506 találat a(z) adóbevallás cimkére

Bevallás a környezetterhelési díjelőlegről Esemény

Adók bevallása Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Adók bevallása Esemény

Bevallás a baleseti adóról Esemény

Bevallás adóktól, járulékokról Esemény

Társasház részére fizetett bérleti díj bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk társasháztól fog bérelni üzlethelyiséget. Mivel kifizetők vagyunk, levonjuk a forrásadót a számlán szereplő bruttó bérleti díjból, a 1608A-01-01 7. és 12. soraiban szerepeltetjük. Kérdésünk, hogy M lapot nem kell a társasházra vonatkozólag benyújtani? Köszönettel: Szabóné Sós Ildikó

Szerencsejáték utáni adózás Kérdés

A kérdésem a külföldi internetes szerencsejátátékból (sportfogadás) szerzett pénz utáni adózásra vonatkozik. Adott egy külföldi weboldal, amelynek a neve bet365. Regisztráltam erre az oldalra, befizettem 200 ezer forintot, az egy vagy 2,5 hónap alatt volt kb. 150-160 fogadásom, amelyek közöttt volt nyertes és vesztes is. A végére sikerült 8 millió forintot nyernem, amit meg is kaptam. Kérdésem hogy ez után hogyan tudok adózni? Tudomásom szerint ez egyéb külföldi jövedelemnek számít, amely után 6 százalék személyijövedelemadó-előleget és a 27 százalék egészségügyi hozzájárulást (eho) a szerzés negyedévét követő hónap 12-éig kell befizetni. Viszont ezt hogyan tudom kiszámolni? Összesen a nyereség a kifizetett 8 millió forint után 43 % kell fizetnem? Nincs esetleg eho esetén például maximum határ? A pénzt egyösszegben kaptam a számlámra, 2016. màjus 25-én.

Iparűzésiadó-bevallás nettó árbevétel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fuvarozó egyéni vállalkozó külföldön tankol, a tankolási számlákat bruttó módon könyvelem. A külföldi áfát amikor visszautalják, akkor azt egyéb bevételként könyvelem. Kérdéseim: 1. Az éves nettó árbevételbe beletartozik a visszautalt MWST vagy nem? 2. Használt tehergépkocsit értékesített. A vállalkozás szintű nettó árbevételbe bele kell-e ezt venni? Válaszát előre is köszönöm.

Figyelmeztetést kaphat a NAV-tól, lejár a határidő Cikk

Május 31. a társaságiadó-bevallás és az elektronikus beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének határideje. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal május 10. után Ügyfélkapun át értesíti azokat a cégeket, amelyek korábban már késve vagy egyáltalán nem adták be a kötelező iratokat.

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Bevallás a környezetterhelési díjelőlegről Esemény

Kamatkedvezmény a társaságiadó-bevallásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társasági adó számításánál élhetek-e a 60 százalékos beruházási kamatkedvezménnyel, ha a kisvállalkozásban külföldi társaság a tulajdonos, belföldi magánszemély nem tagja a kft.-nek? Válaszukat köszönöm.

Román osztalék a taobevallásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-nk 47 százalékos romániai társaságban lévő tulajdonrésze után osztalékban részesült, melyet 2015-ben át is utalt a román cég, 97 Pénzügyi műveletek bevételei között könyveltük. Romániában az adózás utáni eredményből történt a kifizetés. Kérdésem: a taobevallás 03-01 lapjának 07. sorában a teljes összeget beírhatom adózás előtti eredményt csökkentő tételként? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó csed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Apai gyed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close