488 találat a(z) adóbevallás cimkére

Helyi adó bevallása Kérdés

Tisztelt Adózóna! A helyi adókkal kapcsolatos kérdéseim a következők: – Magántulajdonú családi házamban állandó bejelentett lakosként nem lakom, a ház bérbe adva sincs. Milyen adófizetési, illetve -bevallási kötelezettségem van? – Ha lett volna bevallási kötelezettségem – de azt nem teljesítettem – hogyan lehet ezt a hibát javítani, mert ez több év...? – Milyen büntető szankciókra számíthatok? Köszönettel kérném a válaszukat.

Így érvényesíthet személyi kedvezményt – küzdeni kell Cikk

A 2015. évi adóbevallások elkészítésekor, de akár a munkáltatói elszámolásra tett nyilatkozattételkor lehetőség van arra, hogy a magánszemély – a feltételek megléte esetén – személyi kedvezményt érvényesítsen.

Rendkívüli ügyfélfogadás a NAV-nál Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal központi ügyfélszolgálatai 2016. május 9. és május 20. között rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket.

Adóbevallás Kérdés

Szlovákiában szerzett jövedelmet hogyan kell szerepeltetni a 1553-as adóbevallásban annak az ügyfélnek, akinek előtte Magyarországi munkahelye volt? Várom a segítségét.

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Rezsielszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azonos című kérdésemre adott válaszra szeretnék további kérdést feltenni. Jelenleg szívességi használatba van adva a kft.-nek a helyiség. A válasz alapján jól gondolom, hogy a rezsit ki kellene számláznia a tulajdonosnak a kft.-nek? Mivel ez egyben költség is számára, így az adóbevallásban az összeg 0 lenne? Köszönöm!

Adók bevallása Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Kkt. átalakulása bt.-vé Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem kkt.-t alakított át bt.-vé. Alakulását 03. 08-ával döntötte el, és adta be, a cégbíróság 03. 25-ével jegyezte be. Az adószám megmaradt. Adózás szempontjából milyen határidőket és bevallásokat kell benyújtani? Köszönettel.

Családi gazdaság és őstermelő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vagy egy családi gazdaság, ahol az anya és a fia a gazdaság tagjai. Áfaalanyiságot választottak. 2015 szeptemberében a családi gazdaság férfi tagja kiváltotta az őstermelői tevékenységet adószámmal és adóalanyi mentesség mellett kompenzációs felár szerinti adózást választott. Sajnos ezt saját maga intézte, a könyvelőt nem kérdezte meg. Volt már 2015. évre kiadása, mint őstermelőnek egy személyben, de bevétele még nem. Kérdésem: 1. Lehet-e, mint őstermelő egy személyben eltérő adózási módot választani a családi gazdaság adózási módjától? 2. 2015. évben a kiadást az adóbevallásban lehet-e külön választani a családi gazdaságtól? 3. Erdőbirtokos is, és támogatást is kapott, ezt hogyan kell figyelembe venni az adóbevallásban? Előre is köszönöm válaszát!

Őstermelő bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném kérdezni, őstermelő vagyok, de nem haladja meg a bevételem a 600 ezer forintot. Negyedéves bevalló vagyok; ilyenkor kell készíteni adóbevallást és a 1658-as bevallást? Válaszát előre is köszönöm!

Biztos, hogy a NAV készíti el adóbevallását? Így ellenőrizheti Cikk

Lekérdezhetik a magánszemélyek, vajon értesült-e a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arról, hogy megbízták személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítésével – hívta fel a figyelmet az adóhatóság szerdán.

Adók, járulékok bevallása Esemény

Adók, járulékok bevallása Esemény

Mindenki a NAV-ra kíváncsi Cikk

Eddig majdnem 80 ezren keresték fel a NAV honlapjának új aloldalát, az szja-bevallásról szóló információkat – közölte az adóhatóság. Percenként egy új olvasó tájékozódik a személyi jövedelemadóval kapcsolatban. A családi kedvezmény-kalkulátort használók száma két hónap alatt már elérte a tavalyi kalkulálók egyharmadát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tőkekivonás számvitele

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kötelezettség és nyilvántartásban szereplő követelés összevezetése 3.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close