94 találat a(z) beszerzés cimkére

Ingatlanértékesítés Kérdés

Szerszámbeszerzés Kérdés

EU-s beszerzés, különbözeti adózás Kérdés

AAM vállalkozástól vásárolt áru továbbértékesítése Kérdés

Kockázatos a vállalkozói és a személyes célú beszerzések összemosása Cikk

Az online számlaadat-szolgáltatás miatt a korábbinál veszélyesebb tereppé vált az olyan vállalkozói ügyeskedés, amikor a családi bevásárlást is költségként próbálnak elszámolni.

Beruházás áfájának levonhatósága Kérdés

Tárgyi eszköz bekerülési értékét módosítja az árfolyam-különbözet? Kérdés

Műemlék, egyedi védelem alatt álló létesítmény és a társasági adó Cikk

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (tao-törvény) több sajátos előírást fogalmaz meg a műemlékek, illetve az egyedi védelem alatt álló létesítmények társasági adóban történő kezelését illetően.

Közösségen kívüli vétel és eladás, az áru nem lép EU területre Kérdés

Adatszolgáltatás 2020.07.01. Kérdés

Árfolyam beszerzéskor Kérdés

Egészségügyi hallgatók is bevethetők leszek, változnak az adatkezelési szabályok, új előírások az orvostechnikai eszközök és egyéni védőeszközök beszerzésére – új kormányrendeletek a veszélyhelyzetre Cikk

A Magyar Közlönyben több új kormányrendelet jelent meg, melyek a veszélyhelyzetre való tekintettel új szabályokat rögzítenek többek között az orvostechnikai eszközök és az egyéni védőeszközök beszerzése során alkalmazandó intézkedésekre, az egészségügyi intézkedésekre, így az igazgatási szolgáltatási díj befizetésének igazolása során alkalmazandó szabályokra, az adatkezelési szabályokra, valamint meghatározták azok körét, akik az egészségügyi válsághelyzetben bevethetnek, ilyenek többek között az egészségügyi szakképzésben, főiskolai vagy egyetemi szintű egészségügyi alapképzésben, felsőoktatásban szociális alapképzésben részt vevő felnőttkorú hallgatók.

Számlázás értékesítés, szállítás és földmunka esetén Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy cég megbízza fuvarozó és földmunkával foglalkozó ügyfelünket, hogy vigyen bányából sódert, és azt szállítsa le a cégnek, tehát a sóder beszerzése és szállítása is ügyfelünkre van bízva. Így ő megvásárolja a sódert, és értékesíti tovább szállítással. Ez esetben hogyan állíthatja ki a számlát? Leszámlázhatja egyben a szállítás és az anyag árát? És abban az esetben, ha csak eladja a sódert,de nem ő szállítja le? Illetve még egy harmadik eset is kérdéses: ha ő adja el, ő szállítja le és ő dolgozza el a sódert földmunka keretében? Ilyenkor számlázhatja egyben a szállítást, az anyagértékesítést és a földmunkát?

Közösségen kívüli beszerzés, EU-ból szállítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közösségi adószámmal rendelkező magyarországi cég, EU-n kívülről (Moldávia) szerez be gépeket, úgy hogy a megrendelt termék EU-ból (Hollandia) érkezik közvetlenül Magyarországra. A moldáviai cég vásárolja meg a terméket Hollandiából és értékesíti felénk, de az áru érkezése Hollandiából közvetlenül hozzánk történik. A szállítás megrendelője lehetünk mi is és a moldván cég is! Ezekben az esetekben ki az áfafizetésre kötelezett? Válaszát Köszönöm.

Zöldséges lengyelországi beszerzése Kérdés

Tisztelt Partnerünk! Amennyiben egy magyar zöldség- gyümölcs-kiskereskedő Lengyel-országból, nagybani piacról kíván behozni zöldség- és gyümölcstermékeket, ezt egyszerűen megteheti-e, és árusíthatja a standján az uniós adószám birtokában, vagy van egyéb élelmiszerekre vonatkozó, vagy egyéb jogszabály, ami azt leírja, hogy megteheti vagy sem, illetve milyen feltételek mellett tehetné meg. Tehát ő egyszerű falusi kiskereskedő, saját kisautójával hozná be és szeretné árusítani, mit kell tennie, hogy itthon a termék eladható legyen? Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szocho-kedvezmény mellékállásban

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close