45 találat a(z) éves beszámoló cimkére

21NYHIPA kapcsolt vállalkozások Kérdés

Így változott a számviteli törvény az év végén és elején Cikk

Ahogy megszokhattuk szinte minden évben, a számvitelről szóló törvény tavaly év végén és idén év elején is változásokat hozott. A BDO Magyarország összefoglalta a módosításokat.

Számviteli beszámoló: új szabály szerint kell meghatározni a létszámot Cikk

Január 1-jétől a számviteli törvény (Szt.) létszám alatt a foglalkoztatott munkavállalók átlagos létszáma meghatározást használja. Cikkünkben ennek számítására vonatkozó tudnivalókat vesszük sorra, és elemezzük a változás várható hatásait.

Önköltségszámítás Kérdés

Négy nap maradt: szeptember 30-áig még 120 ezer bevallást vár a NAV Cikk

A koronavírus-járvány egyik legnagyobb adókönnyítése, a beszámoló és az éves adóbevallások halasztása csaknem 600 ezer céget, szervezetet érintett, közülük még 120 ezertől várja az adóhatóság a társaságiadó-bevallást, amelynek beküldésére még négy napjuk maradt – tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Az MNB felfüggesztette a Kartonpack részvényeinek tőzsdei kereskedését Cikk

Az MNB mától felfüggesztette a Kartonpack részvényeinek tőzsdei kereskedését, mivel a kibocsátó nem tette közzé határidőben a 2019-es pénzügyi évről készített éves jelentését. A jegybanki intézkedés megelőző jellegű, olvasható az Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő melléklete Kérdés

Tisztelt Szakértő! A számviteli törvény 96. §-ában tételesen előírja, hogy mit kell tartalmaznia az egyszerűsített éves beszámoló kiegészítő mellékletének. A kérdésünk az lenne, hogy a fentebb említett paragrafus előírásain túl szerepeltetni kell-e például a terv szerinti értékcsökkenés megváltoztatása miatti eredményváltozás számszerűsített hatását [53. §(5) bekezdés]? Válaszát előre is köszönjük.

Mikrogazdálkodói beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy 2018-ban induló egyszemélyes kft. választhat-e mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámolót? Illetve, hogy mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámolót készítő kft. választhatja-e a kivát? Válaszát előre is köszönöm!

Beszámoló fajta Kérdés

Kettős könyvvitelt vezető, csak alaptevékenységet végző viziközmű társulat milyen beszámoló készítésre kötelezett? Azt olvasom, hogy a 479/2016. kormányrendelet értelmében, hogy választhatja az egyszerűsített éves beszámolót, azonban van ahol az jelenik meg, hogy csak éves beszámolót választhatja. Köszönettel: Abelovszky Andrea

Kivaalany éves beszámolója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Három ponton szeretném megerősítő, támogató véleményét kikérni kivaalany beszámolójával kapcsolatosan. A kivaalanyoknak tudtommal minden üzleti évében ugyanúgy beszámolóközzétételi kötelezettségük van a 17KIVA bevallás benyújtása mellett. Az eredménykimutatásban az éves kiva összegét az "adófizetési kötelezettség" soron tüntetem fel? Az adózott eredményt teljes egészében fejlesztési tartalékként kezelem? Válaszát előre is hálásan köszönöm.

Éves beszámoló vagy egyszerűsített éves beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy "A" Kft., amely rendelkezik éves szinten 20 millió Ft árbevétellel. Ez az "A" Kft. alakított egy "B" Kft.-t 3 000 ezer Ft törzstőkével. Az új "B" Kft.-nek az éves árbevétele 80 millió Ft. A létszáma 10 fő alatt van mindkét cégnek, a mérlegfőösszege 100 millió Ft alatt van mindkét cégnek. Az a kérdésem, hogy "A" és "B" Kft.-nek kell-e a beszámolót könyvvizsgálóval ellenjegyeztetni? "A" és "B" Kft. készíthet-e egyszerűsített beszámolót?

Éves beszámolókészítési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy kft. (mikrovállalkozás, 10 millió forint árbevétellel, 3 fő létszámmal, 11 millió forint mérlegfőösszeggel) 97 százalékos tulajdonrészt szerez egy másik kft.-ben (szintén mikro, alkalmazott nincs, bevétele, mérlegfőösszege 2 millió forint alatti), akkor ilyen esetben az "anyavállalat" éves beszámolót köteles-e készíteni? Könyvvizsgálati kötelezettség keletkezik-e? Köszönöm.

Kiva évközbeni áttérése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem ez év február elsejével áttérne a kiva adózás alá. Úgy értelmezem, hogy a kiva adóalanyiság önálló üzleti évnek minősül. A 18. januári időszakra '71-es bevallást készítek, május végéig beküldöm...Februártól decemberig pedig kiva szerint adózik, negyedévente adóelőlegek fizetünk, és majd éves bevallást adok be. A konkrét kérdésem a beszámolóra vonatkozik, hogy abban mi a helyes eljárás? Januártól decemberig csinálok teljes éveset, vagy azt is meg kell bontanom? Köszönöm válaszát.

Éves beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., amely a számviteli törvény szerinti mutatók alapján egyszerűsített éves beszámolóra kötelezett. Viszont egy másik cégben (bt.-ben) 99 százalékos tulajdoni hányada van, ami egy mikrovállalkozás. Emiatt a kft. anyavállalatnak minősül és éves beszámoló készítésére kötelezett? Köszönöm.

Társasházi számvitel és beszámoló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi linken olvasható "Társasház, lakásszövetkezet számvitele: figyeljen a változásokra!" merült fel kérdésem. http://adozona.hu/szamvitel/Tarsashaz_lakasszovetkezet_konyvvezetese_be_4WAJW0 Egy 90 lakásos társasház működését és gazdálkodását egy 3 tagú intézőbizottság biztosítja. Bevételei csak a közös költség és a szabad közös tulajdonú helyiségek bérbeadása. Erről szabályos számla készül (fizetendő összeg=bérleti díj-15% szja). A bérbeadás jövedelméből éves bevallás készül. Könyvelését egy könyvelőiroda (kettős könyvvitellel), számvizsgáló-bizottsági tevékenységet független vállalkozás végzi. A társasház az éves beszámolóját egyedi formában, részletesen, a lakók legjobb megértése érdekében készíti. Kell-e a társasháznak számviteli szabályok szerinti éves beszámolót is készíteni, és közzétenni? Az IB elnöknek van ügyfélkapus regisztrációja. Ha az egyéni vállalkozóknak nem kell cégkapu regisztráció, jól gondolom, hogy az ilyen működésű társasházaknak sem kell? Ha a társasház működését egy erre alakult, közös képviseletet ellátó cég (kft., bt. stb.) biztosítja, nyilván saját magára kell az ügyfélkapu, de a társasház ekkor is kivétel lehet? Köszönettel: Ágnes

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Többes jogviszony

Széles Imre

tb-szakértő

Nonprofit kft. iparűzési adója

Pölöskei Pálné

adószakértő

Gyed melletti foglalkoztatás

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close