51 találat a(z) árverés cimkére

NAV végrehajtás, árverés során ki vehet részt az árverésen Kérdés

Egyéni vállalkozó vagyok. Az egyéni vállalkozáson kivül 50 százalékban tulajdonos vagyok egy kft.-ben. A kft. másik tulajdonosa és ügyvezetője a fiam. A NAV ellenőrzése nagyobb összegü áfahiányt állapított meg a kft.-nél. A kft. pénzügyi forrásai nem fedezik a megállapított adóhiány és bírság összegét. Várhatóan végrahajtásra, árverésre kerül sor a kft. eszközeinek, vagyontárgyainak, gépeinek vonatkozásában. Kérdésem: mint a kft.-ben 50 százalékban tulajdonos az egyéni vállalkozásom a végrehajtás során az árveresen részt vehetek-e, megvásárolhatom-e a kft. tulajdonát képező gépeket, berendezési tárgyakat, telephelyet. Várom mielőbbi szives válaszukat! Tisztelettel: egy egyéni vállalkozó

Ingatlanvásárlás árverésen Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. árverésen ingatlant vásárolna, amiért fizetni kell az árverési előleget és a licitküszöb összeget. Ezeknek a kontírozásában kérek segítséget. Köszönöm.

Újabb nagy értékű ingatlanokat árverez a nemzeti vagyonkezelő Cikk

Ismét meghirdet nagy értékű ingatlanokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) az elektronikus aukciós rendszerben.

Jótékonysági árverés Kérdés

Egy közhasznú kft. jótékonysági árverést tart. Minden kikiáltott tárgy valamilyen felajánlásból van, és a résztvevők azért licitálnak rá, hogy minél több pénz jusson beteg gyerekek gyógykezelésére. A tárgyak kikiáltási ára a piaci ár, ami egy jegyzéken van feltüntetve, és azért licitálnak rá a résztvevők, hogy minél több pénz jusson a beteg gyerekek kezelésére. Az általam könyvelt kft. ügyvezetője egy borválogatásra licitált – ami 5 üveg bort tartalmaz –, a piaci érték többszörösét fizette érte. A vevő kft. műszaki cikkeket árul, a borokat nem eladási céllal vette, hanem, hogy támogassa a gyógyító munkát, és valószínűleg reprezentációs célokra használja majd. A licitálást tartó kft. közhasznú munkát végez, és azt ígérte, hogy küld igazolást a támogatásról. Az a kérdésem, hogy megfelelően járok el akkor, ha a bor piaci értékét reprezentációnak számolom el, a különbözetet pedig támogatásnak?

Reprezentáció vagy támogatás Kérdés

Ügyvezető egy közhasznú alapítvány árverésén vett részt, ahol egy borválogatást vett. A borok a tényleges ár többszöröséért keltek el. A bevételt beteg gyerekek támogatására fogják fordítani és a támogatásról kap majd igazolást az alapítványtól. Hogyan kell ezt könyvelni, és milyen adóvonzata van?

Árverésből vásárolt ingó vagyontárgy ÁFA kérdése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Belföldi áfaalany árverésen, végrehajtásból vásárol 100 ezer forintot meghaladó értékű ingó vagyontárgyat (mezőgazdasági gépet). Az áfatörvény 16 §-a alapján a termék értékesítésére, szolgáltatás nyújtására nincs befolyással, ha az szerződéskötés, jogszabályi rendelkezés, bírósági és más hatósági határozat (végzés) alapján, illetőleg árverés útján történik. Szintén az áfatörvény rendelkezése mondja ki, a 142. § (1) bekezdés g) pontjában, hogy akkor fordított áfás a számlázás, ha a az értékesítő adóalany felszámolási vagy bármely más, fizetésképtelenségét jogerősen megállapító eljárás hatálya alatt áll. A végrehajtási eljárás a csődtörvény alapján nem minősül ennek. Kérdésem az lenne, hogy az árverési eladónak áfával növelten, vagy a fordított áfa szabályai szerint kell-e a számlát kiállítania. Illetve, ha az adós nem állít ki számlát, az árverési vevő, a jegyzőkönyv alapján élhet-e az áfalevonási jogával? Ha fordított áfával kell kiállítani, ezt melyik jogszabály alapján kell megtenni? Köszönettel

Olcsón vehet autót a NAV árverésein Cikk

Végrehajtások és bűnügyi zár alá vételek miatt rendszeresen tart árveréseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A legkülönfélébb tételek kerülnek kalapács alá: akár műtőberendezések vagy kerti szaletlik is licitálhatók az adóhatóságnál. A bevételeket többnyire az adóelmaradások megtérítésére fordítják, de a csempészautókból, lopott holmikból jövő profit a költségvetésbe megy – olvasható a napi.hu-n.

Itt kereshet eladó állami céget Cikk

Folytatódik az állami társasági részesedések online értékesítése, folyamatosan jelennek meg újabb cégek a kínálatban – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV).

Rekordáron kelt el a Christie’s árverésén egy szobor Cikk

Jeff Koons amerikai képzőművész Rabbit (Nyúl) nevű szobra 91,1 millió dollárért kelt el szerdán a Christie's New York-i árverésén, élő képzőművész alkotásáért ilyen magas összeget még soha nem fizettek árverésen – közölte az aukciósház.

Élénk liciten keltek el hazai alkotók festményei a Virág Judit Galéria árverésén Cikk

Hazai aukciók során először kelt el százmillió forint felett magyar festőnő alkotása: Dénes Valéria több mint száz év lappangás után előkerült, a belgiumi Bruges-t ábrázoló festményét 110 millió forintnál ütötték le a Virág Judit Galéria szerda esti árverésén.

Rekordösszeget érő Kazlak Cikk

Rekordáron, 110,7 millió dollárért (32 milliárd forint) kelt el Claude Monet Kazlak című festménye egy kedd esti New York-i árverésen.

Követelésengedményezés szja-ja Kérdés

Magánszemélyként banki követelést veszek, engedményeznek részemre, amelyet meg tudok vásárolni 3 millió forintért. Az engedményezés után a követelésből 4 millió forintom származik, az ingatlanhoz nem jutok, nekem túl magas az ár, és kiszállok az árverésből a 4 milliónál. Egy millió forint jövedelem keletkezik. 2019. jan. 01-től, a 84 százaléka után fizetek 15 szja-t és 19,5 százalék szochót. Másik eset: az engedményezett ingatlankövetelésnél az ingatlan a tulajdonomba kerül. A követelést veszem 3 millióért, az ingatlan 5 millió forintba kerül, és úgy döntök kell nekem. Ki kell még fizetnem (az árverés végén) + 1 millió forintot. Fizetek 4 százalék vagyonszerzési illetéket az ügylet után. Az ingatlant eladom még az adott évben 6 millió forintért. Kérdésem mi, mennyi az adóalap, és mennyi adót, járulékot stb. kell fizetnem az ügylet után?Köszönöm a válaszokat.

Többszörös árakat eredményezett a BÁV tavaszi aukciója Cikk

A BÁV tavaszi árverésének leghosszabb licitharcát egy 19. századi bécsi biedermeier váza hozta el, amely végül tizenkétszeres áron, 1,47 millió forintért kelt el – olvasható az Aukciósház MTI-hez elküldött pénteki közleményében.

Rekordáron kelt el egy Proust-mű Cikk

Rekordáron, 1,51 millió euróért (490 millió forint) kelt egy Marcel Proust-mű első kiadása Pierre Bergé francia üzletember legendás könyvtárának árverésén pénteken Párizsban – tette közzé a Sotheby's aukciósház.

Szép summát adtak Marx kiadói szerződéséért és leveleiért egy árverésen Cikk

Több mint 120 ezer euróért (39 millió forintért) kelt el egy párizsi aukciósház árverésén az a szerződés, amelyet Karl Marx írt alá Tőke című kötet francia kiadásáról.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyári gyakorlat együttműködési megállapodással

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close