197 találat a(z) Nagy-Britannia cimkére

Az angliai magyar munkavállalást is veszélyezteti a Brexit Cikk

Az Európai Unió társállamaiból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók alig néhány százaléka felelne meg a brit munkavállalói vízumelőírásoknak, ha Nagy-Britannia az EU-tagságról június 23-ára kiírt népszavazás eredményeként kilépne az unióból, és az EU-tagállamokra is kiterjesztené az unión kívüli országok állampolgáraira jelenleg érvényes vízumkövetelményeket – áll a Migration Observatory pénteken ismertetett elemzésben.

Súlyos veszteségeket okozhat Nagy-Britannia kilépése az unióból Cikk

Egyhavi átlagbérrel felérő gazdasági veszteséget okozhatna már rövid távon minden egyes brit háztartásra számolva a brit gazdaságnak a Brexit, vagyis Nagy-Britannia esetleges távozása az Európai Unióból – áll a fejlett ipari országok alkotta Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán Londonban ismertetett elemzésében.

Brexit: nincs köztes megoldás a német pénzügyminiszter szerint Cikk

A német pénzügyminiszter szerint nem lenne értelme a Brexitnek, vagyis Nagy-Britannia távozásának az Európai Unióból, ha az ország továbbra is részese akar maradni az EU egységes belső piacának.

Bekeményítene Ausztria is a külföldiek családi pótlék ügyében Cikk

Támogatná az Ausztriában dolgozó külföldiek családipótlék-juttatására vonatkozó szabályok szigorítását az osztrák kancellár – derül ki a Kronen Zeitung vasárnapi számának adott interjújából.

UTR adószámmal rendelkező számlázása Kérdés

Alvállalkozónk, akivel egy szakértői munkára kötöttünk szerződést Nagy-Britanniában, bejegyzett vállalkozó, de mint kiderült, csak úgynevezett UTR (Universal Tax Number) adószámmal rendelkező magánszemély (egyéni vállalkozó?), akinek "cégneve" is van. A munkát Magyarországon végzi el fizikailag (bank megbízónk részére belső informatikai rendszer kifejlesztése, projektmenedzsment-támogatás). Befogadhatjuk-e a számláját, ha csak ezzel az úgynevezett UTR-számmal rendelkező "cég" neve alatt állítja ki, vagy meg kell követelni a közösségi adószám létét? Milyen feltételekkel számlázhat áfamentesen, mint EU-n belüli szolgáltatásnyújtás a fenti körülményeket figyelembe véve?

Megvágná az EU-s bevándorlókat a brit kormány Cikk

A jelenlegi brit kormány reformtervei szerint az Európai Unió társállamaiból érkező munkavállalók több mint kétszer annyi hozzájárulást fizetnek majd be a brit szociális ellátórendszer kasszájába, mielőtt hozzáférhetnek a jóléti juttatásokhoz, mint amennyit a jelenlegi szabályok alapján már érkezésük pillanatában igényelhetnek – jelezte a brit miniszterelnök.

Súlyos hibák a Tesconál Cikk

Bűnügyi eljárás indult szerdán Nagy-Britanniában a Tesco - a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat - ellen, miután a cégnél hatalmas mértékű, negyedmilliárd fontot meghaladó eredménykalkulációs hiba derült ki.

Brit sorompó a külföldi munkavállalók előtt: megszólalt a kancellár és az EU-biztos Cikk

Sem Angela Merkel német kancellár, sem Andor László illetékes EU-biztos nem támogatja az Európai Unión belüli szabad munkaerőmozgás korlátozását célzó brit követeléseket - írta a The Sunday Times.

A britek továbbra is korlátoznák a külföldiek munkavállalását Cikk

Nagy-Britannia akkor maradhat továbbra is az Európai Unió tagja, ha korlátozhatja az EU-társállamokból érkező munkavállalók bevándorlását - mondta a brit munkaügyi miniszter.

Befagyasztanák a szociális juttatásokat a britek Cikk

Két évre be kell fagyasztani a munkaképes korú lakosságnak juttatott szociális ellátások összegét a brit államháztartás további konszolidációja érdekében - mondta hétfőn a brit pénzügyminiszter.

Szja-fizetés - külföldi munkáltató Kérdés

Átolvastuk a 2011. évi CXLIV. tv.14. cikkének erre vonatkozó részét, de nem érthető, hogy a mi esetünkben hol van a "gyakorolt munkaviszony". Angol állampolgár, angol munkaadónak dolgozik interneten keresztül, magyarorszagi lakosként. Minden Angliaban van: az elvégzendő munka, a cég, a kliensek, szerver, amin a munkát végzi, meg a telefonszáma is angol. Csak a személy van itt Magyarországon, és a nem céges, saját tulajdonú számítógeé. Ilyen esetben melyik országban kell szja-t fizetni? Több különböző véleményt kaptunk ezzel kapcsolatban, mert nem egyértelmű, hol van a munkavégzés helye. Előre is köszönöm a segítséget.

Brüsszel vizsgálja a külföldi munkavállalókra hozott brit intézkedéseket Cikk

A brit kormány intézkedéseinek tüzetes vizsgálatát ígérte szerdán Jonathan Todd, Andor László szóvivője, miután London alsó jövedelmi határt szabott ahhoz, hogy az országban dolgozók jogosulttá váljanak szociális ellátásra - írja a napi.hu.

Ettől függ a külföldi munkavállalók szociális ellátása a briteknél Cikk

Alsó jövedelmi határt szabott meg a brit kormány ahhoz, hogy a Nagy-Britanniában munkát vállaló külföldi EU-állampolgárok jogosulttá váljanak egy sor szociális juttatásra - közölte szerdán a brit munka- és nyugdíjügyi minisztérium.

Már a németek is vitáznak a bevándorló munkavállalókról Cikk

Nagy-Britannia után Németországban is vita indult a Európai Unió közép- és kelet-európai tagállamaiból bevándorló munkavállalók szociális juttatásairól a román és bolgár állampolgárok munkavállalási korlátozásainak január 1-jei megszűnése miatt. A bevándorlók szociális ellátásának szabályait Nagy-Britanniával ellentétben még nem szigorították, és a politikusokon kívül tekintélyes gazdasági és társadalmi szervezetek képviselői is megszólaltak a vitában, érvelve a munkaerő szabad mozgásának uniós alapelve mellett, illetve a bevándorlók megbélyegzése ellen.

"Választaniuk kell, hogy esznek-e vagy fűtenek" Cikk

Egyszeri különadót kellene kiróni az energiaszolgáltató brit magáncégekre, ha a legutóbb bejelentett meredek áremelések miatt az eddiginél is több lakossági fogyasztó szorulna állami segélyre a magas téli fűtésszámlák miatt - mondta Sir John Major volt brit miniszterelnök kedden.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Elmaradt szállásfoglalások számlázása

Bunna Erika

adótanácsadó

Csoportos jóváíró számla könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink