132 találat a(z) cafetéria cimkére

Cafetériakártya Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! Egy gazdasági társaság dolgozói részére cafetériakártyát ad, melyre fel lehet tölteni a különböző juttatásokat attól függően, hogy ki mit választ. A kártya díja 800 forint plusz áfa személyenként (a kártyát kilépéskor a munkavállaló magával viheti, és tovább használhatja). A kérdésünk, hogy ez a díj egyes meghatározott juttatásnak minősül-e, illetve az áfa visszaigényelhető-e? Köszönettel.

Foci Európa Bajnokság belépő Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2016-os foci eb magyar vonatkozású meccseire szóló belépőjegy cég által történő vásárlása adó- és járulékmentes-e?

Cafetéria társas vállalkozónak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. tagja az alkalmazottai számára cafetériarendszer keretén belül béren kívüli juttatásokat biztosít. Kérdés, hogy ő maga (a tag) jogosult-e cafetériajuttatásokra, ha tagi jogviszonyban dolgozik az egyszemélyes kft.-ben? Válaszát köszönöm.

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy horgászegyesület az elnökét a saját tagjai közül választja, aki a választott tisztséget díjazás nélkül látja el. Adható-e cafetéria keretén belül bármilyen juttatás ilyen esetben, ha emellett 36 órás munkaviszonya is van?

Egyszemélyes kft.-ből lakástámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném állásfoglalását kérni és ha lehet, törvényi jelöléseket is az alábbi cafetéria témában: munkáltató lakástámogatásról van szó. A család (2 szülő, 3 gyerek és a negyedik útban van) , szeretne munkáltatói lakástámogatást igénybe venni: akár az 5 évenkénti 5 millió forintot a ház vásárlásához, vagy ahhoz felveendő hitel törlesztéséhez. Apuka a 40 órás munkaviszonya mellett saját egyszemélyes kft.-ben munkaviszonyban dolgozik. A lakástámogatást a kft.-ben venné fel. A Ptk. megengedi a munkaviszonyban történő munkavégzést. Van-e valamilyen kizáró ok a lakástámogatásra a kft.-ből? (Az egyszemélyes kft. szerintem egy speciális vállalkozási forma.) A 40 órás munkahelyén csak a 8000 forintos étkezési hozzájárulást kapja, más cafetéria elemet nem. A kft.-ben jelenleg semmilyen cafetériát nem kap. Mire kell még tekintettel lenni? Megosztható-e a lakástámogatás 5 éves kerete: például 2 millió forint támogatás lakásvásárláshoz és azt követően 5 éven belül hiteltörlesztéshez a 3 millió forint? Köszönettel Erdei Sándorné

Cafetéria több munkáltatónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! A béren kívüli juttatás adózásánál problémát jelent-e, ha a munkavállaló több munkáltatótól (fő- és mellékállás) is kap cafeteriát (például ha a főállásában 450e ezer forint kerete van 96 ezer forint Erzsébet-utalvánnyal, akkor a mellékállásában kaphat-e havi 5000 forint Erzsébet-utalványt a 34,51százalék adó megfizetésével)? Válaszát előre is köszönöm!

Fundamentahitel-törlesztés támogatása cafetériában Kérdés

Munkáltatóként lakáscélú hitel törlesztési támogatásban szeretnénk részesíteni munkavállalónkat. Fundamenta lakáskasszával kombinált FHB lakáshitelt vett fel lakásvásárlásra. Az FHB-rész letelt, jelenleg már csak a lakáskasszának fizet, mert a lakáskassza kiváltotta a FHB-hitelt. Adhatunk a munkavállalónak cafetériában hiteltörlesztési támogatást? Fundamentahitel megfelel lakáscélnak ?

Külsős ügyvezető Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy 2012-ben alakult kft. már a megalakulása óta külsős ügyvezetőt alkalmaz megbízásos jogviszonyban. 2012-ben vezető tisztségviselőként jelentették be heti 36 órát elérő munkaviszony mellett (van máshol főállása is). Ettől az időponttól a havi 08-as bevallások 35-ös kóddal (társas vállalkozás tagja) kerültek beadásra. Kérdésem az lenne, hogy ez így megfelelő-e, mivel az ügyvezető nem tagja a társaságnak? Ha nem megfelelő, visszamenőleg javítani kell-e, vagy az időközben történt jogszabályváltozások befolyásolják-e ezt a bejelentést? Szeretnénk rendbe tenni ezt a bejelentést, ha nem jó így. Mit tegyünk? Megbízásos jogviszony szerint más nem önálló tevékenységnek számít és nem számolható el a 10 százalék költség a jogviszony után, illetve adható-e neki Erzsébet-utalvány kedvező adózással (ha egyébként a cafetéria rendszer további feltételeinek megfelel)?

Színházjegy adómentesen Kérdés

Tisztelt Sinka Júlia! Az alábbi URL-en megjelent és kulturális szolgáltatások adózását kimerítően tartalmazó szakértésélvel összefüggésben további pontosítást szeretnék kérni Öntől. http://adozona.hu/kerdesek/2015_9_27_Kulturalis_szolgaltatas_adozasa_loe A válaszából jól következtetem, hogy adott munkavállaló 50 ezer forintos adómentes határába előadásonként 1 darab (pl. színház esetén) színházjegy számítható be? Tehát nem elfogadható az a gyakorlat, hogy a munkavállaló által cafetériakeret (szabályzat van) terhére benyújtott számlában ugyanazon előadásra 4 darab színházjegy ellenértéke (a sajátján kívül a házastársának és két gyermekének) szerepel, s mind a 4 darab jegy árát a munkavállalónak fizetik ki? A hivatkozott szakértés szerint a munkáltató/kifizető a munkavállaló 1 darab színházjegyén kívül a munkavállaló hozzátartozóinak is teljesíthet kulturális juttatás címén adómentes juttatást. Ebben az esetben a kifizetőnek a juttatást az egyes hozzátartozóknak, azok nevére, címére (adatainak, hozzátartozói minőségének nyilvántartása mellett) kell nyújtani? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm: Katalin

Lakáshitel cafetérián belül Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cafetéria bonyolult világában szeretnék egy kicsit eligazodni. Kft. beltagja (munkaviszonyban foglalkoztatott) szeretné a saját építési kölcsönét cafetériából rendezni. Szeretném megkérdezni, hogyan teheti ezt meg? Milyen teendői vannak ezzel kapcsolatosan, hogyan kell ezt dokumentálni, hogy az jogilag elfogadható legyen? Válaszát köszönöm!

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft.-nek két tulajdonosa van, akik munkavállalóként dolgoznak a saját kft.-jükben. Rajtuk kívül még négy alkalmazott van a kft.-ben. A két tag részére havonta 20 833 forint egészségpénztári hozzájárulást fizet a vállalkozás, a többi munkavállaló nem kap ilyen juttatást. Kérdésem: megteheti-e a vállalkozás, hogy ezt a juttatási formát a hat munkavállaló közül két munkavállalónak adja a vállalkozás? Válaszát köszönöm.

Uszodabérlet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk jogi formája kft. Dolgozóink részére maximálisan feltöltött 45 000 forintos SZÉP-kártyát biztosítunk. Az érvényben lévő jogszabályok alapján sportesemények belépődíjai korlátlan mértékben támogathatók. Kérdésem: ez az általunk biztosított cafatéria fölött és az országhatáron kívül is igaz? Továbbá milyen járulékfeltételekkel, vagy nélküle tudnám a dolgozóink uszodabérletét támogatni akkor, ha a városunkban az uszodát üzemeltető önkormányzati kft. nem SZÉP-kártya elfogadóhely? Várom válaszát. Tisztelettel: Horilla János ügyvezető igazgató

Cafetéria adása, illetve adhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft., amely éttermi vendéglátással foglalkozik, szeretne cafetériaelemeket adni dolgozóinak. Megteheti azt, hogy cégen belül a különböző munkavállalói köröknek másfajta juttatást ad? Például a szakácsok SZÉP-kártyát kapnak, a kézilányok és takarítók pedig Erzsébet-utalványt? Lehet más összegű juttatást adni cégen belül, vagy egységesen kell? Vagy, ha mindenki összegben ugyanazt kapja, de különböző elemeket, a szakácsok mondjuk 5 ezer forintot SZÉP-kártyában, a takarítók és kézilányok 5 ezer forintot Erzsébet-utalványban? Vagy lehet olyat, hogy valaki egyáltalán nem kap semmit?

Kaphat-e cafetériajuttatást az ügyvédi iroda tulajdonosa? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Szeretnék állásfoglalást kérni az alábbi kérdésben. Egy egyszemélyes ügyvédi iroda tulajdonosa, tagi jogviszonyban adhat-e magának étkezési (Erzsébet-) utalványt? Illetve gazdasági társaság esetén, kft. ügyvezetője tagi jogviszonyban adhat-e magának ilyen juttatásokat? Köszönettel!

Erzsébet-utalvány 8 ezer forint értékhatár felett Kérdés

Kérdésem: Az szja törvény 70. § (4) bekezdése szerint a 8 ezer forint értékhatárt meghaladóan a munkavállalóknak adott Erzsébet-utalványnál be kell-e tartani a 70. § (1a) szerinti szabályt: minden munkavállalónak azonos feltételekkel, illetve cafetériaszabályzatban meghatározott ismérvek alapján besorolva, és azon belül azonos mértékben adható-e ez a juttatás, vagy szabadon bármelyik dolgozónak bármennyi, az ismert adózási feltételek mellett (1,19-szeres összeg után 16 % szja, 27 % eho)? Ugyanez a kérdésem a csekély értékű ajándék vonatkozásában [70. § (5)]. Az itt meghatározott feltételek mellett, ha ezt a munkáltató adja a munkavállalójának, csak azonos mértékben adható, vagy ettől el lehet térni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close