hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Rendőrségi házkutatáson talált pénzt foglalt le a NAV

  • MTI

Hatvanhatmillió forint adótartozása volt egy magánszemélynek, akinél egy bűncselekmény nyomozása során házkutatást tartott a rendőrség. A rendőrök egy páncélszekrényben nagy mennyiségű készpénzt találtak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azonnali végrehajtás keretében lefoglalta - közölte a NAV Vas Megyei Adóigazgatósága csütörtökön.

A hatodik éve folyó végrehajtásban a korábban lefoglalt üzletrész- és ingatlanárverezés nem járt eredménnyel, és csekély összegű megtérülést hozott az adós jövedelmének letiltása is. Az adós az utóbbi időben nem vásárolt gépjárművet, ingatlant, nem  gyarapodott nagyobb értékű ingósággal sem. Ez év tavaszán azonban belföldi fizetési számláján, valamint takarékbetétkönyvében elhelyezett megtakarítását eredményesen vonták végrehajtás alá, sikerült tőle behajtani csaknem kétmillió forintot.
   
Június 6-án egy rendőrségi eljárás során házkutatást tartottak az adósnál, és egy számkombinációs páncélszekrényben jelentős összegű külföldi pénzre, valamint fiókokban, ruhazsebben 135 ezer forint készpénzre bukkantak a nyomozók.
   
Az adós a rendőrségi kihallgatáson nagy összegű adótartozásáról számolt be. A nyomozóhatóság az általa elmondottak alapján tájékoztatta az adóigazgatóságot. Az ismételt rendőrségi helyszíni eljárás során az adóvégrehajtók - az adó által kinyitott páncélszekrényben - 59.700 eurót találtak, és lefoglalták.
    
A több mint egyórás helyszíni eljárásnak köszönhetően az adós tartozása 15,9 millió forinttal csökkent. Az adósnak a végrehajtókkal szemben tanúsított indulatos viselkedése miatt a rendőröknek is közbe kellett avatkozniuk.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanforgalmazás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Modulház áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Bírósági ítélet és számlakiállítás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink