237 találat a(z) élelmiszer cimkére

Szeptemberben tovább csökkent az infláció Csehországban Cikk

Szeptemberben 6,9 százalékra csökkent az éves infláció Csehországban az augusztusi 8,5 százalékról – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal kedden Prágában, tájékoztatott az MTI.

December 31-éig meghosszabbították a kötelező bolti akciózást Cikk

A gazdasági tárgyú veszélyhelyzeti kormányrendeletek módosításáról szóló 440/2023. kormányrendelet a Magyar Közlöny 2023. évi 134. számában jelent meg.

EPR kötelezettség nagykereskedőnél Kérdés

Kockázatelemzés alapján fülelt le két áfacsaló céget a NAV Cikk

Adóelkerülő számlázási láncolatot tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két vállalkozásnál is: csaknem 100 millió forintnyi élelmiszert foglaltak le.

Romániában egyszámjegyűre lassult az infláció júliusban Cikk

Romániában tavaly február óta először ismét egyszámjegyűre lassult az éves infláció júliusban: az országos statisztikai intézet (INS) pénteken közzétett adatai szerint a múlt hónapban 9,4 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban – közölte az MTI.

Figyelem! Az élelmiszer-vállalkozásokat is érinti az új kiberbiztonsági törvény Cikk

Az élelmiszer-vállalkozások egy részére is vonatkoznak a 2024. 01. 01-jétől életbe lépő kiberbiztonsági szabályok. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy időben tájékozódjanak kötelezettségeikről – írja honlapján a Nébih.

Hideg élelmiszert is lehet venni mától SZÉP-kártyával, plusz 200 ezer forintot adhatnak a munkáltatók Cikk

Augusztus 1. és 2023. december 31. közötti ismét lehet SZÉP-kártyával is élelmiszert vásárolni, s a rekreációs keretösszegen felül 200 ezer forint plusz juttatást adhatnak kedvezményes adózási keretek mellett a munkáltatók a 237/2023. kormányrendelet értelmében.

Lassult az euróövezeti infláció júniusban Cikk

Júniusban az előzetesen közöltnek megfelelően 17 havi mélypontra enyhült az éves infláció az euróövezetben, főként az energiaárak csökkenésének köszönhetően – derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közzétett adataiból.

GFM: eredményes az online árfigyelő, már több mint 5 százalékkal szorította le a megfigyelt élelmiszerek árait Cikk

Eredményes az online árfigyelő, már több mint 5 százalékkal szorította le a megfigyelt élelmiszerek árait – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteken az MTI-vel.

12,3 százalékkal visszaesett a kiskereskedelmi üzletek forgalma Cikk

2023. májusban a kiskereskedelem forgalmának volumene – jelentős bázishatás mellett – a nyers adat szerint 12,7, naptárhatástól megtisztítva 12,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest – közölte honlapján a KSH. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 7,3, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 10,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 25,9 százalékkal kisebb lett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene 0,8 százalékkal elmaradt az előző havitól. 2023. január–májusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 10,8 százalékkal kisebb volt az előző év azonos időszakinál

Ellenőrzés indul: ezeket a szabályokat kell betartaniuk a büfékocsi-üzemeltetőknek Cikk

A nyár és a rendezvényszezon indulásával a food truckok száma is emelkedik. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összegyűjtötte, mire kell ügyelniük a büfékocsik üzemeltetőinek, hogy ne csak a vendégek, hanem az ellenőrök is elégedetten távozhassanak a pulttól – írja honlapján a Nébih.

Ezek lesznek a kötelező akciózás szabályai augusztustól Cikk

A kormány arról határozott, hogy a kötelező akciózás mértékét a jelenleg érvényben lévő – az akciózást megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árhoz viszonyított – legalább 10 százalékról minimum 15 százalékra emeli augusztus elsejével mind a 20 termékcsoport esetében – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdán.

A SZÉP-kártya-juttatás új, átmeneti szabályai: keretemelés, élelmiszervásárlási lehetőség Cikk

Megjelent a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) felhasználásának veszélyhelyzetben történő eltérő alkalmazásáról szóló 237/2023. kormányrendelet, amely megnöveli a kedvező feltételekkel adható SZÉP-kártya-támogatást, és kibővíti a kártyán lévő pénz felhasználási lehetőségét.

Így érzékelik a fiatalok az inflációt Cikk

A fiatalok negyede úgy érzi, hogy több mint 40 százalékkal nőttek az árak az elmúlt egy évben, 22 százalékuk szerint pedig 25–39 százalékos volt az éves infláció februárban. Az élelmiszereknél 76 százalékuk érzékelt jelentős drágulást, de a többi terméknél és szolgáltatásnál is hasonló volt a helyzet a K&H ifjúsági index felmérés szerint.

Szinte mindenért többet kell majd fizetnünk egy új uniós szabály miatt, mégis sokan örülni fognak neki Cikk

A fogyasztói árakra és a globális fémkereskedelemre is jelentős hatással lesz az EU új karbonvámja. Az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer szigorodása pedig lemaradásuk miatt a magyar kibocsátókat is igen hátrányosan érintheti – írja a hvg.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó alapjának megállapítása

Szipszer Tamás

adószakértő

Mit jelent?

Szipszer Tamás

adószakértő

Bérelt ingatlan megvétele

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink