62 találat a(z) adóparadicsom cimkére

Adóamnesztia: a jövőben úgy teszünk mintha Szakértői Kommentár

A múlt hónaptól élnek megváltozott formában és időben kiterjesztve az új adóamnesztia szabályok, eltérő megítélésekkel és várakozásokkal kísérve. Rogán Antal képviselő módosító indítványát - kis fazonírozással - gyakorlatilag változatlan formában fogadta el a parlament. A jogszabály értelmezéséből kiderül, hogy milyen vagyonokat és miként lehet a jövőben tisztára mosni a 10 százalékos adó megfizetésével.

Adóparadicsom a Dunántúlon: 20 milliós adóbevétel egy faluban Cikk

Törvényes úton, legális adóparadicsomot hozott létre Tápszentmiklós község, a településen az idei évtől sem iparűzési adó, sem építményadó nincs - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A cseh cégek adóparadicsomokba vándorolnak Cikk

Egyre több csehországi cég van bejegyezve a külföldi adóparadicsomokban - állítja cseh tőke és információs ügynökség (CEKIA).

Adóparadicsomok listája: Magyarország a 22-ik Cikk

Magyarország nevezhető leginkább adóparadicsomnak az új EU-tagállamok közül - írja a Világgazdaság keddi számában.

Adóparadicsomok: vége a banktitoknak? Cikk

Úgy látszik kezdi meghozni a gyümölcsét a gazdasági nagyhatalmak adóparadicsomok ellen meghirdetett harca. Sorra törnek meg a nemzetközi nyomás alatt az eddig oly ellenállónak mutatkozó adóparadicsomok kormányai és válnak egyre közlékenyebbé az adócsalás elleni küzdelemben. Itt a banktitok vége?

Milyen díjakra vetik ki a 30 százalékos forrásadót? Cikk

A tipikus adóparadicsomi helyszínekre történő kifizetéseket - legyen az jogdíj, kamat, szolgáltatási díj - 30 százalékos forrásadó sújtja 2010-től a tervezett adócsomag szerint - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter kérdésre válaszolva a Gazdasági Egyeztető Fórum (GEF) keddi ülését követő sajtótájékoztatón Budapesten.

Adóalap-csökkentés, osztalék és fizetett kamat: mi változik? Cikk

Változik a társasági- é az osztalék adóról szóló törvény 2010 januártól. Másképp adózik majd a kapott osztalék ellenőrzött külföldi társaságok esetében és változik az ellenőrzött külföldi társaság fogalma is. A PwC összefoglalta ezeket.

Obama adókedvezményeket vonna meg és felkutatná az offshore adókerülőket Cikk

Barack Obama amerikai elnök hétfőn közölte: kormánya azt tervezi, hogy megvonja a külföldön munkahelyeket teremtő cégek adókedvezményeit és felkutatja azokat az adókerülőket, akik offshore adóparadicsomokba rejtőztek.

Eljött az offshore alkonya: Bajnai szigorításai a gyakorlatban Cikk

Az adóelkerülés visszaszorítása érdekében adót vetnek ki az adóparadicsomokba menekített jövedelmekre és vagyonra. A Bajnai-kormány válságkezelő programja szerint egyrészt forrásadót vezetnének be az olyan országokba történő kifizetésekre, amelyekkel hazánk nem kötött kettős adóegyezményt, másrészt szigorítanák a társasági adóról szóló törvényben az ellenőrzött külföldi társaság fogalmát és megadóztatnák a hozzájuk utalt jövedelmeket.

Veszélyben az adóparadicsomokba mentett magánvagyonok Cikk

A világgazdasági válság miatt az egyes állami költségvetések egyre csökkenő bevételekre számíthatnak, ezért sok állam úgy döntött, minden eszközt megragad, hogy az adózás alól kivont vagyonokat visszaterelje saját fennhatósága alá.

Nyomás alatt az adóparadicsom, változik a szabályozás Cikk

Liechtenstein eddig - adótitokra hivatkozva - ellenállt annak, hogy azonosítsa a más országokban adóelkerüléssel vádolt személyeket, mivel ez Liechtensteinben csak kisebb vétségnek számít. Az OECD - amely a G20-ak számára készített, "a nem együttműködő adóparadicsomok" listájára Liechtensteint is felvette - azonban fokozta a nyomást a hercegségre ebben az ügyben.

Küzdelem az adóparadicsomok ellen Cikk

Az adóparadicsomok elleni fokozottabb küzdelem és a Nemzetközi Valutalap (IMF) forrásainak növelési lehetőségei voltak napirenden az Európai Unió gazdasági- és pénzügyminisztereinek nem hivatalos ECOFIN-találkozóján Párizsban.

Svájc is felkerülhet az adóparadicsomok új listájára Cikk

Franciaország és Németország kezdeményezésére 17 ország arra kérte kedden a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetet (OECD), hogy 2009 közepéig aktualizálja a nem együttműködő adóparadicsomok listáját, amelyre Berlin Svájc felvételét is javasolta.

Befellegzett az adóparadicsomoknak? Cikk

Vegyék végre komolyan az adócsalás elleni harcot! Ezt üzeni a tagállamoknak az Európai Parlament (EP) szeptember 2-án elfogadott jelentése. Jelenleg évi 200-250 milliárd euró tűnik el az unióban adócsalás miatt. Az Európai Parlament uniós stratégiát akar.

Kovács László reméli, hogy a banktitok néhány éven belül megszűnik az EU-ban Cikk

Az Európai Unió adó- és vámügyi biztosa bízik abban, hogy a külföldi bankokban tartott betétek forrásadójának beütemezett emelkedésével néhány éven belül megszűnhet a banktitok az EU összes tagországában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékká vált osztalékelőleg

Szipszer Tamás

adószakértő

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink