366 találat a(z) biztosítás cimkére

Fogós kérdések, amelyek még a tb-szakértőket is próbára teszik Cikk

A társadalombiztosítási szakértőknek nap mint nap okoznak fejtörést a biztosítási jogviszony meghatározására vonatkozó fogós kérdések. Cikkünkben olyan élethelyzetekre hozunk példát, amikor a biztosítási jogviszony tartama eltér az alapjogviszony tartamától.

Biztosítás, hitelközvetítés bevétele Kérdés

Kik a biztosításból kizárt személyek? Cikk

A közelmúltban egy olvasónk biztosítási összeghatár alatti megbízási díj utáni szociálishozzájárulásiadó-fizetési kötelezettséget érintő kérdéssel fordult portálunkhoz. A biztosítási összeghatárt el nem érő napi/havi járulékalapot képező jövedelem esetében kell-e szochót fizetni, ha igen, akkor milyen jogszabály alapján? Cikkünkben a fenti kérdést is tisztázzuk, illetve ezzel összefüggésben azt is értelmezzük, hogy kik a biztosításból kizárt személyek.

ENSZ-alkalmazott biztosítása Magyarországon Kérdés

Többségi részesedést szerez az MBH Bank a Fundamentában Cikk

Az MBH Bank Nyrt. részvényadásvételi szerződést írt alá a Fundamenta-Lakáskassza Lakás-takarékpénztár Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására a német Bausparkasse Schwäbisch Hall AG-vel, az osztrák Bausparkasse Wüstenrot AG-vel és a német Wüstenrot & Württembergische AG-vel – tájékoztatta az MTI-t a pénzintézet pénteken.

Román állampolgár alkalmazása Kérdés

Örökbefogadói díj, ellátás Kérdés

Illetőség meghatározása, biztosítotti jogviszony Kérdés

Egyre több cégnek nincs pénze az egyre drágább biztosításra, inkább kockáztatnak Cikk

Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítást kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. A féléves díjbevétel összege 64 milliárd forintot tett ki, ami 8 százalékkal haladta meg a 2022 első félévében regisztrált 59,3 milliárd forintos szintet – közölte kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által közzétett legfrissebb adatok alapján a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Csed, gyed többes jogviszonyban Cikk

A munka törvénykönyve nem tiltja, hogy valakinek több jogiszonya legyen egyszerre, legyen szó akár több munkaviszonyról, akár vállalkozásról munkaviszony mellett. Természetesen meg kell vizsgálni, hogy nem tiltja-e a munkahelyünk, hogy másol is munkát végezzünk, vagy vállalkozást indítsunk, illetve van-e bármilyen egyéb korlátozás, de ha ilyen nincs, akkor lehet egyszerre több biztosítási jogviszonyunk is. Várandósság esetén gyakran felmerül, hogy melyik jogviszonyból lehetünk jogosultak ellátásra, sokan azért létesítenek új jogviszonyt, megtartva a régit, hogy az újból is ellátást kapjanak. Ez azonban nem feltétlenül sikerül, ha nem figyelünk oda kellőképpen a jogosultsági feltételekre. Ezt vizsgáljuk most meg részletesebben.

Biztosítási díj Kérdés

Esti tagozatos tanuló egészségügyi ellátása Kérdés

Ráijesztettek a viharok a lakástulajdonosokra: nőtt a biztosítást kötők száma Cikk

A hét elején az ország számos részét elérő vihart követően megnőtt a biztosítások iránt érdeklődők száma a Netrisknél. Lakásbiztosítást 4 százalékkal többen kötöttek, mint egy héttel korábban, közel 33 ezer forintos átlagdíjért. Cascobiztosításokra pedig 24 százalékkal kalkuláltak többen.

Külföldi biztosítás Kérdés

Fapados vs. klasszikus biztosítás: milyen feltételekkel, illetve hol kössük meg? Cikk

A statisztikák szerint a magyarok körülbelül fele szokott utasbiztosítást kötni külföldi utazása előtt: vannak, akik a fapados repülőjegy foglalásakor bólintanak rá a Wizz Air vagy a Ryanair biztosítási ajánlatára, míg mások inkább a klasszikus utasbiztosításokat preferálják, és például a különféle összehasonlító oldalakon kötnek. A CoverMe digitális biztosítási platform elemzője annak járt utána, melyik éri meg jobban a két típus közül, mit nyújtanak ezek – és mennyiért. A válasz elsősorban az egyéni igényektől és az utazási szokásoktól függ, így például attól, hogy viszünk-e magunkkal jelentősebb összegű készpénzt, családdal vagy nagyobb társasággal utazunk-e, fontos-e, hogy a poggyászunk magasabb összegre legyen biztosítva, és van-e az utasok között várandós nő vagy idősebb személy. Ezeket mérlegelve viszont sokat spórolhatunk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély ingatlan bérbeadása és az áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számlázás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Üzletértékesítés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31