9 találat a(z) . bejelentési kötelezettség cimkére

Peren kívüli megállapodás alapján 1,3 milliárd dollárt fizet a McDonald’s Cikk

A McDonald's peren kívüli megállapodást kötött a Franciaországban adóelkerülés vádjával ellene indított bírósági eljárás lezárására – közölte csütörtökön egy bíró.

A négynapos munkahetet teszteli a Magyar Telekom Cikk

Világszerte ígéretes eredményekkel kísérleteznek a rövidebb munkahét bevezetésével, Magyarországon a nagyvállalati szektorban elsőként a Magyar Telekom indít pilot projektet a négynapos munkarend megvalósíthatóságát vizsgálva – közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

Részesedés értékesítése Kérdés

A felvett babaváró hitelek felénél már felfüggesztették a törlesztést Cikk

A felvett babaváró hitelek 46 százalékánál már fel is függesztették a törlesztést, miután azt olyan házaspárok vették igénybe, ahol a magzat elérte a 12 hetes kort. Az Erste Banknál eddig közel hatezer házaspár nyújtott be igénylést az államilag támogatott hitelre. A folyósított kölcsönök összértéke több mint 49 milliárd forint volt. Tízből kilenc ügyfél a maximális összeget, 10 millió forintot igényelt, az összeget csupán 17 százalék fordította hitelkiváltásra – írja sajtóközleményében az Erste Bank.

Több szakszervezet tiltakozik a munka törvénykönyvének módosítása miatt Cikk

Szakszervezetek tiltakoznak a munka törvénykönyvének parlament előtt lévő módosítási javaslata ellen. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), valamint az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) is visszautasította, hogy a jelenlegi maximális 12 hónapról 36 hónaposra emelkedjen a munkavállalók munkaidőkerete, és úgy vélték a módosítás a multik érdekeit szolgálja a munkavállalókéval szemben.

Ekáer: ezekre a módosításokra ügyeljen! Cikk

Az őszi adócsomag az elektronikus közúti áruforgalmai ellenőrző rendszerre (ekáer) is javasol módosítást. Emellett az idén már kétszer is jelentősen változtak a nem kockázatos termékek nem útdíjköteles gépjárművel történő közúti szállításának szabályai. Ezeket, továbbá a gyakorlatban még mindig nehézségeket okozó előírásokat foglaljuk össze.

Milliós bírság várható – újabb pofon a reformétkezésnek Cikk

Lejárt alapanyagokkal is dolgozott az a reform termékeket előállító tésztaüzem, ahol szeptember végén tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A feltárt hibák miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését, és több mint 1500 kg alapanyag, illetve gluténmentes száraztészta forgalomból történő kivonását rendelte el.

Ezekért bírságolták meg a takarékszövetkezetet Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma publikált határozatában egymillió-kettőszázezer forintra bírságolta az AZÚR Takarék Takarékszövetkezetet. A hitelintézetnek az MNB kötelezése alapján ez év június végéig orvosolnia kell az általa elkövetett pénzforgalmi jogszabálysértéseket.

Ekhós jogviszony bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az általam könyvelt egyesületnél ekhós jövedelmet is fizetnek. A kifizetett összeg a minimálbér 30 százalékát meghaladja. A '08-as bevallásba a kifizetett összeget bevallom, de a biztosítási jogviszonyt a T1041 nyomtatványon be kell-e jelenteni? Előre is köszönöm válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ekho heti 10 órás munkaviszony mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Készpénzfizetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 október
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5