188 találat a(z) Nagy-Britannia cimkére

Befagyasztanák a szociális juttatásokat a britek Cikk

Két évre be kell fagyasztani a munkaképes korú lakosságnak juttatott szociális ellátások összegét a brit államháztartás további konszolidációja érdekében - mondta hétfőn a brit pénzügyminiszter.

Szja-fizetés - külföldi munkáltató Kérdés

Átolvastuk a 2011. évi CXLIV. tv.14. cikkének erre vonatkozó részét, de nem érthető, hogy a mi esetünkben hol van a "gyakorolt munkaviszony". Angol állampolgár, angol munkaadónak dolgozik interneten keresztül, magyarorszagi lakosként. Minden Angliaban van: az elvégzendő munka, a cég, a kliensek, szerver, amin a munkát végzi, meg a telefonszáma is angol. Csak a személy van itt Magyarországon, és a nem céges, saját tulajdonú számítógeé. Ilyen esetben melyik országban kell szja-t fizetni? Több különböző véleményt kaptunk ezzel kapcsolatban, mert nem egyértelmű, hol van a munkavégzés helye. Előre is köszönöm a segítséget.

Brüsszel vizsgálja a külföldi munkavállalókra hozott brit intézkedéseket Cikk

A brit kormány intézkedéseinek tüzetes vizsgálatát ígérte szerdán Jonathan Todd, Andor László szóvivője, miután London alsó jövedelmi határt szabott ahhoz, hogy az országban dolgozók jogosulttá váljanak szociális ellátásra - írja a napi.hu.

Ettől függ a külföldi munkavállalók szociális ellátása a briteknél Cikk

Alsó jövedelmi határt szabott meg a brit kormány ahhoz, hogy a Nagy-Britanniában munkát vállaló külföldi EU-állampolgárok jogosulttá váljanak egy sor szociális juttatásra - közölte szerdán a brit munka- és nyugdíjügyi minisztérium.

Már a németek is vitáznak a bevándorló munkavállalókról Cikk

Nagy-Britannia után Németországban is vita indult a Európai Unió közép- és kelet-európai tagállamaiból bevándorló munkavállalók szociális juttatásairól a román és bolgár állampolgárok munkavállalási korlátozásainak január 1-jei megszűnése miatt. A bevándorlók szociális ellátásának szabályait Nagy-Britanniával ellentétben még nem szigorították, és a politikusokon kívül tekintélyes gazdasági és társadalmi szervezetek képviselői is megszólaltak a vitában, érvelve a munkaerő szabad mozgásának uniós alapelve mellett, illetve a bevándorlók megbélyegzése ellen.

"Választaniuk kell, hogy esznek-e vagy fűtenek" Cikk

Egyszeri különadót kellene kiróni az energiaszolgáltató brit magáncégekre, ha a legutóbb bejelentett meredek áremelések miatt az eddiginél is több lakossági fogyasztó szorulna állami segélyre a magas téli fűtésszámlák miatt - mondta Sir John Major volt brit miniszterelnök kedden.

Adóparadicsomoknak írt levelet a brit miniszterelnök Cikk

Az adócsalás elleni harcban való együttműködésre szólította fel a brit fennhatóság alá tartozó, adóparadicsomnak tartott területeket David Cameron miniszterelnök.

Össztűz a brit munkaügyi miniszterre: szerinte heti 53 fontból meg lehet élni Cikk

Össztűz zúdult a brit munka- és nyugdíjügyi miniszterre, aki egy rádióinterjúban kijelentette, hogy szerinte heti 53 fontból (19 ezer forintból) ma Nagy-Britanniában meg lehet élni.

Brit milliomosokat vizsgál az adóhivatal Cikk

Adóhivatali vizsgálatra számíthatnak Nagy-Britanniában mindazok, akiknek ingatlan- és egyéb vagyona meghaladja az egymillió fontot (355 millió forint).

Csökkenni fog a brit szja-kulcs Cikk

Javított növekedési előrejelzés mellett a társasági és a legfelsőbb jövedelemadó-kulcsok csökkentését jelentette be a következő pénzügyi év költségvetési tervezetét ismertetve szerdán a konzervatív-liberális brit kormánykoalíció pénzügyminisztere.

"Szupergazdagokra" koncentrál a brit adóhatóság Cikk

Lecsap a brit kormány azokra a gazdagokra, akik különböző trükkökkel igyekeznek kibújni a rájuk érvényes legmagasabb adókulcs hatálya alól, és az ilyen esetek felderítésére több ezer új ellenőrt vesz fel az adóhivatal - közölte vasárnap a brit pénzügyminiszter-helyettes.

A tervezettnél 10 évvel korábban emelnék a nyugdíjkorhatárt a britek Cikk

Az eredeti tervekhez képest tíz évvel előbbre hozná a brit konzervatív-liberális kormány az állami nyugdíjra jogosító korhatár felemelését 67 évre, tekintettel a brit lakosság várható élettartamának gyors ütemű hosszabbodására.

Brit nyugdíjügyi miniszter: "újra kell gondolnunk későbbi életünket" Cikk

A mai 20 éveseknek szüleiknél kétszer nagyobb esélyük van arra, hogy elérik a 100 éves kort, ami válsággal fenyeget az idősek egészségügyi és jóléti ellátásában - közölték csütörtökön a brit munka- és nyugdíjügyi minisztérium illetékesei.

Elmaradt az adóhivatal figyelmeztetése a papírhiány miatt Cikk

Kifogyott a papírból a brit adóhivatal, ezért aztán több százezer lakosnak nem tud küldeni idejében az adóbefizetés esedékességére emlékeztető levelet.

Nyugdíjreform: így sztrájkolnak a britek Cikk

Közalkalmazottak tüntettek június 30-án a kormány nyugdíjügyi reformtervei ellen London belvárosában. Ezen a napon csaknem hétszázötvenezer brit közalkalmazott szüntette be a munkát huszonnégy órára az állami alkalmazottak nyugdíjrendszerében tervezett kormányzati szigorítások miatt. A sztrájk iskolákat, reptereket és bíróságokat is érintette.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kedvezményezett átalakulás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Kkv-besorolás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Céltartalék követelésre

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs