29 találat a(z) adóváltozások 2010 cimkére

Így változnak a számlázásra vonatkozó szabályok 2013-ban Cikk

Hétfő este zárószavazáson elfogadta a Parlament a 2013-tól hatályba lépő adóváltozásokat, a törvényjavaslat jelenleg az Országgyűlés elnökének aláírására vár. A törvényjavaslat alapján már kirajzolódik az egyes adónemeket érintő változások köre, melyekről az alábbiakban írunk bővebben.

Finisben az adótörvény: mi változik majd? Cikk

A módosító indítványok elfogadásával finisbe érkezett az adócsomag. A módosító indítványok terén hengerelt a kormányoldal, ellenzéki oldalról egy adózástechnikai és egy őstermelőkkel kapcsolatos magánnyugdíjpénztári tagdíjait kivezető módosító javaslatot fogadtak el.

Az szja és magánnyugdíj-pénztárak: mit, miből, hogyan? Cikk

Az ellenzékben még 14. havi nyugdíjat ígérő Fidesz kormányra kerülve éppen 14 havi tagdíjat vesz ki a nyugdíjaséveikre magánpénztárakban megtakarítók zsebéből. Ebből és profittermelő ágazatokra kivetett válságadóból finanszírozza az elsősorban a felső középosztályt preferáló adócsökkentést.

Méltatlanul hanyagolt adókedvezmények Cikk

A „K+F”, azaz kutatás és fejlesztés – a vállalkozók számára ismerős kifejezés. A K+F, mint adócsökkentő lehetőség azonban még a könyvvizsgálók egy része számára sem, hiszen, ha eddig egyáltalán alkalmazták, akkor is csak a „baj volt vele”, homályos, kevéssé ismert területeket jelölve. Pedig a K+F - az adótörvény változásoknak köszönhetően – immáron három adónemben is lehetőséget ad elgurult forintjaink megtalálásához – derült ki a Mazars őszi adókonferenciáján.

Lex takarítónő: hol van a buktató? Cikk

Sokan találgatták, hogy mi lehetett a jogalkotó szándéka a házkörüli munkák adómentessé tételével. Jelentősebb bevétel ugyanis ebből nem fog befolyni, továbbá olyan munkát tett a jogalkotó adómentessé, ami után eddig sem fizettek adót. A megoldást a regisztrációban kell keresni.

Látványos adókönnyítések, várható nehézségek Cikk

Rapid akciótervvel állt elő az Orbán-kormány, miután a múlt héten néhány, államcsődöt vizionáló fideszes politikus céltáblává tette Magyarországot. A pénzpiacok megnyugtatására az állami kiadások lefaragását ígérte az új gazdasági rendszert hirdető kabinet, és adócsökkentést is kilátásba helyezett - írja a HVG.

Családi adó és a söralátét nagyságú bevallás: egyszerre nem megy Cikk

Söralátét nagyságú” személyi jövedelemadó bevallás, a családi típusú adózás felé elmozdulás, a vállalkozások terheinek csökkentése a foglalkoztatás növelése érdekében - csupán néhány a tervezett adóváltozásokból. A valódi adóforradalomhoz radikális változásokra lenne szükség. Lássuk, pontosan mire! Angyal József kommentárja.

Eva, ekho: van, ahol jobban csinálják? Cikk

Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva), hasonlóan az ekho-hoz gyakorlatilag bevezetése óta vitatott adózási forma. Ellenzői szerint e két adónem alanyai indokolatlanul kedvezményezettek, pártolói gazdaságfehérítő hatásával érelnek. Arra voltunk kíváncsiak, hogy melyik országban van hasonló adózási forma, mint az eva és az ekho ?

Orbán adóforradalmat ígért Cikk

Adóforradalomról, egyszerű adóbevallásról és az adóreform menetéről beszélt Orbán Viktor.

Adóváltozás 2010: mi jut, mi marad? Cikk

A 2010-es év elképesztő mennyiségű szabály változását hozta a személyi jövedelem adóztatásában. Most ismertetjük az összes érdemi változást, ideértve a 2010 során hatályossá vált évközi változásokat is.

Milyen évünk lesz? - neves szakemberek 2010-ről Cikk

Bizonytalanság még mindig bőven van a gazdasági előrejelzésekben, a válságnak sincs még vége, és az is valószínű, hogy ez az év sem lesz sokkal könnyebb az előzőnél, de talán a tavalyinál valamivel nyugodtabb körülmények között vághatunk neki. Mit gondolnak erről neves szakemberek? Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke, Mihályi Péter közgazdász, Raskó György agrárközgazdász és Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő mond véleményt az idei évről.

Adóváltozások 2010: mi mindent kell észben tartani? Cikk

Társasági adó, áfa, szja, járulékfizetés - többek között ezeket a témákat érintette az Saldo és az Adózóna november 23-24-én tartott közös konferenciája. Összefoglaló.

Adóváltozások 2010: mi minden módosul? Cikk

Számos változásal kell tisztában lenni, ha valaki naprakész szeretne lenni a 2010-es adóváltozásokkal kapcsolatban, a parlament ugyanis 2009. november 9-én elfogadta az adójogszabályokat módosító törvénytervezetet.. A KPMG jövő évi módosításokat összegző konferenciáján sorra vették ezeket.

Mi vár a kapcsolt cégekre jövőre? Cikk

2010. január 1-jétől a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a korábbi gyakorlatból közös nyilvántartást készítsen az adózó a kapcsolt vállalkozásaival kötött hatályos megállapodásaira vonatkozóan.

Oszkó: Ha az állam nem mohó, adócsökkentés is lehet! Cikk

Magyarország versenyelőnyt kovácsolhat abból, hogy a válság után sok más országgal ellentétben nem küzd majd adóemelési kényszerrel. A pénzügyminiszterrel egyebek mellett az adórendszer átalakításáról és a várható adótrendekről beszélgetett a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egészségpénztár és kata

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadózás szeptember 1-jétől

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadóban költséghányad választása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs