230 találat a(z) Munka Törvénykönyve cimkére

A kollektív szerződéssel gyakorolnának nyomást a munkáltatók Cikk

A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket - írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

NGM: mégsem csökken a szabadság és nem lesz terhességi teszt sem Cikk

A kormány rövidesen benyújtja az Országgyűlésnek az új Munka Törvénykönyvéről (Mt.) szóló törvényjavaslatot - tájékoztat közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. A törvénykönyvhöz több mint 300 javaslat érkezett, ezek jelentős része be is került a javaslatba.

A kormány elfogadta az új Munka törvénykönyve tervezetét Cikk

A kormány szerdán elfogadta az új Munka törvénykönyve (Mt.) tervezetét, amely egyértelműen javítja a versenyképességet, és helyzetbe hozza a kis- és közepes vállalkozásokat - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtöki tájékoztatóján Budapesten.

Nyilvánvaló hadüzenet: szakszervezetek jogfosztása az Mt.-tervezetben Cikk

A jelenleg hatályos Munka törvénykönyve kizárólag a szakszervezeteket jogosítja fel a munkavállalói érdekképviselet ellátásával. Ehhez biztosítja a megfelelő jogi eszközöket is. Ezen változtatna a kormány által hivatalosan fel nem vállalt, de hallgatólagosan támogatott új Mt.-s tervezet.

Orbán: a kormány elképzeléseit szeptember 28-án véglegesíti Cikk

Munkaközpontú Munka törvénykönyvére van szükség, amely megvédi a munkahelyeket, segíti az újak létrejöttét, védelmet biztosít a munkavállalóknak, és hozzásegít ahhoz, hogy a munka felértékelődjön, a fizikai munkát megbecsüljék az országban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel folytatott egyeztetést követően újságíróknak.

Munka törvénykönyve: lázas egyeztetés folyik Cikk

Jól haladnak az egyeztetések az új Munka törvénykönyvéről (Mt.), amelyről a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán folytatta a tárgyalást a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel - mondta Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a szerdai megbeszélés után. Az MSZOSZ elnöke szerint a törvénytervezetet meg kell vitatni az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban is.

"Ne tovább!" - szakszervezeti demonstráció a Kossuth téren Cikk

Demonstrációt tartnak ma a Kossuth téren, ezzel a négy szakszervezet tiltakozik a kormány elmúlt egy évben hozott, a munkavállalókat érintő intézkedései, és a készülő új Munka törvénykönyve (Mtk.) ellen.

Az MSZP négymillió munkavállaló szabadságáért aggódik Cikk

Az MSZP szerint a munkavállalók döntő többségének kevesebb bérért kell majd többet dolgoznia a munka törvénykönyve új koncepciójának életbe lépése után.

Élet az új munkaügyi törvény után: kevesebb pénz, több munka? Cikk

Az Adózóna egy cikk erejéig másik időzónába kerül: kísérletet teszünk rá, hogy leírjuk egy bérből és fizetésből élő család helyzetét, az új Munka törvénykönyve-tervezetének hatályba lépése után. Korántsem sci-fi: kis magyar munkavállalói valóság.

A vállalkozások az adótörvények tisztázására várnak Cikk

A vállalatok a készülő jogszabályi változások miatt kivárnak a létszám-, illetve bérfejlesztési tervekkel. Ebben csak megerősíti őket a gazdasági környezet romlása, ami visszafoghatja a munkaerőpiac hagyományos őszi felfutását - írja a hétfői Napi Gazdaság.

Új Munka törvénykönyve: a szabadságmegváltás és a prémium szabályait is rögzíteni kell Cikk

A szabadság megváltásának lehetőségét, valamint a prémium, jutalom és bónusz szabályait is rögzíteni kell az új Munka törvénykönyvében (Mt.) a BDO Magyarország Tanácsadó Kft. szerint.

A Munka törvénykönyvéről és a 2012-es adótörvényekről is egyeztetnének a szakszervezetek Cikk

A szakszervezetek folytatni szeretnék az egyeztetéseket az új Munka törvénykönyvéről a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM), a kormánnyal és a munkáltatókkal - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet négy szakszervezet tartott kedden Budapesten.

Munka törvénykönyve: vészforgatókönyv az egészségügyre? Cikk

Hatalmas felháborodást váltott ki az egészségügyben dolgozók körében, hogy a Munka törvénykönyvének tervezett módosítása szerint csökkentenék az éjszakai és megszüntetnék a délutáni műszakpótlékot. Emellett nem csak a szándékos, hanem a gondatlan szakmai károkozásért is a dolgozókat terhelné a felelősség.

Munka törvénykönyve: kifogás van, változás nem biztos Cikk

Az új Munka törvénykönyvének tervezetéhez érkező írásos javaslatok, a munkaadókkal és munkavállalókkal történő találkozók és kormánypárti nyilatkozatok után már látszik: hangsúlyos pontokon módosul az anyag. Több kifogásolt elemben azonban nem várható változás, és új javaslatok is vannak.

Eddig ismeretlen szabályok az új Munka törvénykönyvében Cikk

A kormány nem hivatalos, új Munka törvénykönyv-tervezete több olyan újdonságot is tartalmaz, ami az eddigi munkajogi szabályzásban ismeretlen volt. Bevezeti az úgynevezett „munkavégzés behívás alapján” jogintézményét. Mi vár a munkavállalókra?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkaviszony melletti egyéni vállalkozó GYES-en

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs