok: az alapkamat ötszöröse helyett 5 százalék a késedelmi kamat maximuma Cikk

Az alapkamat folyamatos emelkedése miatt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) egyre ijesztőbbé vált. Bizonyos feltételek megszegése esetén ugyanis a támogatást késedelmi kamattal növelten kell visszafizetni, ami a jegybanki alapkamathoz volt kötve, melynek mértéke jelenleg 13 százalék. Ráadásul egyes családok az alapkamat ötszörösének megfelelő késedelmi kamattal is szembesülhetnek, ami jelenleg évi 65 százalék. A kormány legújabb döntése segítséget jelenthet az érintetteknek, ugyanis a büntetés mértékét 5 százalékban maximalizálják – írja a Bankmonitor.

8 rendelet és 8 határozat jelent meg az éjjel Cikk

Szeptember 29-én, a 2022. évi 158. számú Magyar Közlönyben 8 rendeletet és 8 határozatot hirdettek ki.

Kormányrendelet rendezi a rezsicsökkentést a többgenerációs házaknál Cikk

A Magyar Közlöny 146. számában megjelent kormányrendelet alapján a többgenerációs házban élők nagyobb mennyiségű földgázt kaphatnak rezsicsökkentett áron. Egy kétlakásos épület esetében akár 92 ezer forint megtakarítást eredményezhet ez a változás havonta. A Bankmonitor szakértői összeszedték a részleteket.

Többletköltségek adásvételi után Kérdés

Ingatlan értékesítéséből származó jövedelem megállapítása Kérdés

Felértékelődnek a panellakások Cikk

Egyre népszerűbbek a panellakások az ingatlan.com elemzése szerint, amelyben több mint 160 ezer hirdetés alapján vizsgálták meg az érdeklődés alakulását, valamint az árak változását a lakáspiacon.

Módosultak a lakástámogatások feltételei Cikk

Egy 2021. december 27-én megjelent kormányrendelet alapján módosulnak egyes lakástámogatások feltételei. Érintett a csok (családi otthonteremtési kedvezmény) és az otthonfelújítási támogatás is. A Bankmonitor szakértői szerint az érdemi változások inkább könnyebbséget jelenthetnek az igénylőknek.

Módosultak egyes a családok támogatásaira vonatkozó rendeletek Cikk

A Magyar Közlöny 2021. évi 242. számában december 27-én megjelent a családok támogatásaira vonatkozó egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 786/2021. kormányrendelet.

Lakóingatlan-szerzés illetékkedvezménye – példákkal Cikk

Az ingatlanárak jelentős emelkedése maga után vonja az ingatlanszerzés miatt fizetendő vagyonszerzési illeték összegének növekedését is.

Csokos ingatlan Kérdés

Nyaralók és lakások céges költségen? Buktatók és megoldások Cikk

Lassan már nemzeti sporttá válik a magáningatlan-beruházások cégvagyonból történő megvalósítása. Bár a megoldás kecsegtetőnek tűnik, az rengeteg kockázatot hordoz magában, miután az ilyen konstrukciók az adóellenőrök figyelmét is felkeltették. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalójában hívja fel a figyelmet a veszélyekre és a lehetséges adóoptimalizálási megoldásokra.

Igényelhető a zöld hitel: 2 százalék alatti kamattal is elérhető Cikk

Október 4-étől, vagyis mától indul a Zöld Otthon Program, ami akár 70 millió forint, a piaci hiteleknél jóval olcsóbb lakáshitelt is jelenthet azoknak, akik új építésű, energiatakarékos otthonban gondolkodnak.

Megjelent! Ingatlanügyletek adózása, számvitele Cikk

Az ingatlanügyletek sosem egyszerűek, mindegy, hogy éppen az eladói vagy a vevői, bérbeadói vagy bérlő oldalon állunk. Az illeték, az áfa, a társasági adó és az szja szabályai számos kérdést felvetnek egy-egy ügylet megítélésekor, és akkor még a számviteli szabályokról szó sem esett. Jelen kiadványunkban ezeket a kérdéseket igyekszünk összefoglalni.

Míg a halál el nem választ? Ezek a leggyakoribb házasságkötési okok a magyarok körében Cikk

A párkapcsolatban élők 9 százaléka tervez házasságot. Az OTP felmérése szerint jelentős részben anyagi szempontok mozgatják őket is, olvasható a hvg.hu oldalán.

Jön a kamatmentes csokhitel, bővül a támogatott felújítások köre Cikk

Egyszerűsödnek az otthonteremtési támogatások feltételei, hogy minél többen, minél egyszerűbben vehessék igénybe azokat, emellett kamatmentes lesz a csokhoz kapcsolódó kölcsöne annak, aki energiahatékony új otthont épít vagy részt vesz az MNB kamattámogatotthitel-programjában – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülése után tartott mai sajtótájékoztatón.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Évközben átalányadóról szja-ra váltás

Adózóna szerkesztőség

kérdések és válaszok

Ingatlanbérlet, rezsi elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs