239 találat a(z) Munka Törvénykönyve cimkére

Az NGM szerint többen dolgozhatnak legálisan jövőre Cikk

A következő év a foglalkoztatás szempontjából is nehéz év lesz Magyarországon, de továbbra is cél, hogy 2020-ra egymillió új, adózó munkahely jöjjön létre az országban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

A munkaerő-kölcsönzés bővítésére készülnek a cégek Cikk

A magyarországi cégek jelentős hányada készül növelni kölcsönzött munkavállalóinak arányát, mert szerintük így jobban biztosítható a rugalmasság a válság idején - derül ki a Work Force Személyzeti Tanácsadó és Szolgáltató Kft. legfrissebb felméréséből, amelyet saját ügyfelei - főként a gyártás és termelés területén működő kis-, közép- és multinacionális vállalatok - körében végzett.

Név szerint szavaztak: elfogadták az új Munka törvénykönyvét Cikk

Elfogadta az Országgyűlés az új munka törvénykönyvéről szóló törvényjavaslatot, amelynek rendelkezései 2012. július 1-jén lépnek hatályba.

LMP az új Munka törvénykönyvéről: sokkal többen fognak sokkal kevesebbért dolgozni. Cikk

Az LMP véleménye szerint az új Munka törvénykönyvével a kormány "olcsó bérrabszolgákat kíván a magyar munkavállalókból csinálni" - mondta keddi, parlamenti sajtótájékoztatóján Kaufer Virág.

Alighogy megállapodtak a felek, máris bírálják az új Munka törvénykönyvét Cikk

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) elfogadhatatlannak és érthetetlennek tartja, hogy a kormánnyal, a Munka törvénykönyve egyes részéről kötött megállapodáshoz más szakszervezeti konföderációhoz tartozó kollégáik a nevüket adták. Hangsúlyozzák, hogy a megállapodás jelenlegi állapotában nem bírja a magyar szakszervezeti mozgalom egészének támogatását és egyetértését.

Pont került a Munka Törvénykönyvére Cikk

Megállapodást kötött az új Munka törvénykönyvének a kollektív munkavállalói jogokra és a munkaviszonyra vonatkozó részéről a kormány a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Munka törvénykönyve: Matolcsy egyeztet a szakszervezetekkel Cikk

A nemzetgazdagsági miniszter felkérést kapott a kormány részéről, hogy még ezen a héten a jusson megállapodásra a Munka törvénykönyve kapcsán a szakszervezetekkel kapcsolatban - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón.

Lezárták a Munka törvénykönyvének részletes vitáját Cikk

A Munka törvénykönyvéről szóló részletes vita lezárásáról döntött az Országgyűlés kedden dél előtt. A hétfői napirend részét képező vita éjszaka kezdődött, és ellenzéki indítványa az volt, a Ház a csaknem hétszáz módosító javaslatot ne összevontan, hanem hozzávetőleg száz vitaszakaszban tárgyalják. Ebből reggelig egy ért véget.

A kormány kiáll az új Munka törvénykönyve mellett Cikk

A kormány határozott és eltökélt eredeti céljainak végrehajtásában, és fenn kívánja tartani az új Munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját - közölte a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a LIGA Szakszervezetek országos demonstrációjával kapcsolatban.

A kollektív szerződéssel gyakorolnának nyomást a munkáltatók Cikk

A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket - írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

NGM: mégsem csökken a szabadság és nem lesz terhességi teszt sem Cikk

A kormány rövidesen benyújtja az Országgyűlésnek az új Munka Törvénykönyvéről (Mt.) szóló törvényjavaslatot - tájékoztat közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. A törvénykönyvhöz több mint 300 javaslat érkezett, ezek jelentős része be is került a javaslatba.

A kormány elfogadta az új Munka törvénykönyve tervezetét Cikk

A kormány szerdán elfogadta az új Munka törvénykönyve (Mt.) tervezetét, amely egyértelműen javítja a versenyképességet, és helyzetbe hozza a kis- és közepes vállalkozásokat - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtöki tájékoztatóján Budapesten.

Nyilvánvaló hadüzenet: szakszervezetek jogfosztása az Mt.-tervezetben Cikk

A jelenleg hatályos Munka törvénykönyve kizárólag a szakszervezeteket jogosítja fel a munkavállalói érdekképviselet ellátásával. Ehhez biztosítja a megfelelő jogi eszközöket is. Ezen változtatna a kormány által hivatalosan fel nem vállalt, de hallgatólagosan támogatott új Mt.-s tervezet.

Orbán: a kormány elképzeléseit szeptember 28-án véglegesíti Cikk

Munkaközpontú Munka törvénykönyvére van szükség, amely megvédi a munkahelyeket, segíti az újak létrejöttét, védelmet biztosít a munkavállalóknak, és hozzásegít ahhoz, hogy a munka felértékelődjön, a fizikai munkát megbecsüljék az országban - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel folytatott egyeztetést követően újságíróknak.

Munka törvénykönyve: lázas egyeztetés folyik Cikk

Jól haladnak az egyeztetések az új Munka törvénykönyvéről (Mt.), amelyről a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán folytatta a tárgyalást a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel - mondta Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a szerdai megbeszélés után. Az MSZOSZ elnöke szerint a törvénytervezetet meg kell vitatni az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kisgyermekes munkavállaló munkaidőbeosztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Új katatörvény a bt. beltagjára vonatkozóan

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kifogásolható-e ez az adózói magatartás?

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs