55 találat a(z) alapbér cimkére

Munkajogi kérdések, amelyekre a háborús helyzetben figyelni kell Cikk

A járványhelyzetből éppen kifelé araszoló munkáltatók az elmúlt napok, hetek háborús eseményei következtében új kihívásokkal szembesültek, melyek a munkajogi szabályok ismételt átgondolását teszik szükségessé. A kérdéses területeket a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal munkajogászai foglalták össze.

Egészségügyi szakdolgozó bértámogatás számfejtése Kérdés

Megállapodtak a béremelésről a BKV-nál Cikk

Átlagos 15 százalékos alapbérfejlesztésben állapodtak meg a BKV munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselői csütörtökön – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

Kulturális szféra 20%-os béremelés 2022 Kérdés

15 százalékos alapbéremelést ajánl a BKV a munkavállalóknak Cikk

Elkezdődött a BKV-nál a bérmegállapodás-tervezettel kapcsolatos részletes egyeztetés, csütörtökön online tárgyaltak a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői.

Távolléti díj Kérdés

Egészségügyi dolgozó ágazati bérkiegészítése vs. garantáltbérminimum-emelés 2022 Kérdés

Így adóznak a diákmunkások Cikk

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetébe – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Bérpótlék Kérdés

Utazás a munkavégzés helyére: amikor beleszámít a munkaidőbe Cikk

A munkavállalók – változó munkahelyen – gépi földmunkát végeznek, akár 150 kilométerre a telephelytől. Ilyenkor rögtön az adott munka helyszínére mennek, hárman-négyen egy autóval. Az utazás két-három órát is igénybe vesz naponta. Az utazás a munkaidő része? Mit lehet, vagy kell erre az időre fizetni? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Kúriai döntés: munkatársa feladatait is ellátta – ekkor vált volna magasabb alapbérre jogosulttá Cikk

Abban az esetben, ha a munkavállaló rendes munkaidejében más munkatárs munkakörébe tartozó feladatokat is ellát, az ellátott munkakörre vonatkozó magasabb alapbérre akkor válik jogosulttá, ha ennek a feladatellátásnak az időtartama meghatározható, és saját munkakörétől elválasztható, olvasható a Kúria összefoglalójában.

Home office szabályozása: kérdések, amelyeket törvényben kell tisztázni Cikk

Az Mt. szabályozza ugyan a távmunka intézményét, azonban a vonatkozó rendelkezések a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott tevékenységre érvényesek, nem a manapság – kezdetben kényszerűségből elterjedt, majd a járványhelyzetben egyre inkább tért hódító, alkalomszerűen folytatott – otthoni munkavégzésre (home office). Jelenleg nem rendezi jogszabály az otthoni munkavégzést, így számos kérdést vet fel például az eszközhasználat, a munkavédelem, a kárfelelősség, a munkarend, és az infrastruktúra biztosítása is.

Alapbér fogalma bértámogatás esetén Kérdés

A csökkentett munkaidőre járó állami bértámogatás kapcsán szeretnénk a következőt kérdezni: Mit jelent az alapbér, amit a támogatással együtt a munkavállaló munkabérének el kell érnie [105/2020. kormányrendelet 4. § (3) d) pont)]; tehát amire a munkáltatónak ki kell egészítenie a bérét? – Ugyanúgy, mint a támogatásnál, az alapbérnek az általános szabályok szerint megállapított személyijövedelemadó-előleggel, járulékokkal csökkentett – általános szabályok szerinti nettó – összegét kell figyelembe venni? – Vagy a dolgozónak a kérelem benyújtásakor hatályos tényleges nettó alapbérére kell kiegészíteni a munkabérét, ami adókedvezmények esetén ettől eltérő összeg is lehet? Például egy családi adókedvezményben részesülő minimálbéres munkavállaló esetében: – a bruttó alapbére 161 ezer Ft, – általános szabályok szerinti nettó alapbére kb. 107 ezer Ft, ami a támogatás számításának alapja, – tényleges, a kérelem benyújtásának napján hatályos nettó alapbére 147 ezer Ft, a 2 gyerek után a családi adókedvezmény figyelembevételével. Az ő esetében melyik összeget kell nézni, amire ki kell egészíteni a munkabérét? A 05. 10-ei, erről szóló cikkük https://adozona.hu/koronavirus_jarvany/Csokkentett_munkaidore_jaro_bertamogatas_U7J9MS alapján számunkra ez nem világos. Segítségüket előre is köszönjük.

Alapbér Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátással foglalkozó kft. a járványhelyzet kihirdetését követően kénytelen volt bezárni. Jelenleg nulla Ft a bevétele. Dolgozóit nem bocsájtotta el, megállapodott velük, hogy az alapbér 50 százalékának megfelelő állásidőt fizet. Májusban szeretne bértámogatást igényelni. A dolgozókat átjelentené 2 órás munkaviszonyba és ezután kérné a bértámogatást. Kérdésünk az lenne, hogy így is megteheti-e, hogy nem tud bevételszerző tevékenységet folytatni, illetve ha igen, akkor mi lesz a támogatás alapja, az eredeti 8 órás alapbér vagy a kérelem benyújtáskori 50 százalékos alapbér?

Munkaidő-csökkentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkáltató a vészhelyzet alatt 2020.03.19-én a munkavállalók munkaidejét napi 8 óráról csökkentette napi 2 órára. Május 01-jétől szeretné igényelni a bértámogatást. A problémánk az új rendelkezés szerinti alapbérrel van. A kérelem benyújtásának időpontjában már a dolgozók a csökkentett alapbért kapják. Ebben az esetben mi lesz a támogatás alapja? Igényelhet egyáltalán támogatást ebben a formában a munkáltató és munkavállaló?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Földterület értékesítése esetén tárgyi eszközökből való kivezetés napja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Étteremfoglaló áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs