hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Óriási adókönnyítések sportolóknak, sportvállalkozásoknak

  • Surányi Imréné okleveles közgazda

Január 1-jétől nem kellene iparűzési adót fizetniük a sportvállalkozásoknak a belépőjegy-, bérleteladásból, a reklámközzétételi tevékenységből, szponzori szerződésből eredő bevételük után. Nem kellene megfizetni a hivatásos sportolónak e foglalkozása ellenértékeként (már 2017. szeptember 1-jét követően) juttatott bevétel után a kifizetőt terhelő 20 százalékos mértékű ekhót.

Tiba István fideszes képviselő törvényjavaslatot terjesztett az Országgyűlés elé a sportvállalkozásokat érintő egyes adózási tárgyú törvények módosításáról.

A törvényjavaslat indokolása szerint a rendszeres sporttevékenység egészségmegőrzésben és az utánpótlássport szervezésében betöltött kiemelt jelentőségére tekintettel, a sportvállalkozások működésének segítése érdekében szükséges a helyi adókról szóló törvénybe (Htv.), a társasági és osztalékadóról szóló törvénybe (taotörvény), az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról szóló törvénybe (ekhotörvény), valamint az államháztartás egyensúlyát javító különadóról és járadékról szóló törvénybe különféle kedvezményeket beiktatni.

Az adózás rendjének 2018-as változásairól, és annak az adóellenőrzésre gyakorolt hatásáról bővebben olvashat a 2018. februárjában megjelent kiadványunkban, amelyet a HVG Kiadó webshopjában kiadói kedvezménnyel vásárolhat meg.


OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyben részletezzük az említett törvényeket érintő jelentős változásokat.

A teljes cikkhez előfizetőink, illetve 14 napos próba-előfizetőink férnek hozzá, ha e-mail-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

OLVASSA EL cikkünket a társasági adóból történő felajánlások nyilvánosságáról szóló Kúria-döntésről:
Nyilvánosak a tao-pénzek – a Kúria szerint is

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély megbízása oktatásra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Biztosítási díj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Alapítvány megszűnés bevallásai

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1