hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Mire számítson munkaadó és munkavállaló?

  • MTI

A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által múlt pénteken benyújtott munkaügyi salátatörvény-tervezet egyes részleteit már az elmúlt hetekben megismerhette a közvélemény. Egyes elemek azonban még a fejleményeket folyamatosan követők számára is újdonságként hatottak. A javaslatban szereplő új elemeket foglalja össze a BDO Magyarország áttekintése.

Próbaidő és rendkívüli munkavégzés

„A tervezettel kapcsolatban a leggyakrabban talán a próbaidő maximális tartamának hat hónapra történő bővítésére hivatkoznak, ez azonban már a korábbi hetekben is eldöntött iránynak tűnt - mutatott rá Máriás Attila, a BDO Magyarország munkaügyi szaktanácsadója. – A munkaerőpiac rugalmasságának további javítását szolgálhatta volna, ha mindezt nem kötik kollektív szerződéshez, illetve a kkv-kra is kiterjesztik, ez azonban úgy tűnik, ebben a szakaszban nem valósul meg.”

Szintén nem okozott már meglepetést az a módosítási javaslat, amely alapján a jövőben a rendkívüli munkavégzés egyes fajtái esetében a munkáltató egyoldalúan dönthet úgy, hogy pótlék helyett szabadidő-kompenzációt biztosít.

Iskolaszövetkezetek: egyértelművé lehet a törvény

Újdonság viszont, hogy egyértelműen rendeződni látszik az iskolaszövetkezetek helyzete. Ez már nagyon időszerű volt, mivel hogy több tízezer diák vállal munkát ilyen szervezeteken keresztül. A törvény végre egyértelművé tenné, hogy az iskolaszövetkezeti tag munkaviszonya nem színlelt szerződéssel történő munkaerő kölcsönzés, hanem egy olyan speciális jogviszony, melynek sajátos velejárója, hogy szolgáltatásnyújtás keretében munkavégzésre átadják a tagot egy másik gazdálkodónak.

A bejelentés – egyszerűsített foglalkoztatáshoz hasonló módon történő – megtétele, határozott idejű munkaszerződés megkötése kötelezővé válik. A munkaügyi felügyelők pedig többek között ellenőrizhetik a munkáltató iskolaszövetkezet valós hátterét, a tanulói/hallgatói jogviszony fennállását is, sőt, a bejelentések meglétét is.

Milyenek lesznek a munkaügyi ellenőrzések?

Az egyik legmeglepőbb változás ezen a területen, hogy öt év után az úgynevezett belépési tájékoztató hiánya miatt ismét munkaügyi bírság szabható ki – olvasható a BDO elemzésében.

Némi lazítás is várható a munkaügyi ellenőrzések kapcsán, így például az első alkalommal hibázó kkv munkáltató nem kap munkaügyi bírságot, csak figyelmeztetést, vagy valamilyen kötelező határozatot. „Összességében nem arról van szó, hogy kevesebb lesz a munkaügyi ellenőrzés, vagy enyhébb lenne az egyes szabálytalanságok megítélése, várhatóan az ellenőrzések fő csapásiránya a kkv-król eltolódik a nagyobb foglalkoztatók irányába.” – értékeli a kilátásokat a BDO szakértője, Máriás Attila.

Egyszerűsítés után ésszerűsítés

Ismét változik az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény is, ahol kifejezetten kkv-barát változások várhatók. A tervezet ugyanis kimondja, hogy egyszerűsített foglalkoztatásra irányul írásos munkaszerződés esetén nem kell írásos munkaidő-nyilvántartást vezetni, és a munkabérről sem kell írásos elszámolást adni. Mint az köztudott, egyszerűsített foglalkoztatás esetén nem kötelező írásos szerződést kötni, ám a fenti engedmények bizonyára mégis sok munkáltatót ösztönöznek majd erre – mutatott rá a BDO Magyarország munkaügyi szaktanácsadója.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Sconto értelmezése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close