Személyes adónaptár a NAV-tól online emlékeztetővel

  • adozona.hu

A beadandó bevallások, adatszolgáltatások, határidők rendszerezésével és személyre szabásával segíti a magánszemélyeket és a vállalkozókat a szabályos adózásban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Személyes adónaptár szolgáltatása. A virtuális naptár amellett, hogy egy felületen tartalmazza mindazt, amit az adóévről tudni kell, a közelgő határidőkre is figyelmeztet.

Mihez kezdjen az az adózó, aki nem rendelkezik alapos adószakmai, jogi ismeretekkel? Honnan szerezzen információt a társaság vezetője, tulajdonosa, aki szeretné kézben tartani a cégét érintő adóügyeket?

A NAV Személyes adónaptár szolgáltatása az első és legegyszerűbb lépés az adózással kapcsolatos tudnivalók rendszerezésében – hirdeti új szolgáltatását honlapján az adóhatóság. Az alkalmazás egy helyen, személyre szabottan tartalmaz minden információt, amit a NAV ügyfeleinek tudniuk kell. Benyújtandó bevallások, adatszolgáltatások, benyújtási és befizetési határidők – mind-mind szerepelnek benne, speciálisan, az adott adózóra szabva.

A személyes adónaptár létrehozásakor a program különböző kérdéseket tesz fel, ezekre válaszolva alakul ki az a személyes adózói profil, ami alapján az alkalmazás a teendőket és határidőket kezeli. A válaszadást rövid magyarázatok is segítik. Az elkészült adónaptár ezután kinyomtatható, de akár e-mailben is elküldhető.

Akinek van ügyfélkapuja, az a benyújtási, befizetési határidők előtt egy, három vagy öt nappal e-mailes emlékeztetőt is kérhet. Az elektronikus értesítési szolgáltatásról bármikor le lehet iratkozni néhány kattintással. Ez esetben az elmentett adónaptár alatt az „E-mail értesítő beállítása” menüpontban az „Értesítés időzítése” jelölőnégyzeteket kell szabaddá tenni, és a változtatásokat elmenteni.

Az éves adatfrissítés után ismét elérhető a Személyes adónaptár felület, immár a 2020-as adóévre vonatkozó adatokkal. A felületen a bevallások, adatszolgáltatások internetes kitöltő-ellenőrző programjai is elérhetőek.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katázás feltételei

Szipszer Tamás

adószakértő

Katabevallás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kata, hipa

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close