501 találat a(z) adóbevallás cimkére

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Adók bevallása Esemény

Bevallás baleseti adóról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Adószámos magánszemély Kérdés

Heti 36 órát elérő munkaviszony mellett egyéni vállalkozás helyett adószámos magánszemélyként lehet-e végezni eseti jelleggel esküvői fotózást és videózást magánszemélyek részére? Egy évben körülbelül 5-6 alkalom lenne. A bevétel egy-egy alkalommal 70-80 ezer forint körüli összeg. 742001 és 742002 ÖVTJ kódhoz tartozó tevékenységek. Milyen bejelentési, bevallási, adózási, járulékfizetési kötelezettséggel jár?

Adók bevallása Esemény

Adók bevallása Esemény

Adók, járulékok bevallása Esemény

2016. évi adóbevallás Kérdés

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy magánszemélynek kötelező-e, hogy a NAV készítse el a 2016. évi bevallását, vagy a munkáltatói adatok alapján elkészítheti, és beküldheti saját maga ugyanúgy, mint a 2015-ös bevallását? Lehetőség az, hogy a NAV készíti el a bevallást, vagy kötelező mindenki számára, ha nem vállalkozó, őstermelő stb.?

Kisokos 10 pontban a NAV-os szja-bevallásról Cikk

Már úton vannak a tájékoztatók az szja-bevallásokról, amelyek tervezetét idén először a NAV készíti el. Kinek készíti el a bevallását az adóhatóság, és kinek nem, hogyan lehet kommunikálni a NAV-val? A hvg.hu 10 pontban összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

Pincérnek borravaló Kérdés

Tisztelt Szakértők! Segítséget kérek egy felmerült probléma kapcsán, hogy mi a helyes eljárás az ügyfél részéről? Egy vendéglátó egységben bankkártyával fizetnek 3200 Ft-ot és a vendég a kártyáról 3500 Ft lehúzását engedélyezi a pincér részére. Az étterem ebben az esetben a különbözetet utólag a pénztárgépbe beüti, hogy egyező legyen a könyvelése, és a bevétel is egyezzen. Helyesen jár-e el ebben az esetben, illetve ha nem lehet-e más módon adószakmai megitélés szerint eljárni, illetve ez esetben van-e rá mód, hogy nem bérjellegű juttatásként fizesse ki a munkáltató a munkavállaló pincérnek a borravalót? Adózás szempontjából a munkáltatót terheli-e a borravaló szempontjából kötelezettség, vagy csak a magánszemély pincér munkavállaló köteles az adóbevallásában szerepeltetni a kapott borravalót? Még nem volt az ügyfélkörömbe ilyen eset, igy segítségüket, iránymutatásukat kérem a helyes eljáráshoz. Köszönettel: Kövesdi Anita KÖSZ Kft.

Termőföldeladás adózása Kérdés

Termőföld-értékesítésnél számít-e, hogy mikor és mennyiért történt a beszerzés? Ha 15 évvel ezelőtt került az eladó tulajdonába, akkor az ingatlanértékesítés szabályai szerint már nem kell bevallani az annak eladásából származó jövedelmet? Az adásvételi szerződés megkötése 2016-ban történt, de a kifüggesztés miatt valószínűleg 2017-ben lesz a kifizetés. Ha adózni kell, melyik évi adóbevallásban kell szerepeltetni? Változik-e 2017-ben 2016-hoz képest a termőföldeladás és annak adózása?

Tb – csekkes befizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A páromnak 6 éve nincs bejelentett munkahelye, és a tb-t sem fizette ez idő alatt. Ha most szeretnénk csekken fizetni a tb-t, akkor mi a teendő? Számíthat büntetésre, és ha igen, ennek mekkora a mértéke? Nincs jövedelme, ettől függetlenül adóbevallást kell benyújtania? Milyen nyomtatványt, egyéb papírokat kell beadnunk, hogy rendben legyen minden? Köszönöm a válaszát.

Bt. átalakulása egyszemélyes kft.-vé Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. elhatározza, hogy átalakul egyszemélyes kft.-vé. A kültaggal hogyan történik az elszámolás? Milyen számviteli teendők vannak az átalakulás kapcsán, illetve hogyan alakul az adóbevallások benyújtásának határideje? Várom szíves válaszukat! Köszönettel.

Autóbehozatal külföldről II. Kérdés

Tisztelt dr. Kelemen László! Az említett gépjárművet a vállalkozás saját céljára használja, nem adja azt bérbe, és nem értékesíti tovább. A számlához tartozik egy nyilatkozat, mely szerint az eladó német cég járműkereskedelemmel foglalkozik, közösségi adószám nem szerepel a számlán, különbözeti adózással történt a számlázás. Regisztrációs adót nem kellett fizetnie, így áfa szempontjából nem vonatkozik rá áfalevonási tilalom, tudomásom szerint azt csak 8703 VTSZ szám alá tartozó gépjármű-behozatalnál kell megfizetni ? Az áfabevallásban hol szerepltetem a gépjárműimportot? Segítségét köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elektromos autó tao-kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kft. tulajdonos és főállású kata

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close