234 találat a(z) biztosított cimkére

Szórólapterjesztés Ausztriában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkalehetőséget kaptam, melyben Ausztria területén kellene szórólapot terjeszteni, de feltételként szabták a vállalkozói igazolvány meglétét. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezen tevékenységet katás egyéni vállalkozóként folytathatnám-e? Úgy gondolom, hogy telephelyem nem keletkezne Ausztriában, minden nap saját autóval járnék ki, így jövedelemadó tekintetében Magyarországon kellene fizetnem az adót. Biztosítási jogviszonnyal itthon nem rendelkezem, a tételes 50 ezer forint megfizetésével itthon lennék biztosított, vagy mivel a munkát kizárólag Ausztriában végezném, ott is keletkezik bejelentési kötelezettségem? Gondolom, hogy az A1-es igazolást ki kell kérnem, amit mindig az autómban kellene tartanom. Áfa szempontjából kell közösségi adószámot kérnem? Valószínűleg egy magyar cégnek kellene számláznom, de ha mégis osztrák illetékességű cégnek kell kiállítanom a számlát, hogyan alakulna az adófizetési kötelezettségem? Segítő válaszát előre is köszönöm.

Csed és gyed biztosított mezőgazdasági őstermelőnél Cikk

Biztosított őstermelő 2017-ben a teljes évben a minimálbér után járulékot fizetett. 2018. január 1-jétől 2019. március 31-éig a bevétel 20 százaléka után fizette meg a járulékokat, majd április 1-jétől ismét a minimálbér után fizet. Várhatóan 2020. április 12-én fog szülni. Jogosult lesz-e csedre és gyedre? Ha igen, mi lesz az alapja az ellátásának? Mi történik, ha a terhesség alatt táppénzre kell mennie? – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő, jogász válaszolt.

Szülés utáni ellátások megbízási szerződés esetén Cikk

A foglalkoztatási formák közül ugyan a munkaviszony a legjellemzőbb Magyarországon, de gyakran találkozunk megbízási szerződéssel foglalkoztatottakkal is, akik nem csak egy-egy rövidebb projekt erejéig dolgoznak ezen keretek között. Cikkünkben áttekintjük, milyen ellátásra számíthat egy megbízási szerződéssel foglalkoztatott szülő.

Egyéni vállalkozó gyesen, csed Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megerősítést szeretnék kérni: főállású szja-s egyéni vállalkozóról van szó (jelenleg gyesen), akinél az alkalmazott dolgozik csak az egyéni vállalkozásban – így az egyéni vállalkozó nem fizet maga után járulékot. Jól gondolom-e, hogy így ha újfent babát szeretne, akkor a 2 éven belüli 1 év biztosítási ideje a fenti felállásban nem biztosított, és ellátási alapja sem lenne – tehát csedet-gyedet nem kapna? Mivel a 58-as bevalláson a 02 lapon a "Biztosítás szüntetelése, járulékfizetés alól mentes időtartam" soron jelölni kell a gyes kódot? Vagy maga az 1 év így biztosítható? Segítségét köszönöm!

Magyarországi munkaviszony USA-ból Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő kérdésben kérném a segítségét. Egy magyarországi kft. egyik tulajdonosa, aki az ügyvezetést munkaviszonyban látja el, családjával kiköltözik – előreláthatólag 2 évre – az USA-ba. Ügyvezetői munkaviszonyát ezt követően is fenntartaná, a feladatait távmunkában látná el. Emellett az USA-ban is dolgozna, kezdetben szerződéses jogviszonyban, később munkavállalóként. Kérdésem: hogyan alakul az ügyvezető adóügyi illetősége, illetve biztosítotti státusza, hol fizeti az adóit, járulékait, Magyarországon vagy az USA-ban, esetleg mindkét helyen? Van-e valamilyen adózással, biztosítottsággal kapcsolatos bejelentési kötelezettsége, mikor elhagyja az országot? Köszönettel: VL

Szja és szocho magánszemély külföldi munkavállalása esetén Cikk

Magánszemély, akinek Magyarországon főállása (heti 40 órás) van, szeretne munkát vállalni Németországban, egy hónapig. Ez alatt a hónap alatt fizetés nélküli szabadságot venne ki a főállásában. Németországban adna számlát a szolgáltatásáról, mint adószámos magánszemély. Milyen adófizetési kötelezettsége van ez után a tevékenysége után? Hol fizeti meg az adót (szja, szocho)? – kérdezte olvasónk. Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Miben hasonlít, és miben különbözik a nagyszülői gyed és a gyes? Cikk

Sok évvel ezelőtt vezették be a nagyszülői gyest, amelyet kezdetben nagy érdeklődés övezett. Hasonlóan nagy kíváncsiság övezi a nagyszülői gyermekgondozási díjjal kapcsolatos, a parlament előtt lévő törvénymódosítást is.

Kft. tagja külföldre költözik Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. tagja jelenleg más cégnél rendelkezik 36 órát meghaladó munkaviszonnyal, ami június 30-ával megszűnik. Ebben a kft.-ben minden hónapban tagi jogviszonyosként nullás 1908-ason jelentjük. EU-s tagországba költözik, és már van ottani aláírt munkaviszonya július 1-jétől. Milyen dokumentumok kellenek ahhoz, hogy a kft.-be ne kelljen járulékot fizessen (mivel külföldön biztosított lesz)? Illetve biztosított lesz-e a kft.-ben, vagy ki kell jelenteni a T1041-esen? (Későbbiekben el szeretné adni, vagy megszüntetni a céget.) Munkaügyileg milyen egyéb teendők vannak, amelyekre figyelni kell ilyen esetben? Válaszát előre is köszönöm.

Külföldön biztosított társas vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szlovákiában teljes munkaidőben foglalkoztatott társas vállalkozó után, aki a magyarországi cég ügyvezetője, kell-e fizetni a havi egészségügyi szolgáltatási járulékot? A Szlovákiában érvényes biztosítotti jogviszonyt kell-e jelenteni Magyarországon valahová? Köszönöm válaszukat.

Megbízási díj szabályai, biztosítás megállapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A törvényben a következő van: "Ha a megbízási jogviszonyban személyesen munkát végző személy tárgyhavi járulékalapot képező jövedelme eléri a minimálbér havi összegének harminc százalékát, illetőleg naptári napokra annak harmincad részét, akkor biztosítottnak minősül, és köteles járulékokat fizetni". A naptári napokkal kapcsolatos a kérdésem. Amennyiben a megbízás egy TELJES hónapra szól, például márciusra, ott ugye 31 napos a hónap. Kap az illető 50 000 forint megbízási díjat. Ha a mimimálbér 30 százalékát vizsgáljuk akkor az 44 700 az alap. 50 000-nek a 90 százaléka, 45 000 forint. Egyértelmű, hogy az illető biztosított lesz. Szükséges ebben az esetben, ha teljes hónapról van szó, napokra lebontva vizsgálni, hogy az egy napra eső bér hogyan viszonyul a minimálbér 30 százalékának 30-ad részére eső összeghez? Illetve mindig azzal a nappal osztom a díjazást és a minimálbér 30 százalékát is, ahány napos a hónap, vagy minden esetben 30 az osztószám? Mert ugye eltérő osztószámokkal, más összegeket kapok, és szeretném helyesen számfejteni a díjazást. Köszönöm!

Biztosítotti jogviszony Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség Egyéni vállalkozó közjegyzőt a kb. egyhónapos szabadsága idejére egy máshol munkaviszonyban álló közjegyzőhelyettes kollégája fogja helyettesíteni. Kérdésem a biztosítási jogviszonyra vonatkozik. A helyettesítő kolléga munkahelyén a helyettesítés idejére fizetés nélküli szabadságot kap (ezt engedélyezi a munkahely), a helyettesítésért pedig megbízási díjat kap. A megbízási díj összege a garantált bérminimum összegénél is magasabb. Ebben az esetben ő biztosítottnak minősül. Jól gondolom-e azt, hogy nem köteles az egészségügyi szolgáltatási járulékot megfizetni, hiszen ugyan a munkahelyén fizetés nélküli szabadságon lesz, de lesz megbízási jogviszonya, amellyel biztosítottá válik? Válaszukat megköszönve: Ötletmozaik Könyvelő Kft.

Nyugdíjasnak lehet-e tekinteni a dolgozót a határozat kiadása előtt? Cikk

A munkavállaló beadta a nyugdíjmegállapításra vonatkozó igényét, a jogosultságáról kapott is igazolást a nyugdíjbiztosítótól, azonban ez az igazolás még nem nyugdíjhatározat. Valószínűsíthetően a kérelemben foglalt naptól megállapítják majd részére a nyugdíjat, de a bérszámfejtésig nem érkezik meg a határozat. A nyugdíjmegállapítási igény leadása és a nyugdíjhatározat megérkezése között lévő időszakban hogyan kell számfejteni a munkavállaló bérét, illetve mikor kell kijelenteni őt a T1041-es nyomtatványon? – kérdezte olvasónk. Széles Imre társadalombiztosítási szakértőnk válaszolt.

Kettős állampolgárságú ügyvezető adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy Magyarországon bejegyzett kft. magyarországi székhellyel és telephellyel, amelynek a tulajdonosa osztrák gazdasági társaság és nem bír illetőséggel másik országban. A kft. prémiumot szeretne kifizetni ügyvezetőjének (nem tulajdonos), aki kettős állampolgár: magyar és osztrák, valamint Ausztriában biztosított. Az ügyvezetői munkáját megbízással látja el Magyarországon nulla forintért, és Magyarországon 183 napnál kevesebbet tartózkodik munkavégzés céljából, ausztriai lakcíme van. A kérdésünk az lenne, hogy a kifizetendő prémium hogyan adózik Magyarországon személyi jövedelemadó és társadalombiztosítás szempontjából? Várom válaszát! Köszönettel Cs. Krisztina

Csed, gyed és nyugdíj katásoknál Cikk

Főállású vagy nem főállású a katás? Példákkal illusztráljuk, hogy különböző esetekben milyen mértékű tb-ellátásokra számíthatnak.

Külföldön biztosított egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magánszemély Ausztriában biztosított alkalmazottként, heti 39 órás munkaviszonnyal rendelkezik. Jelenleg beteg, amire vonatkozóan kintről kap járandóságot (táppénzt). Betegsége huzamosnak ígérkezik, műtét vár rá. Itthon egyéni vállalkozást szeretne indítani katásként. Az alábbi kérdések merültek fel: 1. Minősülhet-e nem főállású vállalkozónak? 2. Válthat-e vállalkozói igazolványt a táppénz ideje alatt? (Várható nyári munkáira már most meg kellene kötni a szerződéseket.) 3. Ha igen, mentesülhet-e a kata fizetése alól azokra a hónapokra, míg igazoltan beteg? Válaszukat köszönöm. Némethné Takács Krisztina

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Útdíj, túlsúlydíj, iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close