135 találat a(z) bank cimkére

Tranzakciós illeték - üzen a bank Cikk

Miért nem emeli mégsem a bank által felszámított díjakat a tranzakciós illeték befizetési kötelezettség növelése miatt az UniCredit, holott korábban már ezt közölte ügyfeleivel? Patai Mihállyal, a bank elnök-vezérigazgatójával a vg.hu készített interjút.

Ezt már nem hárítja tovább a bank az ügyfelére Cikk

Az UniCredit Bank szerdán arról döntött, hogy az úgynevezett 208 százalékos pótadó alapján nem terheli meg a vállalkozói ügyfelek számláit az egyszeri díjjal, illetve a korábban kiküldött értesítésekben szereplő terheléseket nem érvényesíti - közölte a bank az MTI-vel.

"30 ezerrel több az adó, mint a szolgáltatás díja" Cikk

Négy hónapon át tízezreket emelhetnek le pluszban a bankok kis- és középvállalkozásoktól, azt követően, hogy a kormány a pénzügyi tranzakciós illetékkel kapcsolatban egyszeri pótbefizetésről döntött. A hvg.hu egy logisztikai cég mindennapjain keresztül meséli el, mit jelent az, ha a kormány megkíméli a lakosságot.

Új EU-s bankadó: így érinti a magyarokat Cikk

Az Európai Unió egyes szervezetei és több tagállama is szorgalmazza egy olyan új közteher bevezetését, amely megadóztatna egyes pénzpiaci ügyleteket. Erre a tervek szerint jövőre kerülne sor, a magyarországi pénzügyi szereplőket pedig várhatóan akkor is érinteni fogja, ha Magyarország nem csatlakozik a kezdeményezéshez, írja a vg.hu.

Így spórolhatunk a banki költségeinken Cikk

Minden korosztály és jövedelmi szint esetében forint ezreket lehet spórolni a megfelelő számlacsomag használatával – derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből, amely a diákok, átlagos és átlag feletti jövedelműek, valamint a nyugdíjasok számára kialakított bankszámla-konstrukciókat hasonlította össze és rangsorolta összes költségük szerint. A megfelelő választást különösen aktuálissá teszi, hogy további drágulást hozhat a díjakban a tranzakciós adó augusztus elején életbe lépő változása. A díjak átterhelése már elkezdődött, a 13 országos lefedettségű bankból már négy közzétette a díjak továbbhárítását.

Bankmonitor.hu: Magyarország "készpénznagyhatalom" Cikk

Hatszor annyi készpénzt tartanak maguknál a magyar háztartások, mint az Nyugat-Európában megszokott, és ez a szám az idén bevezetett tranzakciós adó hatására tovább nőtt - derül ki a bankmonitor.hu legfrissebb elemzéséből.

Matolcsy György a bankadó 2014. évi megfelezésének szándékát jelezte Bécsben Cikk

Matolcsy György bécsi csütörtöki megbeszélésén jelezte, hogy a magyar kormány szándékában áll 2014-ben megfelezni a pénzügyi szolgáltatókra kivetett különadót, a bankadót - közölte az MTI kérdésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) sajtóosztálya.

A bankok döntik el, hogyan terhelik az ügyfelekre a tranzakciós illetéket Cikk

Minden bank a saját üzleti döntése alapján osztja meg a tranzakciós illetéket, de a gazdaság alaptörvénye, hogy minden egyes adót végül a fogyasztó fizet meg - mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára, a keddi Világgazdaságban közölt interjúban.

Adót vetnek ki a lengyel bankokra Cikk

Lengyelország még idén bevezeti a bankadót - mondta szerdán egy pénzügyi fórumon a lengyel pénzügyminiszter. Jan Vincent-Rostowski részleteket egyelőre nem közölt a készülő törvényről.

Bankforgalmi adó válthatná a bankadót Cikk

Miközben a média lassan már naponta ad hírt az országgal szemben folytatott túlzottdeficit-eljárás újabb és újabb lépéseiről, hazai és külföldi elemzők egyre nagyobb arányú költségvetési hiányt vetítenek előre a 2013-as évre is. Ezen a helyzeten alapvetően javíthatna - akár már az idei költségvetést is érintve - egy jól eltalált bankforgalmi adó, állítja Gerendy Zoltán, a BDO Magyarország adótanácsadó partnere.

Vagyonszerzési illeték: bejelentési kötelezettség és mentesség Cikk

Bár a pénzátutalás minden bizonnyal az egyik legtöbbször használt banki művelet, mégis nem sokan tudják, hogy az összegek mozgatása pontosan milyen kötelezettségekkel jár. Átutaláskor azonban nem csak a bankokkal, hanem a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) is számolnunk kell.

Sürgősségi eljárásban módosulnak a végtörlesztés feltételei Cikk

A kormány és a Bankszövetség között létrejött megállapodás a végtörleszteni szándékozó adósok számára karácsonyi meglepetést tartogat. A jövő évi adószabályok kihirdetését követően a végtörlesztőknek nyújtható munkáltatói támogatás és kölcsön iránti élénk érdeklődés hideg zuhany alá kerülhet, ha a bankokkal kötött megállapodás értelmében vállalt törvénymódosításokat az Országgyűlés elfogadja, ugyanakkor a végtörlesztőket érintő további kedvező szabályokra is lehet számítani.

Végtörlesztés: 10 milliós bírság az Erstének Cikk

A PSZÁF megtiltotta az ERSTE Bank Hungary Zrt. végtörlesztési űrlapjában a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tiltó törvényt megsértő szövegrész alkalmazását és tízmillió forint bírságot szabott ki a hitelintézetre. A kérelmüket már beadott fogyasztókat a banknak tájékoztatni kell: végtörlesztési igényüket 2011. december 30-áig akár többször is benyújthatják.

Forrásadó levonása: új szabályozás Cikk

Az USA-ban tavaly elfogadott, az amerikai adózók nemzetközi azonosítását célzó törvény a bonyolult adminisztratív feladatok végrehajtásán túl mélyreható változtatásokat, a működési folyamatok teljes újragondolását teheti szükségessé a Magyarországon aktív pénzintézetek és befektetési vállalkozások esetében is. Az új szabályozás életbe lépésének dátuma távolinak tűnhet, de komoly kockázatokat vállalnak azok a pénzügyi intézmények, amelyek nem kezdik meg időben a felkészülést.

A PSZÁF pert nyert az AXA Bank fióktelepe ellen Cikk

Első fokon pert nyert a PSZÁF az AXA Bank fióktelepével szemben indított közérdekű igényérvényesítési eljárásában. A bíróság ítélete szerint érvénytelen a hitelintézet üzletszabályzatának egyik, a bankkártyákkal kapcsolatos banki felelősség kizárására vonatkozó pontja.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Áttérés, kataátalány

Szipszer Tamás

adószakértő

Kivás vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close