135 találat a(z) bank cimkére

Banki díjemelések miatt bírságolt az MNB Cikk

Korábbi hasonló intézkedései után újabb 71,75 millió forint bírságot szabott ki az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) tíz pénzügyi szervezetre, amelyek jogszerűtlen módon emelték meg a fogyasztókat terhelő díjakat és költségeket. Ugyanakkor tíz intézmény esetében a vizsgált időszakban vagy nem történt díjemelés, vagy annak végrehajtási módja megfelelt a hatályos jogszabályi előírásoknak. A márciusban megbüntetett piaci szereplők eddig közel 3,12 milliárd forint jogsértően elvont díjat fizettek vissza mintegy nyolcszázezer magyarországi fogyasztónak.

Elnéző a NAV, ha az adózó bankja bajban van Cikk

Méltányosan jár el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azokkal szemben, akik fizetési nehézséggel küzdő pénzintézetnél vezetik bankszámlájukat, és emiatt nem tudnak határidőben eleget tenni adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek – közölte az adóhivatal.

Árfolyamrés: a bankok rendeznék, de vannak fenntartásaik Cikk

A bankok az árfolyamrés mielőbbi rendezésére törekszenek, indokolatlannak tartanák azonban, ha a kedvezményes végtörlesztéssel élőkre is kiterjedne az új jogszabály, az elévülés szabályainak átírását pedig kockázatosnak tartják - reagált a Magyar Bankszövetség Varga Mihály bejelentésére.

Pénzmosással gyanúsítják a svájci bankot Cikk

A legnagyobb svájci banknál, vagyis a UBS-nél a belga hatóságok vizsgálatot indítottak, a vád szerint ugyanis pénzmosásban és a szervezett bűnözés támogatásában lehet bűnös a bank – számolt be a Financial Times értesülései alapján a portfolio.hu.

Bankok kontra MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) felkészült a peres eljárásokra, a jegybank meg van győződve arról, hogy a fogyasztókat és a piac egészének biztonságos működését védő határozatai ki fogják állni a bírósági eljárások próbáját - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője az MTI-nek kedden.

Lehet, hogy csak később kapja meg a pénzét bankjától Cikk

Több pénzügyi szervezet kérésére a Magyar Nemzeti Bank (MNB) úgy döntött, hogy a szervezeteknek az eredetileg előírt április 30. helyett május 31-éig kell visszafizetniük a fogyasztóktól jogszerűtlen díj- és költségemelésekkel elvont összegeket – közölte az MNB.

A napokban pénz érkezhet számlájára Cikk

Az MTI által megkérdezett hitelintézetek ugyan nem értenek egyet a jegybank márciusi elmarasztaló határozataiban foglaltakkal, de a kiszabott, több mint 1 milliárdos büntetést befizetik, az ügyfeleknek pedig a hónap végéig visszautalják a határozat szerint jogtalanul felszámított összegeket.

Mostohán kezelték ügyfeleiket a bankok:büntetett az MNB Cikk

Nagyszámú ügyfélmegkeresés nyomán a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított több pénzügyi szervezetnél azok panaszkezelési gyakorlatára vonatkozóan. A jegybank három hitelintézet esetében szabott ki bírságot a panaszok késedelmes megválaszolása, a telefonos panasztételi lehetőség időbeli korlátozása és a panaszkezelési szabályzat előírásainak megsértése miatt.

Banki ügyfelek: pénz áll a házhoz Cikk

Az MTI-nek nyilatkozó bankok határidőre visszafizetik az ügyfeleknek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában szereplő, jogsértőnek minősített díjakat. Bár a Magyar Bankszövetség több tagja is jelezte korábban, hogy megalapozatlannak tartja a büntetést és várhatóan bírósághoz is fordulnak, ez nem halasztó hatályú.

Bírsággal torolta meg az MNB a jogszerűtlen banki díjemeléseket Cikk

Közel 1,2 milliárd forint bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) 35 pénzügyi szervezetre, akik jogszerűtlen módon emelték meg a fogyasztók díjait és költségeit.

Osztalék kalkulátor 2015 Kalkulátor

Mit számol a kalkulátor? Az osztalék-kalkulátor a fizetendő közterheket, valamint a nettó jövedelmet számítja ki a személyi jövedelemadó (szja) kötelezettség szempontjából kizárólag a belföldi (magyarországi) illetőségű, ehoköteles magánszemély osztalékként adóköteles belföldről (Magyarországról) vagy külföldről származó bevétele, illetve osztalék címén kifizetett, de egyéb jövedelemként adóköteles külföldről származó bevétele esetében.

Ab: fellebbezhetnek a bankok Cikk

Az Alkotmánybíróság (Ab) a Kúria indítványára megsemmisítette a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvény egyes rendelkezéseit és kimondta, hogy lehet fellebbezni az ilyen eljárásban született egyezség ellen - derül ki a Magyar Közlönyben pénteken közzétett határozatból.

Internetes bűnözés: kétharmaduk banki műveletre irányul Cikk

Az internetes bűnözés konzervatív becslések szerint is évi 100 milliárd dolláros kárt okoz a világon és gyorsan terjed: például csak 2013 első negyedévében mintegy 113 ezer online banki felhasználót károsítottak meg rosszindulatú szoftverek (malware) segítségével. Világszerte a banki weboldalak 81 százaléka tartalmaz komoly sérülékenységet, a mobilalkalmazások többségével különösen könnyű visszaélni. A hazai trendek alapvetően a nemzetközi tendenciákat követhetik. Ez is oka annak, hogy egyre több hazai pénzintézet végeztet rendszeresen biztonsági auditokat. A tét óriási: az ügyfelek bizalmának fenntartása – figyelmeztet a BDO Magyarország IT Megoldások üzletága.

Újabb bankteher Cikk

Egy egyszerinek mondott pluszterhet sózhat a kormány a bankok nyakába a jövő évi adócsomag tervezete alapján. A kormány ugyan megengedné a bankoknak, hogy felszabadítsák az általános kockázati céltartalékukat (ez körülbelül 84 milliárd forintot is elérhet), cserébe kérné az összeg 19 százalékát - írja az origo.hu.

Tranzakciós illeték:óriási az elmaradás Cikk

A nemzetgazdasági tárca mfor.hu-nak adott válasza és a kalkulációnk alapján a kereskedelmi bankok augusztus végéig az időarányosan elvárt tranzakciós illeték felét sem fizették be eddig.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Áttérés, kataátalány

Szipszer Tamás

adószakértő

Kivás vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close