188 találat a(z) Nagy-Britannia cimkére

Sztrájkolnak a britek a nyugdíjreform miatt Cikk

Csaknem 750 ezer brit közalkalmazott kezdett 24 órás sztrájkot csütörtökön, tiltakozva az állami alkalmazottak nyugdíjrendszerében tervezett kormányzati szigorítások miatt.

Mikor és mennyi pénzzel mennek nyugdíjba más országokban? Cikk

Mikor és milyen feltételek szerint mehetnek nyugdíjba más országokban? Körkép Európából és az Egyesült Államokból.

A britek rettegnek, hogy szegény nyugdíjasok leszenk Cikk

A jelenleg munkaképes korban lévő britek fele attól tart, hogy megtakarítások hiányában szegényebb lesz nyugdíjas korában, mint a szülei, a brit munkavállalók jelentős része azonban mégsem tesz semmit megtakarításainak gyarapítása érdekében - áll az HSBC bankcsoport csütörtökön Londonban ismertetett felmérésében.

Brit bankadó: 800 millió fonttal emelik az éves összeget Cikk

A bankadó, amelynek teljes mértékű érvényesítéséből a kormány hosszabb távon évi 2,5 milliárd font (800 milliárd forint) körüli költségvetési bevételt remél, már a tavaly májusi választásokon hatalomra került konzervatív-liberális koalíció első költségvetésében szerepelt. Az idei naptári évre a brit pénzügyi szférának azonban még csak csökkentett összeget, éves szinten összesen 1,7 milliárd fontot kellett volna befizetnie, abból a meggondolásból, hogy ez segíti a gyenge helyzetű bankok tőkehelyzetének megerősítését.

Adóemelés miatt kitiltott pénzügyminiszter Cikk

Nem szolgálják ki a brit pénzügyminisztert azok a brit pubok, amelyek csatlakoztak a szeszesitalok illetékének meredek emelése ellen kibontakozó országos tiltakozó kampányhoz.

Eltűnt a britek felének adózással kapcsolatos adata Cikk

Nyoma veszett Nagy-Britanniában két számítógépes adathordozó lemeznek, amelyeken a brit felnőtt lakosság felének minden adó- és bankszámla-adata rajta van; az eset miatt lemondott a királyi adó- és vámhivatal (HMRC) elnöke.

A brit kormány duplázza az örökösödési adó alsó értékhatárát Cikk

Két év alatt több mint a kétszeresére emeli a brit kormány az örökösödési adó alsó ingatlanérték-határát, közölte kedden a brit pénzügyminiszter. A múlt héten a konzervatív ellenzék ennél is nagyobb mértékű értékhatár-emelési terveket jelentett be.

Első helyen az áfacsalás Cikk

A vesztegetés, csalás egyre gyakoribb a brit üzleti világban - állítja a BDO Stoy Hayward intézet, amely a területen rendszeresen végez kutatásokat. Az ilyenekkel létrejött üzletek első félévi értékét Nagy-Britanniában 538 millió angolt fontra számolta ki, ez a tavalyi első félévi értéknél több mint 40 százalékkal nagyobb.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Polgári jogi társaság

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Németországi tankolás elszámolása itthon

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs