197 találat a(z) Nagy-Britannia cimkére

Postások százait ítélték el ártatlanul, most külön törvénnyel orvosolnák a botrányt Cikk

Külön törvénnyel soron kívüli jogorvoslatot nyújt a brit kormány annak a több száz volt postahivatali vezetőnek, akiket az elmúlt években a cég által alkalmazott hibás könyvelési szoftver adatai alapján ártatlanul elítéltek. Az ügy példátlan igazságszolgáltatási botránnyá fajult.

Angol vs. magyar? Kérdés

Engedélyezték a kitermelés elkezdését a legnagyobb brit tengeri olajmezőn Cikk

Engedélyezte szerdán a brit szakhatóság a legnagyobb, művelés alatt még nem álló brit tengeri nyersolaj-lelőhely kiaknázását.

Örökbefogadott és hasznosított telefonfülkék Cikk

További mintegy ezer piros telefonfülkét bocsátanak társadalmi hasznosításra Nagy-Britanniában, mivel egyre kevesebben veszik igénybe őket telefonálásra.

Saját cég külföldön, munkavégzés Magyarországról: hol adózik a magánszemély jövedelme? Cikk

Magyarországon élő adózónak Angliában bejegyzett cége van, angliai címmel (ami tulajdonképpen a kinti könyvelő címe), angliai cégeknek nyújt szakértői szolgáltatást, amin keresztül a magánszemély fizetést, valamint osztalékot kap angliai bankszámlájára. Magyarországon vagy Angliában kell-e adóznia? Ha home office-ban dolgozik Magyarországról angliai cégeknek (nem saját cégnek), teljes munkaidőben, alkalmazottként, szintén angliai címet és angliai bankszámlát használva, akkor hol kell adót fizetnie, ha egyik esetben sem tölt pár napnál többet Angliában? – kérdezte olvasónk. Horváthné Szabó Beáta adószakértő válaszolt.

Új mentőövbe kapaszkodik Nagy-Britannia a Brexit után Cikk

Nagy-Britannia hivatalosan csatlakozott az Átfogó és Előremutató Csendes-óceáni Partnerség (CPTPP) nevű szabadkereskedelmi szerveződéshez. A brit belépést véglegesítő jegyzőkönyvet vasárnap írta alá Kemi Badenoch üzleti és kereskedelmi miniszter.

London polgármestere: szavazhassanak a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok a brit parlamenti választásokon Cikk

London polgármestere szerint a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgároknak meg kell adni a jogot arra, hogy szavazhassanak a brit parlamenti választásokon – közölte az MTI.

Szerencsejátékká nyilvánítanák a kriptovaluta-tranzakciókat Nagy-Britanniában Cikk

Pénzügyi szolgáltatás helyett szerencsejátéknak kellene nyilvánítani a kriptovaluták forgalmazását a londoni alsóház pénzügyi bizottságának szerdán bemutatott jelentése szerint.

Stabilra javította Nagy-Britannia államadós-osztályzatának kilátását az S&P Cikk

Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról Nagy-Britannia „AA/A-1 plusz” szintű államadós-osztályzatának kilátását az S&P Global Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ezzel egy időben megerősítette a brit besorolásokat – közölte az MTI.

Brexit: több mint 300 ezer munkavállaló hiányzik a brit gazdaságból Cikk

Több mint 300 ezer munkavállaló hiányzik a brit gazdaságból amiatt, hogy Nagy-Britannia kilépett az EU-ból, és megszüntette az uniós állampolgárok korábbi szabad letelepedési és munkavállalási jogosultságát – áll két tekintélyes londoni elemzőműhely frissen összeállított közös tanulmányában.

Harmadik országbeli magánszemélynek fuvardíj Kérdés

18 ezer munkahelyet szüntet meg az Amazon Cikk

Az Amazon.com Inc., a világ legnagyobb online kiskereskedője globálisan 18 ezer munkahelyet szüntet meg a kedvezőtlen gazdasági helyzetre hivatkozva – jelentette be a cég csütörtökön. A most bejelentett létszámcsökkentés az eddigi legnagyobb az amerikai technológiai szektoron belül.

Vasutassztrájk Nagy-Britanniában Cikk

2023. január 3-ától a brit vasúti, tengerhajózási és szállítási dolgozókat tömörítő RMT Szakszervezet újabb 48 órás sztrájkot tart, a vasúti járatok csaknem 75 százalékát törölni kellett.

Szolgáltatás nyújtása harmadik országba Kérdés

Magyarországi járatokat is érinthet a határrendészeti dolgozók sztrájkja a brit reptereken Cikk

Újabb többnapos sztrájkot kezdtek szerdán több nagy brit repülőtéren a határrendészeti dolgozók, miután a kormány továbbra sem teljesítette béremelési követelésüket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adómentes vagy áfás?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Nem új lakóingatlan – beszerzések adólevonási joga

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink