197 találat a(z) Nagy-Britannia cimkére

Adóparadicsomoknak írt levelet a brit miniszterelnök Cikk

Az adócsalás elleni harcban való együttműködésre szólította fel a brit fennhatóság alá tartozó, adóparadicsomnak tartott területeket David Cameron miniszterelnök.

Össztűz a brit munkaügyi miniszterre: szerinte heti 53 fontból meg lehet élni Cikk

Össztűz zúdult a brit munka- és nyugdíjügyi miniszterre, aki egy rádióinterjúban kijelentette, hogy szerinte heti 53 fontból (19 ezer forintból) ma Nagy-Britanniában meg lehet élni.

Brit milliomosokat vizsgál az adóhivatal Cikk

Adóhivatali vizsgálatra számíthatnak Nagy-Britanniában mindazok, akiknek ingatlan- és egyéb vagyona meghaladja az egymillió fontot (355 millió forint).

Csökkenni fog a brit szja-kulcs Cikk

Javított növekedési előrejelzés mellett a társasági és a legfelsőbb jövedelemadó-kulcsok csökkentését jelentette be a következő pénzügyi év költségvetési tervezetét ismertetve szerdán a konzervatív-liberális brit kormánykoalíció pénzügyminisztere.

"Szupergazdagokra" koncentrál a brit adóhatóság Cikk

Lecsap a brit kormány azokra a gazdagokra, akik különböző trükkökkel igyekeznek kibújni a rájuk érvényes legmagasabb adókulcs hatálya alól, és az ilyen esetek felderítésére több ezer új ellenőrt vesz fel az adóhivatal - közölte vasárnap a brit pénzügyminiszter-helyettes.

A tervezettnél 10 évvel korábban emelnék a nyugdíjkorhatárt a britek Cikk

Az eredeti tervekhez képest tíz évvel előbbre hozná a brit konzervatív-liberális kormány az állami nyugdíjra jogosító korhatár felemelését 67 évre, tekintettel a brit lakosság várható élettartamának gyors ütemű hosszabbodására.

Brit nyugdíjügyi miniszter: "újra kell gondolnunk későbbi életünket" Cikk

A mai 20 éveseknek szüleiknél kétszer nagyobb esélyük van arra, hogy elérik a 100 éves kort, ami válsággal fenyeget az idősek egészségügyi és jóléti ellátásában - közölték csütörtökön a brit munka- és nyugdíjügyi minisztérium illetékesei.

Elmaradt az adóhivatal figyelmeztetése a papírhiány miatt Cikk

Kifogyott a papírból a brit adóhivatal, ezért aztán több százezer lakosnak nem tud küldeni idejében az adóbefizetés esedékességére emlékeztető levelet.

Nyugdíjreform: így sztrájkolnak a britek Cikk

Közalkalmazottak tüntettek június 30-án a kormány nyugdíjügyi reformtervei ellen London belvárosában. Ezen a napon csaknem hétszázötvenezer brit közalkalmazott szüntette be a munkát huszonnégy órára az állami alkalmazottak nyugdíjrendszerében tervezett kormányzati szigorítások miatt. A sztrájk iskolákat, reptereket és bíróságokat is érintette.

Sztrájkolnak a britek a nyugdíjreform miatt Cikk

Csaknem 750 ezer brit közalkalmazott kezdett 24 órás sztrájkot csütörtökön, tiltakozva az állami alkalmazottak nyugdíjrendszerében tervezett kormányzati szigorítások miatt.

Mikor és mennyi pénzzel mennek nyugdíjba más országokban? Cikk

Mikor és milyen feltételek szerint mehetnek nyugdíjba más országokban? Körkép Európából és az Egyesült Államokból.

A britek rettegnek, hogy szegény nyugdíjasok leszenk Cikk

A jelenleg munkaképes korban lévő britek fele attól tart, hogy megtakarítások hiányában szegényebb lesz nyugdíjas korában, mint a szülei, a brit munkavállalók jelentős része azonban mégsem tesz semmit megtakarításainak gyarapítása érdekében - áll az HSBC bankcsoport csütörtökön Londonban ismertetett felmérésében.

Brit bankadó: 800 millió fonttal emelik az éves összeget Cikk

A bankadó, amelynek teljes mértékű érvényesítéséből a kormány hosszabb távon évi 2,5 milliárd font (800 milliárd forint) körüli költségvetési bevételt remél, már a tavaly májusi választásokon hatalomra került konzervatív-liberális koalíció első költségvetésében szerepelt. Az idei naptári évre a brit pénzügyi szférának azonban még csak csökkentett összeget, éves szinten összesen 1,7 milliárd fontot kellett volna befizetnie, abból a meggondolásból, hogy ez segíti a gyenge helyzetű bankok tőkehelyzetének megerősítését.

Adóemelés miatt kitiltott pénzügyminiszter Cikk

Nem szolgálják ki a brit pénzügyminisztert azok a brit pubok, amelyek csatlakoztak a szeszesitalok illetékének meredek emelése ellen kibontakozó országos tiltakozó kampányhoz.

Eltűnt a britek felének adózással kapcsolatos adata Cikk

Nyoma veszett Nagy-Britanniában két számítógépes adathordozó lemeznek, amelyeken a brit felnőtt lakosság felének minden adó- és bankszámla-adata rajta van; az eset miatt lemondott a királyi adó- és vámhivatal (HMRC) elnöke.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink