hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Korkedvezményes nyugdíj: elfogyhat a rendvédelmisek pénze

  • adozona.hu

Az utcai demonstrációk eddig összességen több tízmillió forintba kerültek a rendvédelmi szakszervezeteknek - állítják a hvg.hu forrásai.

„A mi pénzünk véges, ezzel a kormány is tisztában van” – mondta lakonikusan a hvg.hu-nak az egyik rendvédelmi szakszervezet vezetője, utalva arra, hogy az utcai demonstrációknak komoly költségei vannak, s ha elfogy a pénz, tüntetni sem tudnak, vagy csak nagy nehézségek árán.

Érthető módon a szakszervezetek igyekeznek titokban tartani, mennyi pénzük van arra, hogy utcára vigyék tagjaikat, de úgy tudjuk, egyes szervezetek már most mérlegelik: egy demonstráció szervezése során mi az, amire elengedhetetlenül költeniük kell és mi az, amin spórolhatnak. A hvg.hu információ szerint csak a rendvédelmi dolgozók tüntetése eddig összességében több tízmillió forintot emésztett fel.

Ha több szakszervezet rendezi a tüntetést (mint például a korengedményes nyugdíj eltörlése elleni tiltakozásokat), akkor a költségek is megoszlanak, általában létszámarányosan. „A szervezés ilyenkor a sztrájkbizottság elnökének a feladata, ő teszi le a költségvetést az asztalra, amit aztán a szakszervezetek jóváhagynak” - mondta az egyik vezető.

A cikk folytatását olvassa el itt!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó őstermelő

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő helyi iparűzési adó 2023

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő iparűzési adó megosztása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink