362 találat a(z) bér cimkére

Növelhetik a nyugdíjakat és a béreket. Az IMF jóváhagyta a szerb elképzeléseket Cikk

Jóváhagyta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a szerbiai bérek és nyugdíjak mérsékelt növelését 2017-ben, ugyanakkor arra figyelmeztette a nyugat-balkáni országot, hogy oldja meg a veszteséges állami vállalatok helyzetét.

Éveken át feketén fizették a kereset egy részét Cikk

Vádemelést javasol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) annak a dunántúli vegyipari cégnek az ügyében, amelynek a dolgozói évekig feketén kapták fizetésük egy részét – közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

Ha nőnek született, muszáj ennyivel beérnie? Cikk

Elfogadhatatlan a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) szerint, hogy a nők ugyanazért a munkáért 20 százalékkal kevesebb bért kapnak, ami azt jelenti, október 20-a után 72 napon keresztül ingyen dolgoznak a női munkavállalók Magyarországon – jelentette ki a MaSzSz női tagozatának vezetője a tisztes munka világnapjának alkalmából rendezett konferencián a múlt héten Budapesten.

Alkalmi foglalkoztatás ünnepnapon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Idegenforgalmilag frekventált településen lehet-e foglalkoztatni bolti eladóként alkalmi munkavállalót? Ha igen, mennyi bért kell fizetni részére az ünnepnapon végzett munkáért? Köszönettel várom válaszát.

67 évre emelik a nyugdíjkorhatárt és más megszorító intézkedések is lesznek Belgiumban Cikk

Tüntetések bénították csütörtökön Belgiumot, miután több szakszervezet is országos tiltakozást hirdetett a kormány gazdasági megszorító politikája ellen.

Bérezés egyszerűsített foglalkoztatásnál: a Kúriáig jutott az ügy Cikk

Jogsértőnek találta a munkaügyi ellenőrzés az egyszerűsített foglalkoztatásban alkalmazott munkavállalók bérezését. A munkáltató fellebbezett, majd felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához.

Megváltozott munkaképességűek: megalázó órabérek Cikk

Méltányos munkakörülményeket, tisztes megélhetést biztosító bért sürget a megváltozott munkaképességűek számára is a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) – közölte a legnagyobb, mintegy 6000 megváltozott munkaképességűt képviselő szakszervezet pénteken az MTI-vel.

Fürdőbelépő munkavállalónak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég fürdőbelépőket vásárolt, amelyeket szétosztott a munkavállalók között. Ennek a számlának az áfája levonható? Ezt hogyan kell szerepeltetni a bérben? Milyen járulékokat kell levonni? Segítségét köszönöm!

Távolléti díjat kap, fizet? Ezeket be kell számítania Cikk

Hogyan határozható meg a távolléti díj összege? – érdeklődött olvasónk, utalva arra, hogy tudomása szerint a szabadság idejére járó összeget kell így kiszámolni. Kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Külföldi munkavégzés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy német cégnek Magyarországon van fióktelepe. Ez a magyar fióktelep szeretné az egyik munkavállalóját kiküldeni Németországba, az anyacéghez dolgozni, néhány hónapra. A kérdésünk, hogy ilyen esetben kaphatja-e euróban a fizetését, ennek milyen adózása van, és kell-e neki a fizetésén felül napidíjat is fizetnie? Köszönettel.

Magyar cég külföldön dolgoztat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy osztrák cégnek Magyarországon van fióktelepe. Ennek a magyar fióktelepnek lesz egy magyar alkalmazottja, aki euróban szeretné megkapni a fizetését, mivel az osztrák anyacégnél fog dolgozni december 31-éig. A kérdésem, hogy mivel a magyar fióktelep alkalmazza, így a fizetéséből, annak ellenére, hogy a fióktelep kiküldte Ausztriába, az eurós fizetéséből mindennemű járulékot kell utána vonni? Válaszát köszönöm!

Átlagosan bő negyedével nő az egészségügyiek bére Cikk

Szeptember 1-jétől emelkedik az egészségügyben dolgozók bére; az intézkedés csaknem 100 ezer ágazati dolgozót érint.

Alkalmi és idénymunka: lehetőségek, korlátok, bérek, közterhek Cikk

Gyakori, hogy a gazdálkodók egyes tevékenységek, mezőgazdasági, illetve turisztikai idénymunka ellátását egyszerűsített foglalkoztatással oldják meg. Ismertetjük, hogy erre hogyan, milyen korlátok között van lehetőség, milyen kötelezettségei vannak a foglalkoztatónak és a foglalkoztatottnak.

Országos sztrájkot hirdetnek az önkormányzati köztisztviselők Cikk

Újabb, ezúttal egész napos sztrájkot hirdetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) szeptember 14-ére – jelentette be az érdekvédelmi szervezet elnöke szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Bérhátrányban a nők – szakszervezeti kezdeményezés a megszüntetésre Cikk

Országos kampányt indít a nők és férfiak közötti bérkülönbség felszámolására a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) – jelentette be Kordás László elnök tegnap Budapesten, a Bérkülönbség – nem csak pénz elnevezésű konferencián.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Másodállású egyéni vállalkozó adója és járulékai

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Katás egyéni vállalkozó gyeden

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close