346 találat a(z) adóellenőrzés cimkére

Mire lő idén a NAV? Itt vannak a 2024. évi ellenőrzési irányelvek Cikk

Kiemelt figyelmet kap idén az adózói adatszolgáltatások adathelyességének biztosítása – olvasható az adóhatóság honlapján közzétett, a 2024-re tervezett ellenőrzésekről szóló tájékoztatóban.

Ezek a NAV 2024-es tervei Cikk

Indul a gépjárműadó befizetése a NAV applikációjában, az online vásárlásokra is oda fognak figyelni az adóellenőrök, és ha valaki elrontja az adóbevallását, az is keresheti a hivatalt, még mielőtt büntetést szedne össze. Azt is bemutatták, tavaly mennyi adót sikerült begyűjteni az ellenőrzésekkel, olvasható a hvg.hu oldalán.

NAV-képviselet Kérdés

Adóellenőrzés, rezsielszámolás/tárgyieszköz Kérdés

Fiktív száma helyesbítése Kérdés

Adóellenőrzés, a NAV szervezeti felépítése: mikor, melyik szerv az illetékes? Cikk

Cikkünkben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szervezeti felépítését tekintjük át abból a célból, hogy egy esetleges adóellenőrzés során pontosan meghatározható legyen, kinek van hatásköre eljárni az ügyben, ki folytathatja le a jogorvoslati eljárást.

Fontos tudni az elektronikus számlák megőrzéséről Cikk

Az elektronikus számlát digitálisan kell megőrizni, nyomtatva nem érvényes, s 8 évig kell elektronikusan tárolni. A könyvelő nagy általánosságban még papíralapú számláról könyvel, de becsúszhat egy-egy elektronikus számla is. Mit csinál ilyenkor a könyvelő? Nem nyomtatja ki a számlát, mert az nem érvényes? A kapott elektronikus számlát lementi mondjuk egy pendrive-ra, és onnan olvasva rögzíti a könyvelőprogramba? Kinek kell megőrizni digitálisan a lekönyvelt elektronikus számlát az esetleges áfaellenőrzéshez? – kérdezte olvasónk. Gyüre Ferenc adótanácsadó válaszolt.

Adóellenőrzés Kérdés

Változhat az szja-törvény: kevesebbszer kell majd nyilatkozni, de jobban kell rá figyelni Cikk

Az Országgyűlés napirendjén szerepel az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről szóló T/5249. számú törvényjavaslat, amely egyebek mellett a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvényt érintő módosítást is tartalmaz.

Egyre több az adóellenőrzés, nem árt résen lenni Cikk

Már tavaly is megfigyelhető volt, hogy többéves csökkenés után ismét egyre többet ellenőriz az adóhatóság: 2022-ben 6,2 százalékkal emelkedett a revíziók száma az előző évhez képest. A tapasztalatok alapján ez a tendencia idén még erőteljesebben folytatódik. Az ellenőrzések legnépszerűbb adóneme ugyanakkor továbbra is az áfa – írja a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

ÖNELLB nyomtatvány jogkövetési vizsgálat alatt Kérdés

NAV-tájékoztató a jövedéki ellenőrzésekről és jogkövetkezményekről Cikk

Frissítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki ellenőrzést és a lehetséges jogkövetkezményeket összefoglaló információs füzetét. A tájékoztató magában bemutatja az ellenőrzések főbb jellemzőit, a jövedéki bírságok mértékét, és az azok kiszabásánál biztosított mérlegelés (méltányosság) lehetőségét.

Egyszerűsített végelszámolás, NAV-ellenőrzés Kérdés

Gyanúsan olcsón árult a webshop, szemet szúrt a NAV-ellenőröknek Cikk

Egy Szlovéniában üzemeltetett webshop kereskedelmi gyakorlatát vizsgálták a NAV Kiemelt Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei. Kiderült, hogy a feltűnően alacsony árakhoz nagyban hozzájárult a magyarországi adófizetés kikerülése, a bevételek eltitkolása – közölte a hatóság.

NAV-razzia a Balaton és a Velencei-tó környékén Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2023. június 26-tól átfogóan ellenőrzi a Balaton és a Velencei-tó környéki települések kereskedőit és szolgáltatóit – közölte az adóhivatal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló ingatlan, illeték

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Szálláshely-szolgáltatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink