1345 találat a(z) EU cimkére

Import láncügylet, áfa Kérdés

Áfa, harmadik ország. A vevő kanadai illetőségű, a fizikai teljesítés az EU-ban Franciaországban történik Kérdés

Utólag kiállított számla Kérdés

Kkv-k adóügyi problémáira kíváncsi az EU Cikk

Az Európai Bizottság a határokon átnyúló adóügyek egyszerűsítéséhez az uniós kis- és középvállalkozások véleményét kéri. A megosztott tapasztalatok hozzájárulhatnak például a több adóhatóságot is érintő transzferár-megállapítási, állandó telephellyel kapcsolatos kérdések gyorsabb rendezéséhez – olvasható a NAV honlapján.

Ügynöki tevékenység áfatartalma Kérdés

Vitorlás értékesítése EU-s magánszemély részére Kérdés

Kék kártya: könnyítenének az EU-n kívüli, magasan képzett munkavállalók alkalmazási feltételein Cikk

Az Európai Parlament (EP) elfogadta a magasan képzett, unión kívüli munkavállalók alkalmazásához szükséges kék kártya reformját, amely rugalmassága révén – véleményük szerint – segít az egyes kulcságazatokban tapasztalható munkaerőhiány csökkentésében.

Jóval kevesebb új autót helyeztek forgalomba az EU-ban augusztusban, mint egy éve Cikk

Négyhavi növekedést követően július után augusztusban is csökkent az előző évihez képest a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai szervezete, az ACEA csütörtöki jelentése alapján.

22 milliárd forint uniós támogatást előlegez meg a magyar állam Cikk

A kormány már idén megelőlegezi a Brexit miatt nehézségekkel küzdő magyar vállalatok támogatását célzó, mintegy 22 milliárd forintnyi európai uniós támogatást – jelentette be a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követően Szijjártó Péter a tárca szerint.

Követelés elengedése kapcsolt vállalkozások között Cikk

"Cégünk 2019-ben a velünk kapcsolt vállalkozásban álló angliai székhelyű cégtől gépjárműveket, munkagépeket vásárolt. Megállapodás alapján részletfizetéssel. 2021-ben az angol cég elengedné a maradék fennálló tartozást. Ebben az esetben a magyar cégnek van-e, és milyen mértékű illetékfizetési kötelezettsége? Ez a tétel tao-növelő tétel lesz-e? Hol, milyen formában kell az illetéket bevallani, megfizetni? Könyvelési szempontból kell-e különösen valamire figyelni?"Olvasónk kérdéseire Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

A fordított adózás Magyarországon Cikk

Az általános forgalmi adó rendszerében főszabály szerint az eladó bocsátja ki a számlát a vevő felé, mely tartalmazza az áfát, a vevő pedig a bizonylaton szereplő bruttó összeget köteles kifizetni ellenértékként. Fordított adózás esetén a folyamat épp ellenkezően zajlik, vagyis a fizetendő adót a vevőnek kell megállapítania, az eladó pedig a számlában nem számíthat fel áfát.

Napidíj külföldről érkezőknek Kérdés

Külföldi cég áfaregisztrációja Kérdés

Megjelent a kormányrendelet az uniós újraindítási alap forrásainak felhasználásáról Cikk

Kihirdették a Magyar Közlöny 153. számában a Gazdaság-újraindítási Alap uniós fejlesztései fejezetbe tartozó fejezeti és központi kezelésű előirányzatok felhasználásának rendjéről szóló kormányrendeletet.

Augusztustól 31-étől az EU szigorúbb határértéket vezet be az élelmiszerek rákkeltőanyag-tartalmára Cikk

Az Európai Bizottság szigorúbb határértékeket vezet be az élelmiszerekben található nehézfémekre – így a kadmiumra és az ólomra – vonatkozóan, azzal a céllal, hogy csökkentse a táplálékok rákkeltőanyag-tartalmát – olvasható a brüsszeli testület szerdai sajtóközleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kifizető vagy nem kifizető?

Szipszer Tamás

adószakértő

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs