28 találat a(z) család cimkére

Ajándék a családon belül - ez is lehet illetékköteles Cikk

Születésnap, névnap, karácsony – tipikus alkalmak az ajándékozásra. Vajon a családon belüli ajándékozások után is kell illetéket fizetni? Belegondol-e az újdonsült menyasszony, hogy álmai gyémántgyűrűje után adott esetben illetékfizetési kötelezettsége is van? Keletkezhet illetékkötelezettség a menyasszonytánc során? Cikkünk ezekre a kérdésekre is választ ad.

Gyermekesek reálkeresete: növekedés a csökkenésben Cikk

A Központi Statisztikai Hivatal családi kedvezménnyel korrigált kereseti adatai szerint 2013 első felében az előző év azonos időszakához képest átlagosan 2 százalékkal emelkedett a reálkereset, ez azonban alatta marad a 2011. évinek.

Bérkalkulátor 2013 - használati útmutató - aktualizált Cikk

Férj és feleség: így kell nyilatkozni a családi kedvezményről Cikk

Hogyan kell kitölteni a családi kedvezmény nyilatkozatot? Olvasói kérdésre Surányi Imréné, az Adózóna szakértője válaszol.

Iskolakezdés: legfeljebb ennyi támogatásra számíthatnak a családok Cikk

Az iskolakezdés sok szülő és család számára komoly anyagi terhekkel is jár, egy-egy gyermek tanévkezdése akár 50 ezer forintos vagy még magasabb költséget is jelenthet. A jó hír: a terhek csökkenhetők, amennyiben a szülők munkáltatójuktól iskolakezdési támogatásban részesülnek.

Gyes, gyet, gyed: járulékok és ellátások Cikk

Milyen kötelezettségek terhelik, illetve milyen jogok illetik meg azokat a vállalkozókat, akik valamilyen gyermeknevelési ellátásban részesülnek, s e mellett folytatják vállalkozói tevékenységüket? Mi a helyzet akkor, ha az ellátás folyósításának időszaka alatt a vállalkozó nem folytat keresőtevékenységet? Konkrét példákon mutatjuk be, hogyan néz ki a szabályok alkalmazása a gyakorlatban.

Változások az egészségbiztosítás és a családtámogatás rendszerében Szakértői Kommentár

Január 1-jétől a pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésében bekövetkezett változásokat az ellátásokban is következetesen érvényesíteni kell. Ennek keretében a végkielégítés, jubileumi jutalom, a szabadságmegváltás, határozott időtartamú jogviszony megszüntetése esetén kifizetett összeg és az újrakezdési támogatás után pénzbeli ellátást kell adni.

Családi kedvezmény: pórul járhatnak az elvált szülők Cikk

Évente 850 ezer forintot nyerhet az a háromgyerekes család, amelyik bizonyítani tudja a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak( NAV), hogy élettársi viszonyban neveli gyermekeit. De az elvált szülő elbukhatja a családi kedvezmény akár 40 százalékát is, ha évközben igényli azt. Rejtett aknák és lehetőségek a jogszabályban.

Visszaélhetnek a családi kedvezménnyel, ha módosítják a szabályt Cikk

Az élettársaknak, a jelenlegi gyakorlat szerint, kevesebb családi kedvezmény jár három gyerek után, mintha házasok volnának. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) e helyzeten jogszabály-módosítással változtatna. Csakhogy a tervezett módosítás újabb aggályokat vet fel: az egy háztartásban élő, de házasságot nem kötő szülők - szakértők szerint - visszaélhetnek az új szabállyal.

Családi adókedvezmény, adójóváírás: 40 milliárdos baki a büdzsében Cikk

Alighanem hiba csúszott a számításba, amikor a költségvetési törvényjavaslatot benyújtották, ugyanis majd 37,7 milliárddal kevesebb adóbevétel-kieséssel számol a körmány, mint amennyi a háttérszámításokból következik. Eszerint 314 helyett 347,7 milliárd forint lenne a hiány.

Hol a legjobb adózni az eltartott családtagok után? Cikk

Családi adózásnak hívjuk, ha a háztartás összjövedelme az eltartottak számának figyelembevételével adózik. Az alábbiakban röviden, tömören összefoglaljuk a családi adózás ismérveit, hátrányait, előnyeit.

Mekkora ajándékot adhatunk a dolgozónak adómentesen? Cikk

Évente, munkavállalónként 20 700 forint értékben adható adómentesen ajándékutalvány, azonban ha családosok vagyunk, ez az összeg magasabb is lehet. Milyen ajándékot és hány alkalommal kaphatunk a főnökünktől?

Vagyonosodási vizsgálat: az APEH a családtagoktól is szerződéseket követel Cikk

A vagyonosodási vizsgálatok során az adóhatóság gyakorlata a házassági vagyonközösség megítélésénél szélsőséges. Előfordul, hogy az adóhivatal házastársak közös bankszámlájának vizsgálatakor csak az egyik felet vizsgálja. És az is, hogy a vagyonközösségben élő családtagoktól egymás közötti írásbeli szerződéseket követel meg a kölcsönadott pénzek igazolására.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Építőipari kivitelező cég alvállalkozója

Szipszer Tamás

adószakértő

Kivaalanyiság megszűnése

Szipszer Tamás

adószakértő

Online számlaadat-szolgáltatás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close