42 találat a(z) őstermelői igazolvány cimkére

Rehabilitációs járulékban részesülő 2022-ben válthat-e ki őstermelői igazolványt? Kérdés

Kft. és őstermeői tevékenység Kérdés

Katás ev. mezőgazdasági kompenzációs rendszer mellett Kérdés

Erre figyeljünk lekvárok, szörpök árusításánál! Cikk

Különböző piacokon, vásárokon, közutak mellett, családi házak kapujánál gyakran találkozunk lekvárok, szörpök, savanyúságok, zöldségek és gyümölcsök árusításával. Nézzük meg, milyen feltételekkel lehet ezeket ilyen formában árusítani!

Őstermelők és az áfa 2021. Kérdés

Magánszemély mezőgazdaságitermék-értékesítése Kérdés

Bodzabogyó gyűjtése, szedése: haszonszerzési céllal adó terheli Cikk

Túl vagyunk a bodza virágzásán, most már a bogyó hasznosítására kerül sor. Nem mindegy azonban, hogy a bodzabogyót milyen céllal gyűjtjük, hiszen ha ezt nem saját felhasználásra tesszük, akkor számolni kell az adókötelezettséggel is.

Őstermelőként termőföld értékesítése Kérdés

Saját termény a kiskertből: helytelen gyakorlat a becsületkassza Cikk

A különböző piacokon, vásárokon, a közutakon, a családi házak kapujánál gyakran találkozunk a lekvárok, szörpök, savanyúságok, zöldségek és gyümölcsök árusításával. Feltételezhető, hogy a zöldség és gyümölcs, valamint az előállított termékek alapanyaga a saját gazdaságban, azaz a kertben termett, így fontos említést tenni arról, hogy ezeket a finomságokat őstermelői igazolvány birtokában érdemes értékesíteni, melynek kiadásában a helyi falugazdász is közreműködik. Helytelen gyakorlatnak számít az az eset, amikor például a gyümölcsöt kiteszik a kapu elé és otthagyják, azzal, hogy a vevőre bízzák az ellenérték megfizetését, mivel a vevő részére ki kell állítani legalább a nyugtát.

Ne rutinból csinálja! Tudnivalók az őstermelői igazolvány kiváltásáról, használatáról Cikk

Az őstermelői igazolvány és a közös őstermelői igazolvány fontos dokumentum, mivel igazolja, hogy a magánszemély mezőgazdasági őstermelői tevékenységet folytat, és jogosult az szja-törvény mezőgazdasági őstermelőre vonatkozó rendelkezései szerinti adózásra. Cikkünk az igazolvány kiváltásával és használatával összefüggő, a veszélyhelyzet során bevezetett, majd azt követően is megtartott változásokkal kapcsolatos ismereteket foglalja össze.

Őstermelői járulékalap meghatározása Kérdés

Egyéni vállalkozó Kérdés

Tisztelt Cím! Az alábbi kérdésben kérem segítségét: egyéni vállalkozó válthat-e ki őstermelői igazolványt? Várom mielőbbi válaszát.

Mezőgazdasági őstermelő? Figyeljen az értékesítési betétlap érvényesítésére! Cikk

Az őstermelői igazolvány és a közös őstermelői igazolvány a mezőgazdasági őstermelőre vonatkozóan igazolja, hogy a magánszemély mezőgazdasági őstermelői tevékenységet folytat, és jogosult az szja-törvény mezőgazdasági őstermelőre vonatkozó rendelkezései szerinti adózásra.

Őstermelők, figyelem! Ideje lehet megújítani az értékesítési betétlapot Cikk

Itt az ideje megújítaniuk értékesítési betétlapjaikat azoknak az őstermelőknek, akik a jövő év elején szeretnének értékesíteni, azt ugyanis csak 2020-ra érvényes betétlappal tehetik meg. Erre különösen azoknak kell figyelniük, akik 2017-ben váltották ki az őstermelői igazolványt, és 3 évre kaptak értékesítési betétlapot.

Sokan nem gondolnák, de nekik is kell őstermelői igazolvány Cikk

A különböző piacokon, vásárokon, a közutakon, a családi házak kapujánál gyakran találkozunk lekvárok, szörpök, savanyúságok, zöldségek és gyümölcsök árusításával.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ír illetőségű tulajdonostól vásárolt kft. üzletrész

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős adóztatás

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Betéti társaság beltagjának adókötelezettsége

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs