219 találat a(z) cég cimkére

Ma már ezen is elbukhatnak a cégek Cikk

Nemzetközi adótervezésre létrehozott struktúrák egyre gyakrabban buknak meg a valós gazdasági jelenlét hiánya miatt. Mind külföldi, mind pedig magyar adóhatóságok manapság alaposan elemzik: az adott társaságnak van-e gazdasági kötődése ahhoz az országhoz, amelyben létrehozták. Míg az ilyen adórevíziók az elmúlt időszakban elsősorban társaságiadó-kötelezettségek tekintetében tettek megállapításokat, addig az Európai Unió Bíróságának a közelmúltban közzétett ítélete rámutat arra, hogy a valós gazdasági jelenlét hiánya súlyos áfa-következményekkel is járhat – derül ki a Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalójából.

Tízezrével dobják be a cégek a törölközőt. Ez a magyarázat Cikk

Az idén, az első három negyedévben 25 027 vállalkozást töröltek, és egyidejűleg 20 649 újat jegyeztek be a cégnyilvántartásba. A világgazdasági válság kezdete – 2008 szeptembere óta – ez az első év, hogy a törölt cégek száma meghaladja az újonnan alapítottakét. Az adatokat összevetve: ebben az esztendőben 17 százalékkal több társaság húzta le a rolót, mint amennyi kitette az új cégtáblát – tájékoztat a feketelista.hu.

Cégbedőlések az építőiparban: rekord júliusban Cikk

Idén júliusban soha nem látott mennyiségű cég szűnt meg az építőiparban Magyarországon: az egy hónap alatt regisztrált 815 törlés 170 darabbal több az eddigi legrosszabb hónapnál, és 73 százalékkal magasabb a tavaly júliusi értéknél - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményéből. A megszűnések száma magas a szektorban, de a kilátások javulnak.

Átadná cégét gyerekének, bárki másnak? Ezekre figyeljen! Cikk

A kis- és középvállalkozások számottevő részénél elérkezett a generációváltás ideje. Mire kell ügyelni, ha átadná a céget a családon belül, alapítványnak vagy vagyonkezelőnek? Összefoglaltuk.

Megszüntetné cégét? Itt a lista a teendőkről Cikk

A naponta százával megszűnő cégek vezetőinek, végelszámolóinak számtalan feladatot, bevallást, határidőt kell teljesítenie. Összefoglaltuk a végelszámolással kapcsolatos teendőket.

Ezért csökken a cégek száma Cikk

Jelenleg 552 ezer cég működik Magyarországon, 1,35 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzéséből.

Figyeljen üzleti partnerére! Lehet, hogy már több céget is bedöntött! Cikk

Magyarországon az elaprózott cégstruktúrához nehezen átlátható tulajdonosi szerkezet társul. A csaknem 600 ezer magyarországi cég közel egymillió aktuális állapot szerinti tulajdonosa és cégvezetője szövevényes kapcsolati hálót alkot, s a vállalkozások jelentős része kapcsolódik tönkrement, bedöntött vagy adósságot görgető más cégekhez.

Hihetetlen tempóban szűnnek meg cégek Cikk

Májusban 3797 cég szűnt meg Magyarországon, amivel a háromhavi mozgóátlag a sohasem látott 3500 megszűnésig nőtt – derül ki az Opten céginformációs szolgálat legfrissebb adataiból. A törlések száma hónapok óta emelkedik; a nyári szezonális megnyugvás után a tendencia várhatóan tovább folyatódik, hogy szeptembertől ismét tombolni kezdjen a törlési láz.

Így tudhat meg többet ingyen céges partneréről! Itt az új cégtár Cikk

Ingyenes Nemzeti Cégtár céginformációs szolgáltatást indított a BCE Nemzeti Cégtár Zrt., hogy hozzájáruljon az üzleti etika erősödéséhez, a lánctartozások visszaszorításához és az egészséges cégstruktúra kialakításához. A céget alapító Budapesti Corvinus Egyetem rektora szerint a szolgáltatás a hallgatók kutatási feladatait is segíti, hiszen a cégtárból – egyedülálló módon – friss aggregált pénzügyi adatok is nyerhetők a cégvilágról.

Bűnszervezetben sikkasztották el tíz cég vagyonát Cikk

Az ügyészség vádat emelt négy férfi ellen, aki egy, részben Szerbiából irányított, bűnszervezet tagjaként fizetésképtelen cégek eltüntetésére és megmaradt vagyonuk elsikkasztásra szakosodott – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Cégtelefonon ingyen beszélnek a családtagok? Nem lesz olcsó! Cikk

Ingyen beszélhet a cég két telefonján egymással a társaság tulajdonosa és házastársa. Hogyan számolható el a számla, és milyen közterheket kell fizetni a magáncélú használatért? Olvasónk kérdésére Sinka Júlia, az Adózóna adó és számviteli tanácsadó szakértője válaszolt.

Aggasztó adatok: ennyi pénzt vittek ki a cégekből Cikk

Miközben az ötszáz legnagyobb eredményű cég együttes nyeresége 2012-ben viharos tempóban, egy év alatt közel másfélszeresére emelkedett, a saját tőkéjük mindössze 1,3 százalékkal lett nagyobb. Folytatjuk a HVG 2013. november 16-ai számában megjelent TOP 500 című összeállítás közlését.

Támogatás fiktív cégeknek? Cikk

Az MSZP információi szerint fiktív cégek nemcsak területalapú, hanem beruházási támogatásokat is igényeltek jogosulatlanul. Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő ezért hétfőn a nyomozóhatósághoz fordult - írja a az fnhir24.hu.

Ebben az esetben céget kell alapítani a raktározáshoz Cikk

Egy külföldi vállalkozás magyarországi tevékenységéhez logisztikai szolgáltatások nyújtása és raktározás tartozik. A tervezési fázisban egy áfa-regisztrációval számoltak Magyarországon, azonban körültekintőbb vizsgálódást követően kiderült, hogy a raktározandó, gyógyszernek minősülő termékek némelyike cégalapítást tehet szükségessé.

Osztrák-magyar vállalkozás honosítása Kérdés

Magyarországon egyéni vállalkozó honosítja Ausztriában az egyéni vállalkozását és kap osztrák adószámot. Hogyan alakul az általa végzett kereskedelmi tevékenység adózása Magyarországon és Ausztriában?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ünnepnapi pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végelszámolás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Webshop kerekítések nettó/áfa hatása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs