432 találat a(z) Európai Bizottság cimkére

Visszaélt erőfölényével az amerikai élelmiszergyártó: gigabírságot kapott az EU-tól Cikk

Az Európai Bizottság 337,5 millió eurós (mintegy 135 milliárd forint) bírságot szabott ki a Mondelez amerikai élelmiszergyártó nemzetközi nagyvállalatra, amiért az uniós versenyszabályokat megsértve korlátozta a különböző csokoládé-, keksz- és kávétermékek kereskedelmét a tagállamok között – tájékoztatott az uniós bizottság csütörtökön.

Az Európai Bizottság eljárást indított a Meta ellen Cikk

Az Európai Bizottság eljárást indított a Meta ellen annak megállapítására, hogy a közösségi platformokat üzemeltető vállalat a Facebook és az Instagram szolgáltatásai esetében megszegte-e a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabály (DSA) kiskorúak védelmére vonatkozó fejezeteit – közölte a brüsszeli testület csütörtökön.

Az Európai Bizottság és a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok húsz légitársaság ellen indítottak eljárást Cikk

Az Európai Bizottság és a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok húsz légitársaság ellen indítottak eljárást megtévesztő „zöldre festési” gyakorlat miatt – közölte kedden a brüsszeli testület.

A gázárak csökkenésére számít az EU Cikk

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ma, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elmondott beszédében.

EU-irányelv szüntetné meg a nemek közötti bérkülönbséget Cikk

A bérek átláthatóságáról szóló európai uniós irányelv hamarosan részletes jelentésre kötelezi a közép- és nagyvállalatokat a női és a férfi dolgozóik fizetéséről. Az Európai Bizottság döntése értelmében a kikért adatok alapján akár bírósági pert is indíthatnak majd a hátrányosan érintett alkalmazottak – hívja fel a figyelmet az EY. A tanácsadócég kollégái arra ösztönzik a társaságokat, hogy minél hamarabb világítsák át a szervezetüket, és szükség esetén tegyék meg a bérszakadék megszüntetéséhez vezető lépéséket.

Vizsgálatot indított kínai tulajdonú napelemgyártókkal szemben az EU Cikk

Az Európai Bizottság szubvencióellenes vizsgálatot indított kínai tulajdonú napenergia-ipari vállalatok ellen – jelentette be a brüsszeli testület szerdán.

Új határidő a karbonvám adatszolgáltatásra Cikk

A 2023. negyedik negyedévére vonatkozó karbonvám adatszolgáltatási kötelezettségnek 2024. január 31-éig kellett eleget tenni – emlékeztet az EY annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság ismételten új határidőt szabott meg a teljesítésre.

Romlott a gazdasági hangulat az EU-ban és az euróövezetben februárban Cikk

Romlott a gazdasági hangulatindex az euróövezetben és az Európai Unióban februárban – derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának (DG ECFIN) szerdán ismertetett felméréséből.

Pénz állt a házhoz: az EU átutalta a korábban blokkolt források első részét Cikk

Az Európai Bizottság január 2-án átutalta a korábban blokkolt 2021–2027-es kohéziós források első részét, 445 millió eurót. Ezzel elindulhat az új fejlesztési időszak operatív programjainak uniós refinanszírozása, írja a kormány.hu.

Elhunyt Jacques Delors, az Európai Bizottság egykori elnöke Cikk

Kilencvennyolc éves korában elhunyt szerdán Jacques Delors, az Európai Bizottság egykori elnöke – közölte a lánya, Martine Aubry az AFP francia hírügynökséggel.

4 milliárd eurós keretet nyitott meg az Innovációs Alap nettó zéró kibocsátás támogatására Cikk

2024. április 9-ig nyújthatóak be pályázatok az Európai Bizottság által az Innovációs Alap keretében kiírt rekordösszegű, 4 milliárd eurós keretösszegű felhívásra – írja hírlevelében a PwC.

Az EU szigorúan veszi az unión kívüli állami támogatásokat Cikk

A belső piacot torzító külföldi támogatásokról szóló uniós rendelet (FSR) értelmében a vállalatoknak előzetesen be kell jelenteniük az Európai Bizottsághoz bizonyos cégfelvásárlásokat, egyesüléseket, illetve egyes nagy értékű közbeszerzéseket, ha az ezekben érintett vállalkozáscsoportok unión kívüli országtól kaptak pénzügyi hozzájárulást – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie ügyvédi iroda. A bejelentés összeállítása, az ehhez szükséges információk összegyűjtése nagy adminisztratív terhet jelenthet a cégeknek, elmulasztása esetén pedig a bírság a vállalkozáscsoport világszintű árbevételének 10 százalékát is elérheti.

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Magyarország helyreállítási tervét kiegészítő, 4,6 milliárd euró értékű REPowerEU-fejezetet Cikk

Az Európai Bizottság csütörtökön jóváhagyta Magyarország módosított, a megfizethetőbb, biztonságosabb és fenntarthatóbb energiaellátást célzó, 4,6 milliárd euró (mintegy 1800 milliárd forint) értékű REPowerEU-fejezettel kiegészített helyreállítási tervét.

Információt kért az Amazontól az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság szerdán információkérés céljából megkeresést küldött az Amazon online kereskedelmi platformnak, felkérve az óriáscéget, hogy adjon további tájékoztatást arról: milyen intézkedéseket hozott a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az illegális termékek terjesztésére és az alapvető jogok védelmére.

Az Európai Bizottság információt kér az Ali Expressztől Cikk

Az Európai Bizottság hétfőn információkérésre vonatkozó megkeresést küldött az Ali Express online kereskedelmi platformnak, felkérve az óriáscéget, hogy adjon tájékoztatást arról, milyen intézkedéseket hozott a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az illegális termékek, például hamisított gyógyszerek online terjesztésére – közölte a brüsszeli testület.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Taós fejlesztési tartalék

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink