197 találat a(z) Nagy-Britannia cimkére

Kérdéses, hogy lesz-e szabadkereskedelmi megállapodás a britek és az EU között Cikk

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter szerint nagyon valószínű, de nem teljesen bizonyos, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről folyó tárgyalássorozaton sikerül szabadkereskedelmi megállapodást elérni az Európai Unióval.

Mégsem tudják bezárni a kapukat a magyarok előtt a britek? Cikk

Bárki is nyerje a június 8-ai választásokat Nagy-Britanniában, ha az újdonsült kormány azt akarja, hogy a brit vállalkozások a jövőben is gyarapodni tudjanak, akkor a képzések mellett olyan bevándorlási rendszert kell biztosítani, amely megfelelő mennyiségű munkaerővel látja el az országot – jelentette ki Kevin Green, a The Recruitment & Employment Confederation (REC) vezetője.

Jó hír a briteknél dolgozó külföldieknek Cikk

Theresa May brit miniszterelnök szerint London ragaszkodik ahhoz, hogy a más európai uniós tagországok Nagy-Britanniában élő állampolgárait illető jogosultságok garantálásáról viszonossági alapon szülessen megállapodás.

Hetven év lehet a nyugdíjkorhatár a briteknél Cikk

Várhatóan 70 évre emelik a briteknél a nyugdíjkorhatárt, hogy a fenntarthatóság irányába navigálják a rendszert – írja pénteki számában a Világgazdaság.

Ügyvezető – Uniós munkaviszony Kérdés

Magyar állampolgár 10 éve Nagy-Britanniában él, de megtartotta a magyar lakcímét. Kint van teljes munkaidős munkaviszonya. Magyar kft.-ben tag és ügyvezető is lett. Az ügyvezetést nem munkaviszonyban látja el, így társas vállalkozónak minősül. Jövedelmet nem vesz fel. Az szabályos, hogy a külföldi munkaviszonyra tekintettel nincs minimumjárulék-fizetés? Be kell adni T1041-est, úgy mint társas vállalkozó 36 órás munkaviszony mellett? A 08-as bevallásban szerepeltetni kell egy nullás M-es lapon? Mivel tudja igazolni ezt a külföldi munkaviszonyt? (Nagy-Britanniában ben nem ismerik az A1-es nyomtatványt.) Ha a kinti cég ügyvezetője leigazolja egy saját szerkesztésű levélben, az megfelelő? Köszönettel.

Brexit: a brit cégek többsége már most panaszkodik Cikk

A legnagyobb brit vállalatok zöme már érzi a Brexit negatív következményeit, és nagy többségük az üzleti környezet további romlására számít a ma közzétett legfrissebb felmérés szerint.

Itt a Brexit forgatókönyve: a britek nem maradnak az EU egységes belső piacának tagjai Cikk

Az Egyesült Királyság nem maradhat az Európai Unió egységes belső piacának tagja, miután kilépett az EU-ból – jelentette ki Theresa May, brit miniszterelnök a Lancaster House-ban, a brit kormány exkluzív londoni rendezvényközpontjában tartott beszédében. Ugyanakkor London "a lehető legnagyobb mértékű hozzáférést" kívánja elérni az uniós belső piachoz a brit EU-tagság megszűnése után.

Offenzíva a cégvezetők brutálisan magas fizetésével szemben Cikk

Több pontból álló intézkedési programot ismertet a héten a brit kormány az alkalmazotti átlagbéreket kirívó mértékben meghaladó vállalatvezetői fizetések ellen.

Jó hír a Nagy-Britanniában élő uniós állampolgároknak Cikk

Szombati brit sajtóértesülés szerint a már Nagy-Britanniában élő több millió külföldi EU-állampolgár a brit EU-tagság megszűnése után is az országban maradhat, mivel nem lenne jogalap kitoloncolásukhoz.

Brexit után: a britek kiválnak, a cégek adóznak? Cikk

Számos gazdasági előrejelzés látott napvilágot a 2016. június 23-ai brit uniós tagságról szóló referendum óta, azonban ezek mellett mindenképpen figyelmet érdemelnek a felmerülő adózási kérdések is. A PwC Magyarország Brexit szakértői csapata a kilépésből eredően már több potenciális adózási nehézséget, változást azonosított, például a járulékfizetéssel, az AEO-engedélyekkel (engedélyezett gazdálkodó) és az importáfa-fizetéssel kapcsolatban. A Brexitet körülvevő bizonytalanságból fakadó kérdések közül az egyik legfontosabb, mindenkit foglalkoztató alapkérdés, hogy az adóváltozások többletköltséget eredményeznek-e a cégeknek.

Mi lesz az EU-pénzekkel? A héten kiderül, mit javasol a Bizottság Cikk

A héten mutatja be javaslatát az Európai Bizottság a hétéves keretköltségvetés félidős felülvizsgálatáról. Az ambíciók részben a Brexit teremtette bizonytalanság és az egyhangúság követelménye miatt visszafogottak, és alapvetően a költségvetés mozgásterének bővítésére, továbbá a bennragadt, illetve plusz források EU-kasszában való megtartására irányulnak majd – értesült uniós forrásokból a BruxInfo.

Uniós munkavállalók jogai Nagy-Britanniában: Brüsszel cáfol Cikk

Az Európai Bizottság gyakorlatilag cáfolta hétfőn azokat a brit lapértesüléseket, melyek tudni vélték, hogy a februári EU-brit megállapodás az uniós munkavállalók bizonyos szociális jogainak korlátozásáról lehet a jövőbeni rendezés gerince.

Évekig tartó bizonytalanság, leminősítés vár Nagy-Britanniára Cikk

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Nagy-Britannia államadós-besorolásának kilátását a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva, hogy a kilépést pártolók győzelmével végződött EU-tagsági népszavazás után hosszasan elhúzódó bizonytalan időszak vár a brit gazdaságra.

Lehet kezdeni izgulni: kétesélyes a csütörtöki brit népszavazás Cikk

A közvélemény-kutatások hibahatáron belüli eltérést mutatnak, így bármilyen eredményt hozhat a csütörtöki brit függetlenségi népszavazás – jelentette ki David Cameron miniszterelnök. A pénzpiaci befektetők egyértelműen a maradásra számítanak, és a legtöbb fogadóiroda is szinte biztosra veszi, hogy a britek nem lépnek ki az unióból.

Vége a dőzsölésnek! Zárhatják a britek a családipótlék-pénzcsapot Cikk

Jogukban áll megtagadni a brit hatóságoknak, hogy családi támogatást fizessenek az európai uniós társállamokból érkezett munkavállalók nem Nagy-Britanniában élő gyerekei után – mondta ki keddi ítéletében az Európai Unió Bírósága.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó - csed összege

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Családtámogatási ellátás illetékesség meghatározása

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Adómentes vagy áfás?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink