414 találat a(z) Európai Bizottság cimkére

Tíz évvel meghosszabbítaná a glifozát engedélyét az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság a glifozát tartalmú növényvédő szerek Európai Unión belüli használati engedélyének tízéves meghosszabbítását javasolja – tájékoztatott Stefan de Keersmaecker, a brüsszeli testület illetékes szóvivője szerdán.

Napelemesek, figyelem! Újratárgyalja a minisztérium a feltételeket az Európai Bizottsággal Cikk

Ismét összeültek az Energiaügyi Minisztérium (EM) és a napelemes szervezetek képviselői – tudatta a minisztérium közösségi oldalán.

Szállítások Oroszországba és Belaruszba – fokozott átvilágítási intézkedésekre hívja fel a figyelmet az adóhatóság Cikk

Az Európai Bizottság gazdasági szereplőknek szóló, az orosz-ukrán háború miatt elrendelt szankciók megkerülésének megakadályozását célzó, angol nyelvű útmutatót adott ki. Az Oroszországba és Belaruszba irányuló szállításoknál javasoljuk az ebben foglaltak figyelembevételét – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Női kvóták: 2026 júniusában jár le a határidő Cikk

Az Európai Bizottság irányelve szerint 2026 júniusáig valamennyi tőzsdén jegyzett uniós nagyvállalatnál tíz vezetőből legalább négynek női döntéshozónak kell lennie a nem ügyvezetői tanácsokban, és az összes tanácsban is el kell érniük a 33 százalékot írja közleményében az EY.

Adóteher-csökkentési javaslatok az Európai Bizottságtól Cikk

A kis- és középvállalkozások (kkv-k) hosszú távú versenyképességének javítását és a határokon átnyúló tevékenységet végző vállalkozások adóterheinek könnyítését szolgáló javaslatokat mutatott be az Európai Bizottság.

3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be Magyarország az Európai Bizottsághoz Cikk

Magyarország 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be az Európai Bizottsághoz a helyreállítási alap (RRF) hitelrészéből; a dokumentumokat csütörtökön, határidőre eljuttatják a bizottsághoz – mondta a területfejlesztési miniszter újságíróknak egy csütörtöki budapesti rendezvényen.

Romlott a gazdasági hangulat az EU-ban és az euróövezetben Cikk

Augusztusban a vártnál nagyobb mértékben romlott a gazdasági hangulatindex az euróövezetben – derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának (DG ECFIN) szerdán ismertetett felméréséből.

Komoly adóváltozás jöhet a cégeknek, már most érdemes felkészülni rá Cikk

Alapjaiban reformálná meg az áfaszabályokat az Európai Bizottság egy javaslatcsomagja, mely a digitális korra való felkészülést és az uniós áfa szabályok korszerűsítését célozza. A tervezett változások több területet érintenének, többek között módosítanák, illetve megszüntetnék a vevői készlet egyszerűsítésének jelenlegi rendszerét – írja a Deloitte sajtóközleményében.

Deloitte: jelentős változások jöhetnek a számlázásban Cikk

Az Európai Bizottság számára is világossá vált, hogy az utóbbi évek piaci viszonyainak változásai miatt szükségessé vált a jelenlegi uniós áfaszabályok egyszerűsítése és korszerűsítése. Az erre kidolgozott javaslatcsomag több területet is érint, többek között a számlakiállítás és elektronikus számlázás terén, amely a hazai adózók jelentős részére számottevő változást hozhat, kötelező lesz például az elektronikus számlázás és jelentősen lerövidül a kötelező számlakiállítási határidő is – írja sajtóközleményében a Deloitte.

Nem tetszik az EU-nak, ahogy a Microsoft értékesíti a Teams platformot Cikk

Az Európai Bizottság (EB) vizsgálatot indított annak értékelésére, hogy a Microsoft sért-e uniós versenyszabályokat azzal, hogy a Teams nevű kommunikációs termékét az Office 365 és a Microsoft 365 üzleti szoftvercsomagokhoz kapcsolja vagy azokkal egy csomagban értékesíti – tájékoztatott a brüsszeli testület.

Számlát nyújtott be a magyar kormány az Európai Bizottságnak 238 millió euróról – újabb akkumulátorgyár épül Cikk

A kormány 238 millió eurós számlát küldött ki Brüsszelnek, és bízik abban, hogy minél előbb teljesülnek az átutalások – közölte a mai kormányinfón Gulyás Gergely kormányszóvivő a hvg.hu tudósítása szerint.

Közzétette éves jogállamisági jelentését az Európai Bizottság Cikk

Brüsszelben az Európai Bizottság közzétette éves jogállamisági jelentését. Ez négy szempont alapján elemzi valamennyi tagállam helyzetét. Magyarországon tapasztaltak némi előrelépést, de sok még a tennivaló – írja a hvg.hu.

Az EU egyszerűsítené az adatvédelmi szabályokat a határon átnyúló ügyek esetében Cikk

Az Európai Bizottság új jogszabályt javasolt kedden az adatvédelmi hatóságok közötti együttműködés egyszerűsítésére az általános adatvédelmi rendelet határokon átnyúló ügyekben történő érvényesítése során.

EB-javaslat a készpénzhasználat támogatására és digitális euró keretrendszerének kidolgozására Cikk

Az Európai Bizottság szerdán javaslatot terjesztett elő a készpénzhasználat hosszú távú biztosítására, valamint az euró új digitális formájának kidolgozására.

1,5 milliárd eurós támogatás Ukrajnának az EU-tól Cikk

Az Európai Bizottság csütörtökön 1,5 milliárd euró támogatást folyósított Ukrajna számára, a 18 milliárd eurós makroszintű pénzügyi segélycsomag (MFA+) további részleteként – közölte a brüsszeli testület.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EMVA Alapból finanszírozott támogatás számviteli nyilvántartása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1