197 találat a(z) Nagy-Britannia cimkére

Brexit: megállapodás nélkül fejjel megy a falnak Nagy-Britannia Cikk

A Brit Iparszövetség (CBI) figyelmeztette Boris Johnson új brit miniszterelnök kormányát, hogy sem az Egyesült Királyság, sem az Európai Unió nincs felkészülve arra, hogy október 31-én, a Brexit jelenleg érvényes határnapján megállapodás nélkül szűnjön meg a brit európai uniós tagság.

Brexit: recessziót okozna Nagy-Britanniában a rendezetlen kilépés Cikk

A brit költségvetési hivatal szerint recesszióba süllyedne a brit gazdaság, ha Nagy-Britannia rendezetlen módon lép ki az Európai Unióból.

Betett a Brexit a brit munkaerőpiacnak, elmaradtak az uniós dolgozók Cikk

Minimálisra csökkent az újonnan érkező külföldi EU-munkaerő hozzájárulása a nagy-britanniai munkavállalói állomány bővüléséhez a brit EU-tagságról tartott népszavazás óta.

Sorsdöntő nap Brüsszelben: akár egy év halasztást kaphatnak a britek Cikk

Nagy többséggel jóváhagyta ma este a londoni alsóház, hogy Theresa May miniszterelnök az Európai Unió szerdai csúcsértekezletén kezdeményezze a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) további halasztását. A kormányzati indítványra 440, ellene 110 képviselő voksolt. May múlt pénteken a Brexit legfeljebb június 30-áig terjedő halasztását kérte Donald Tuskhoz, az Európai Tanács elnökéhez intézett levelében. Tusk szerint viszont a legfeljebb egy évig tartó, rugalmas határidejű Brexit-halasztás jobb kompromisszum lenne.

Fenyeget a Brexit réme: fontos tudnivalókra figyelmeztet a NAV Cikk

Tematikus tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépésének (Brexit) közeledtére történő felkészüléssel kapcsolatos, a NAV feladatkörét érintő legfontosabb tudnivalókról.

Diplomás gyed apának Kérdés

Udvözlöm! Angliâból hazaköltöztem a 6 hónapos kisgyerekemmel, és apaként gyed kérelmet adtam be, mivel a feleségem külföldi (EU-s) âllampolgár, így ő nem igényelhet semmit. A kérelem sajnos megakadt, mivel Magyarországon jelenleg mâsodâllâsom van csak, illetve külföldi munkavâllalâsból szârmazó jövedelmem. E104 formanyomtatvânyt kértek, amit Anglia magânszemélynek nem adhat ki, csak a magyarországi hivatal igényelheti, amit sajnos ők nem hajlandók megtenni, tőlem kérik. Szóval a kérdésem, hogy ezek alapjân hogyan kaphatok gyedet (diplomás gyedet). Köszönöm a vâlaszât.

Brexit: ismét nemet mondott a kilépési megállapodásra a londoni alsóház Cikk

Harmadszor is elutasította pénteken a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodást, bár az előző két elutasító szavazásnál jóval kisebb többséggel.

Rendezetlen Brexit: módosítani kellett a magyar törvényeket is Cikk

A Magyarországon dolgozó britek társadalombiztosítási és bevándorlási státuszát „kemény” Brexit esetén rendező átmeneti szabályokat tartalmazó törvénymódosítások biztosítják egyrészt, hogy a Brexit előtt szerzett társadalombiztosítási jogosultságok ne vesszenek el, másrészt rendezik a brit magánszemélyek Brexitet követő társadalombiztosítási helyzetét is – összegzi az OrinenTax.

Százezrek követelték az újabb népszavazást a Brexitről Cikk

Az utóbbi másfél évtized legnagyobb tömegtüntetése volt szombaton Londonban. A résztvevők a brit EU-tagságról szóló újabb népszavazás kiírását követelték.

Brexit: szorul a hurok a britek körül Cikk

Nem terjesztheti újból a ház elé a kormány a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodást "ugyanabban vagy jórészt ugyanabban" a formájában, amelyet a képviselők a múlt héten nagy többséggel már elutasítottak – határozott ma a londoni alsóház elnöke.

Brexit: kilépnek a britek valaha az EU-ból? Cikk

Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök szerint a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeit rögzítő megállapodás elfogadása nélkül Nagy-Britannia talán soha nem lép ki az Európai Unióból. Philip Hammond pénzügyminiszter szerint viszont most már "fizikailag lehetetlen" az is, hogy Nagy-Britannia a törvényben foglalt március végi határnapon kilépjen az EU-ból, és az sem biztos, hogy az alsóház a jövő héten újból szavaz a Brexit-megállapodásról.

Tilos lehet a gázfűtés 2025-től az új építésű házakban Nagy-Britanniában Cikk

Tilos lehet a gázfűtés 2025-től az új építésű házakban Nagy-Britanniában, a gáz főzőlapok azonban maradhatnak – számolt be a BBC hírportálja a brit pénzügyminiszter terveiről.

Ma újból szavazott az EU-tagság megszűnéséről a brit alsóház Cikk

Támogatta csütörtökön a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) elhalasztását célzó kormányzati beterjesztést.

Megint bukott a Brexit! Cikk

Majdnem százötven vokssal ismét leszavazta a brit parlament a Brexit-megállapodást – tudósít a hvg.hu.

Brexit: ilyen kihívásokra kell számítaniuk a cégeknek Cikk

A magyar cégek többsége elkerülhetőnek tartja, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót, ezért egyelőre nem készült fel a kilépés következményeire – mutat rá az EY közel 50 vállalati vezető körében végzett felmérése. A közelgő határidő miatt egyre nő az esélye az úgynevezett hard (megállapodás nélküli) Brexitnek, így a hazai szereplőknek minél előbb meg kell tenniük a szükséges lépéseket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink