58 találat a(z) Bitcoin cimkére

Kriptoügyletek: mit hozhat a piacon az amerikai felügyelet döntése, mit kezd vele Európa? Cikk

Nagy port kavart az amerikai értékpapír-felügyelet (SEC) január 10-ei döntése, amelyben engedélyezte egyes, bitcoinon alapuló termékek tőzsdei bevezetését. Az, hogy ez a fecske mennyiben csinál nyarat (azaz a SEC döntését mennyiben fogják követni hasonló jellegű lépések, akár az európai, akár az amerikai értékpapírpiacokon), leginkább a részleteken múlik: többek között azon, hogy milyen nevet aggatunk a kriptovalutákon alapuló termékekre. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Szárnyalhat a bitcoin: a tőzsdefelügyelet „felszállási engedélyt” adott a Bitcoin-ETF-eknek Cikk

Nagy esemény történt a január elején 15. születésnapját ünneplő Bitcoin háza táján. Az amerikai tőzsdefelügyelet jóváhagyta számos olyan befektetési alap elindítását, melyek közvetlenül a népszerű kriptodevizába fektethetnek. E befektetési alapok segítségével olyan befektetői rétegek is részesedhetnek a Bitcoin jövőbeni hozamából, akik egyébként nem szeretnének kilépni a hagyományos pénzügyi rendszer keretei közül, írja elemzésében a Bankmonitor.hu oldala.

Erőteljesen indította az évet a bitcoin Cikk

Lendületesen indította az új évet a világ legnagyobb kriptovalutája, a bitcoin azokra a várakozásokra, hogy idén nő azoknak a területeknek a száma, ahol hivatalosan is használhatják.

Bitcoin értéke nyitómérlegben Kérdés

Szerencsejátékká nyilvánítanák a kriptovaluta-tranzakciókat Nagy-Britanniában Cikk

Pénzügyi szolgáltatás helyett szerencsejátéknak kellene nyilvánítani a kriptovaluták forgalmazását a londoni alsóház pénzügyi bizottságának szerdán bemutatott jelentése szerint.

A nap kérdése: miként határozzuk meg kriptoügyletek esetében a nyereséget, illetve a veszteséget? Cikk

Hogyan döntjük el, hogy nyereség vagy veszteség keletkezett, ha az év folyamán kriptovalutát vettünk és értékesítettünk is? Az elszámolható költségekbe mi számít bele? Olvasói kérdésre Gyüre Ferenc adószakértő válaszolt.

Nemzetközi lapszemle: kriptoeszközök tőkenyereség-adójának bevezetéséről döntött az olasz kormány Cikk

Néhány napja az olasz parlament elfogadta a 2023-as költségvetési törvényt, melynek részeként – hasonlóan a devizaértékesítésből származó tőkenyereségadóhoz – 26 százalékos kriptoadó bevezetéséről döntött – írja a The Cryptonomist.

Kriptovaluták év végi értékelése Cikk

Olvasónk a kriptovaluták év végi értékelésével kapcsolatban fordult az Adózóna oldalához, kérdéseit Hunyadné Szűts Veronika adószakértő válaszolta meg.

Bitcoin számviteli nyilvántartása, adófizetési vonzata Cikk

Egy cég kriptovaluta-bányászásra alkalmas gépet vásárolt. Felmerült kérdésként, hogy a kibányászott kriptoeszközt milyen módon szükséges nyilvántartani, és a kriptoeszköznek milyen adó- és járulékfizetési vonzata van. Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

A digitális euró bevezetését szorgalmazza a Bundesbank elnöke Cikk

Nagy lehetőségeket lát a digitális jegybanki pénz, konkrétan a digitális euró bevezetésében a német Bundesbank elnöke.

Törvényes fizetőeszköz lett a bitcoin a Közép-afrikai Köztársaságban Cikk

A Közép-afrikai Köztársaságban a jövőben törvényes fizetőeszközként elfogadják a bitcoin kriptovalutát – közölte Obed Namsio, Faustin-Archange Touadéra államfő kabinetfőnöke.

Lefülelték a bitcointolvajokat: nagy fogás az USA-ban Cikk

A Bitfinex kriptovaluta-tőzsdén 2016-ban ellopott, több mint 94 ezer bitcoint foglaltak le az Egyesült Államokban. A jelenlegi árfolyamon 3,6 milliárd dollárt érő digitális fizetőeszköz lefoglalása rekordnak számít – jelentette be kedden az amerikai igazságügyi minisztérium, közölve egyben azt is, hogy letartóztatták az ügyben gyanúsított New York-i házaspárt is.

Stabilcoin, bitcoin: a kriptovaluták számviteli és adózási kérdései Cikk

A kriptovaluták számviteli és adózási értelmezése nem egyszerű feladat, sok kérdésben még a szakemberek között is vita van. A kriptoeszközökön belüli osztályoknál, ha lehet még nagyobb a bizonytalanság. Miként kell/lehet könyvelni, nyilvántartani az adott fizetőeszközt? Kriptovalutákkal kapcsolatos olvasói kérdésre Erdős Gabriella adószakértő válaszolt.

Kriptovaluta-bányászat Kérdés

Polgármesterek, akik bitcoinban kérik a fizetésüket Cikk

Eric Adams, New York City megválasztott polgármestere bitcoinban kéri az első három havi fizetését – írja a New York Post cikke alapján a Portfolio.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Térítés nélküli átadás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Cégautóadó versenyautó után

Nagy Norbert

adószakértő

Vevői készlet egyszerűsített

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink