59 találat a(z) árverés cimkére

Ingatlanok árverezése és kiürítése: új kormányrendelet jelent meg Cikk

A bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény rendelkezéseinek eltérő alkalmazásáról 229/2021. számon új kormányrendelet jelent meg a május 5-ei Magyar Közlönyben.

Árverésen értékesíti a NAV a használaton kívüli hivatali járműveit Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összesen 841, korábban hivatali célra használt járművét bocsátja árverésre. Az elektronikus aukciósorozaton a következő hetekben személygépkocsik, tehergépkocsik, autóbuszok, pótkocsik és motorkerékpárok kerülnek „kalapács alá” – a 12 ezer forintostól egészen a 4,6 milliós kikiáltási árig.

Árverezik a becsomagoló művész magángyűjteményét Cikk

A tavaly elhunyt, gigászi installációiról híres Christo és felesége, Jeanne-Claude magángyűjteménye egy részét 8 millió euróért (2,8 milliárd forint) árverezték el Párizsban.

Használtautó-kereskedő különbözeti áfás értékesítése Kérdés

Áfakötelezettség árverés, kompenzálás Kérdés

Ők az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjasok Cikk

Két amerikai közgazdász, Paul Robert Milgrom és Robert Butler Wilson, a Stanford egyetem két professzora nyerte el az idei közgazdasági Nobel-emlékdíjat az árverések mechanizmusának elméleti és gyakorlati kutatásában végzett munkájáért – jelentette be ma a Svéd Királyi Tudományos Akadémia.

Használt ingóságok árverése: az áfa megállapítása példával Cikk

Magánszemély használt cikkek felvásárlásával és értékesítésével szeretne foglalkozni. A felvásárolt régiségeket, műalkotásokat részben saját maga szervezte árverés keretében kívánja értékesíteni. Milyen szabályok szerint kell adóznia? – kérdezte olvasónk. Dr. Verbai Tamás, a HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Használt ingóság értékesítése árverés keretében Kérdés

NAV végrehajtás, árverés során ki vehet részt az árverésen Kérdés

Egyéni vállalkozó vagyok. Az egyéni vállalkozáson kivül 50 százalékban tulajdonos vagyok egy kft.-ben. A kft. másik tulajdonosa és ügyvezetője a fiam. A NAV ellenőrzése nagyobb összegü áfahiányt állapított meg a kft.-nél. A kft. pénzügyi forrásai nem fedezik a megállapított adóhiány és bírság összegét. Várhatóan végrahajtásra, árverésre kerül sor a kft. eszközeinek, vagyontárgyainak, gépeinek vonatkozásában. Kérdésem: mint a kft.-ben 50 százalékban tulajdonos az egyéni vállalkozásom a végrehajtás során az árveresen részt vehetek-e, megvásárolhatom-e a kft. tulajdonát képező gépeket, berendezési tárgyakat, telephelyet. Várom mielőbbi szives válaszukat! Tisztelettel: egy egyéni vállalkozó

Ingatlanvásárlás árverésen Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. árverésen ingatlant vásárolna, amiért fizetni kell az árverési előleget és a licitküszöb összeget. Ezeknek a kontírozásában kérek segítséget. Köszönöm.

Újabb nagy értékű ingatlanokat árverez a nemzeti vagyonkezelő Cikk

Ismét meghirdet nagy értékű ingatlanokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) az elektronikus aukciós rendszerben.

Jótékonysági árverés Kérdés

Egy közhasznú kft. jótékonysági árverést tart. Minden kikiáltott tárgy valamilyen felajánlásból van, és a résztvevők azért licitálnak rá, hogy minél több pénz jusson beteg gyerekek gyógykezelésére. A tárgyak kikiáltási ára a piaci ár, ami egy jegyzéken van feltüntetve, és azért licitálnak rá a résztvevők, hogy minél több pénz jusson a beteg gyerekek kezelésére. Az általam könyvelt kft. ügyvezetője egy borválogatásra licitált – ami 5 üveg bort tartalmaz –, a piaci érték többszörösét fizette érte. A vevő kft. műszaki cikkeket árul, a borokat nem eladási céllal vette, hanem, hogy támogassa a gyógyító munkát, és valószínűleg reprezentációs célokra használja majd. A licitálást tartó kft. közhasznú munkát végez, és azt ígérte, hogy küld igazolást a támogatásról. Az a kérdésem, hogy megfelelően járok el akkor, ha a bor piaci értékét reprezentációnak számolom el, a különbözetet pedig támogatásnak?

Reprezentáció vagy támogatás Kérdés

Ügyvezető egy közhasznú alapítvány árverésén vett részt, ahol egy borválogatást vett. A borok a tényleges ár többszöröséért keltek el. A bevételt beteg gyerekek támogatására fogják fordítani és a támogatásról kap majd igazolást az alapítványtól. Hogyan kell ezt könyvelni, és milyen adóvonzata van?

Árverésből vásárolt ingó vagyontárgy ÁFA kérdése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Belföldi áfaalany árverésen, végrehajtásból vásárol 100 ezer forintot meghaladó értékű ingó vagyontárgyat (mezőgazdasági gépet). Az áfatörvény 16 §-a alapján a termék értékesítésére, szolgáltatás nyújtására nincs befolyással, ha az szerződéskötés, jogszabályi rendelkezés, bírósági és más hatósági határozat (végzés) alapján, illetőleg árverés útján történik. Szintén az áfatörvény rendelkezése mondja ki, a 142. § (1) bekezdés g) pontjában, hogy akkor fordított áfás a számlázás, ha a az értékesítő adóalany felszámolási vagy bármely más, fizetésképtelenségét jogerősen megállapító eljárás hatálya alatt áll. A végrehajtási eljárás a csődtörvény alapján nem minősül ennek. Kérdésem az lenne, hogy az árverési eladónak áfával növelten, vagy a fordított áfa szabályai szerint kell-e a számlát kiállítania. Illetve, ha az adós nem állít ki számlát, az árverési vevő, a jegyzőkönyv alapján élhet-e az áfalevonási jogával? Ha fordított áfával kell kiállítani, ezt melyik jogszabály alapján kell megtenni? Köszönettel

Olcsón vehet autót a NAV árverésein Cikk

Végrehajtások és bűnügyi zár alá vételek miatt rendszeresen tart árveréseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A legkülönfélébb tételek kerülnek kalapács alá: akár műtőberendezések vagy kerti szaletlik is licitálhatók az adóhatóságnál. A bevételeket többnyire az adóelmaradások megtérítésére fordítják, de a csempészautókból, lopott holmikból jövő profit a költségvetésbe megy – olvasható a napi.hu-n.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Súlyos fogyatékosság miatti adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Készenlét pótlékai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close