197 találat a(z) Nagy-Britannia cimkére

"Katasztrófa", ami Brexit-ügyben történik Cikk

Az Airbus európai repülőgépgyártó konzorcium alelnöke szerint "katasztrófa", amit a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) ügyében "a politika művel". Katherine Bennett, az Airbus nagy-britanniai részlegének vezetője a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában egyenes utalást tett arra, hogy az Airbus átgondolná jövőbeni nagy-britanniai beruházásait, ha nem lép életbe a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodás.

Svájccal írt alá kereskedelmi szerződést a brit kormány Cikk

Svájccal írt alá folytatólagossági kereskedelmi szerződést ma Liam Fox brit külkereskedelmi miniszter. A szerződés célja, hogy a két ország a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után is ugyanolyan feltételekkel kereskedhessen egymással, mint most.

Brexit: özönlenek a cégek Hollandiába Nagy-Britanniából Cikk

A Brexit miatt számos cég tette már át központját Nagy-Britanniából Hollandiába és idén tovább nőhet ezek száma – közölte a holland gazdasági minisztérium.

Turisztikai adót vezethet be Edinburgh, elsőként Nagy-Britanniában Cikk

Turisztikai adót vezethet be Edinburgh, elsőként Nagy-Britannia városai közül, hogy megpróbálja jobban kezelni a látogatók számának növekedésével járó hatásokat.

Brexit: aggódnak a brit vállalatvezetők, vészhelyzetre készülnek Cikk

A legfrissebb üzleti felmérés szerint a brit vállalati szektor vezetőinek több mint a háromnegyede kedvezőtlennek tartaná, ha a brit EU-tagság a kilépés (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás nélkül szűnne meg, és ennek elkerülése végett sok cégvezető akár az újabb népszavazás kiírását is pártolná.

Brexit: haladék a kiválásra? Cikk

A Brexit feltételrendszerét tartalmazó megállapodás előző napi brit alsóházi elutasítását követően az európai uniós politikusok a rendezetlen kiválás esélyeire figyelmeztetnek, és elképzelhetőnek tartják a brit európai uniós kiválás márciusra tervezett határidejének meghosszabbítását, ha ezt London kéri.

Brexit: nemet mondott a brit alsóház, bizalmatlansági szavazás May kormányával szemben Cikk

Elutasította a londoni alsóház a ma esti szavazáson Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépésének feltételeiről szóló megállapodást.

Gyakorlatoznak a britek a megállapodás nélküli Brexit esetére Cikk

Torlódáskezelési próbát tartottak ma a délkelet-angliai nagy kikötők környékén arra az esetre, ha a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodást nem sikerülne életbe léptetni, és ez komolyabb fennakadásokat okozna a nemzetközi áruszállításban.

Brexit: meggondolhatják magukat a britek, ha mégis az EU-ban maradnának Cikk

Szabadon és egyoldalúan visszavonhatja az európai uniós tagságának megszüntetésére vonatkozó szándékának korábbi bejelentését az Egyesült Királyság – döntött hétfőn az Európai Unió Bírósága.

Brexit: gyors döntés az EU-országok vezetőitől, mehetnek a britek Cikk

Jóváhagyták az unió 27 bennmaradó tagországának állam- és kormányfői az Egyesült Királyság kilépéséről szóló nyilatkozatot és a jövőbeli viszony kereteit meghatározó dokumentumot is – jelentette be a Twitteren Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

Fontos adózási és vámügyi dokumentumok a Brexit utáni időkre Cikk

Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépésével (Brexit) összefüggő különféle adózási és vámügyeket érintő dokumentumokat tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Új letelepedési és munkavállalási szabályok jöhetnek Nagy-Britanniában Cikk

A brit belügyminisztérium illetékese szerint ha nem sikerül megállapodásra jutni az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, akkor már jövőre, a brit kilépés márciusra várható időpontja után új szabályok lépnek életbe az akkor újonnan, letelepedési és munkavállalási szándékkal Nagy-Britanniába érkező EU-állampolgárok számára.

May: a Brexit feltételrendszere 95 százalékban elkészült Cikk

A brit miniszterelnök szerint az elmúlt néhány hétben elért előrelépések eredményeként 95 százalékban elkészült a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodás-tervezet, de egyetlen jelentős akadályozó tényezőként továbbra is megoldásra vár, hogy miként lehet garantáltan elkerülni az ellenőrzés visszaállítását Észak-Írország és az Ír Köztársaság határán.

Autóbérlés Londonban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az általam könyvelt cég autót bérelt Londonban. Az autó felvételének helye a londoni repülőtér volt, ez fel is van tüntetve a számlán. A számlát forintban állították ki és csak egy fizetendő összeg sor szerepel rajta, általános forgalmi adóra való hivatkozás nem. Szerepel még a számlán a bérbeadó és a bérbevevő cég összes adata és közösségi adószáma is. Tudomásom szerint azonban az autó rövidtávú bérlése esetén az áfatörvény 44. § (1) bekezdése értelmében a teljesítés helye az a hely, ahol az autót a bérbevevő birtokába adják. Így értelmezésem szerint az áfát a bérbeadónak kellett volna felszámítani. Kérdésem az, hogy ebben az esetben kell-e nekünk szerepeltetni a számlát az A60-as bevallásban, ha a bérbeadó semmit nem tüntetett fel a számlán, ami áfára vonatkozna? Bár véleményem szerint nem fordított áfás ez a tétel. Válaszukat előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel: Kaszab Éva

Theresa May: ha az EU-nak van más Brexit-javaslata, terjessze elő Cikk

A brit miniszterelnök szerint ha az Európai Uniónak aggályai vannak a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről London által előterjesztett javaslatcsomaggal kapcsolatban, vagy van ellenjavaslata, akkor a brit kormány szeretné, ha az EU illetékesei előállnának ezekkel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nem új lakóingatlan – beszerzések adólevonási joga

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfa-visszaigénylés elévülése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink