233 találat a(z) cég cimkére

Pénzügyi mutatók és hitelképesség-vizsgálat egy cégnél Cikk

A vezetői döntésekhez egyelőre alig elemzik a cég pénzügyi kimutatásait, noha számos információt nyújt a vállalatok teljesítményének megítéléséhez. Milyen pénzügyi mutatók számítanak az értékelésben?

TEÁOR: még egy hónap van a módosításra Cikk

Szűk egy hónapja maradt a cégeknek és az egyéni vállalkozóknak arra, hogy igazodjanak az új TEÁOR-besorolásokhoz, és módosítsák alapirataikat.

Adókockázatok számlázásnál, amire ugrik az APEH Cikk

A külföldi anyacégek és magyarországi leányvállalkozásaik között gyakori, hogy ott számolják el a költségeket, ahol az adózási szempontból előnyösebb. Mindez persze nem feltétlenül marad rejtve az adórevizorok előtt.

Alacsony tőke: 5 tipp veszteséges cégeknek Cikk

Éves könyvvizsgálat során merülhet fel, hogy ha az adott évi veszteség miatt a saját tőke túl alacsonnyá vagy negatívvá válik, szükségessé válhat társasági jogi vagy adómegfontolások miatt a tőkehelyzet rendezése, melynek lehetnek adókövetkezményei.

A 3,6 millió forint feletti készpénzelfogadást engedélyhez kötik Cikk

Az új pénzmosási irányelvek magyar jogba történő átültetése miatt lépett hatályba 2007. december 15-től a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény, amely minden olyan kereskedőre kiterjed, aki árukereskedelmi tevékenysége során 3 millió 600 ezer forintot elérő vagy meghaladó összegű kifizetést fogad el. Ilyen készpénzes ügyletek lebonyolítását március 15-től törvényben előírt kötelezettségek kötik - figyelmeztet a PricewaterhouseCoopers (PwC) hírlevele.

A vállalategyesülések során szerzett vagyon akár illetékmentes is lehet Cikk

A napokban fogadta el a Magyar Országgyűlés a tőkeegyesítő társaságok határon átnyúló egyesüléséről szóló törvényét, amellyel eleget tett a mintegy 2 évvel ezelőtt kihirdetett 2005/56/EK irányelv magyar jogrendbe történő átültetésének. Az új törvény adókedvezményeket is jelenthet az érintett cégeknek, ám a tagállamok eltérő szabályozásai miatt hátrányos adókötelezettség is keletkezhet - figyelmeztet a PricewaterhouseCoopers (PwC) e témával kapcsolatos hírlevele.

Iparűzési adó: mennyit buktak idáig a pereskedők? Cikk

Fellélegezhet a kormány és az önkormányzatok többsége is, miután az Európai Bíróság a múlt héten úgy döntött: nem ellentétes az uniós előírásokkal az iparűzési adó. Pórul jártak viszont az iparűzési adó eltörléséért pereskedő cégek.

Mennyi illetéket kell fizetniük a cégeknek ajándékozás után? Cikk

A korábbinál szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak ingyenes vagyonátadás esetén a cégek. Januártól az illetékhivatalokat magába olvasztó adóhivatal már aligha huny szemet, ha elmulasztják az illetékfizetést.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Polgári jogi társaság

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Németországi tankolás elszámolása itthon

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs