131 találat a(z) bérlet cimkére

Kiskertbérletek veszélyben – a földtörvény módosítását kérik Cikk

A földtörvény módosítását kérik a szombathelyi kiskertbérlők, mert az érvényes szabályozás szerint a hamarosan lejáró bérleti szerződésüket az önkormányzat nem hosszabbíthatja meg.

Munkába járási helyközi bérlettérítés Kérdés

Tisztelt Cím! Az lenne a kérdésem, hogy munkavállalónk vidékről jár be, helyközi utazással, busszal, és 90 százalékos kedvezménnyel vásárol bérletet, mivel fogyatékossági támogatásra jogosult, így 3 200 forintot fizet a kedvezményes árú bérletért. Ebben az esetben kell-e a munkáltatónak a kormányrendelet szerinti 86 százalékos bérlettérítést fizetnie? Köszönettel.

Nyugdíjasok, munkavállalók, diákok lehetnek a vesztesek Cikk

Nyugdíjasok, munkavállalók, közalkalmazottak és diákok lehetnek a vesztesei a héten bemutatott konvergencia programnak, amely szerint 2015-2017 között az idei szinten befagyasztanák a szociálpolitikai menetdíj támogatásokat.

Kombinált bérlet Kérdés

Ha egy dolgozónk például Biatorbágyról jár be dolgozni Budapestre, és kombinált bérletet vesz (amit használhat Budapesten a tömegközlekedési járműveken is) megtérítheti-e a munkáltató a bérlet árát teljes egészében adómentesen?

Így változnának a BKK bérletei - nyugdíjasok előnyben Cikk

Csökkenthet jövőre a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nyugdíjas bérletének ára, ha a Fővárosi Közgyűlés elfogadja az erről szóló előterjesztést. Ebben a többi jegy- és bérletfajta árának szinten tartását is javasolják 2014-re.

Munkábajárás bérletének adóvonzata Kérdés

Van egy Kft aminek a székhelye Dunaharasztin van, de a cégnek Budapesten vannak munkái, így dolgozók is közvetlenül oda mennek dolgozni a lakóhelyükről. Az egyik dolgozó Martonvásárhelyen lakik. Megvásárolja Martonvásár és Tétényliget közötti távolságra a vonatbérletet és a budapesti bérletet. A budapesti bérlettel tovább tud utazni a vonaton, mint Tétényliget. Ebben az esetben mindkét bérletet kifizethetem adómentesen. Vagy, ha nem térítem meg neki 100 %-ban, akkor esetleg adómentesen kifizethetem? Amennyiben mindenképpen kell adózni a bérlet után, akkor milyen adót kell fizetni és hány százalékban? Kötelező a budapesti bérletet is térítenem a dolgozónak?

Kinek lesz olcsóbb a bérlet jövőre? Cikk

A helyi utazási bérlet után jövőre 6 százalékkal kevesebbet kell adózni. De ha a 2011-es bérlethez még decemberben hozzájut a dolgozó, akkor még a 2010. évi szabályok szerint, vagyis többet kell adózni utána!

Többet fizet a munkáltató május 1-től Cikk

Májustól akkor is jár a bérlet teljes ára, ha szabadságon voltunk vagy megbetegedtünk. De ahhoz, hogy kilométerpénzt kapjunk, nyilatkoznunk kell a bejelentett lakcímünkről és a tartózkodási helyünkről is.

BKV-bérlet avagy hogyan úszhatjuk meg adózás nélkül a cafetériát Cikk

Egyetlen kiskaput hagytak a jogszabályok a 2010-től megadóztatott cafeteria elemekre. A kiskapu egyszerűen működik: helyi utazási bérletet 2009-ben kell megvenni és odaadni a dolgozónak, és az akkor is adómentes lesz akkor is, ha a juttatás egyébként a már adóztatandó időszakba nyúlik bele.

A cafeteria-szakétő válaszol: kinek, mikor, mennyi jár? Cikk

Felmondási időre jár-e cafeteria, pontosabban étkezési hozzájárulás? Betéti társaságunk van, ahol alkalmazottként is dolgozunk, és fizetést veszünk fel, de a cég 2 beltagja is mi vagyunk, cafetáriát kaphatunk? Egy kft-ben jár-e a dolgozóknak valamilyen béren kívüli juttatás? Olvasóink kérdeztek Domonkos Ritától, az Adózóna cafeteria-szakértőjétől, a Sodexo munkatársától.

Online BKV-bérlet munkavállalóknak Cikk

Már online is vásárolhatnak bérletet alkalmazottaiknak a munkáltatók. E szolgáltatást választók sorban állás mellett a cégek a bérletekhez tartozó számlák egyenkénti adminisztrációjától is megkíméli munkavállalóit.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Építési telek – egyenes vagy fordított áfa?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Jutalék áfa – építőipar

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Használt ingatlan értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close